Annonce
Ugeavisen Bramming

PolyTech etablerer nyt testcenter for møllevinger i Kina

PolyTechs nye testcenter for lynbeskyttelse af møllevinger kommer til at lægge nord for Shanghai, og forventes at åbne i 2022. Foto: PolyTech
Selv om PolyTechs lyn-testcenter i Herning er et af de største i verden, dækker det ikke den hastigt stigende efterspørgsel på verdensmarkedet. Fra foråret 2022 er den vestjyske leverandør til vindindustrien derfor klar til også at teste lynbeskyttelsessystemer fra nyt testcenter i Kina.

Bramming: For at PolyTechs kunder ikke skal fragte møllevinger fra fabrikker i Kina til Herning for at få dem lyntestet, har PolyTech derfor besluttet at etablere et nyt testcenter i Jiangsu-provinsen nord for Shanghai.

- Mange af vindmølleproducenterne producerer i dag deres testvinger til nye vindmøller i Kina, så vores danske lyntestcenter ligger ikke altid optimalt i forhold til at servicere vores kunder, siger PolyTechs adm. direktør Mads Kirkegaard.

Disse løsninger og produkter testes og valideres løbende på PolyTechs akkrediterede lyntestcenter i Herning, hvor enkeltkomponenter udsættes for en række krævende testforløb. Testcenteret er et af de største i verden, men kapaciteten er ikke dækkende for det stadigt voksende verdensmarked.

PolyTech er verdens førende udvikler og producent af lynbeskyttelsessystemer til vindmøller. Lyn rammer vindmøller flere gange om året, og de kan forårsage betydelige skader på vinger og andre vitale komponenter. Omkostningerne ved reparation og driftstop efter lynskader er så enorme, at vindmølleproducenter og operatører har brug for teknologi, der yder effektiv beskyttelse mod skaderne – teknologi, som PolyTech tilbyder.

Annonce

Esbjerg Havn

PolyTech har derfor besluttet at etablere et lyntestcenter i Kina for at forøge den globale testkapacitet. Testcentret forventes at åbne i foråret 2022, og med en testhal på 150 meter bliver man klar til at modtage de længste vinger på markedet i mange år frem.

Verdens længste vindmøllevinge er i øjeblikket 107 meter.

- Optimalt set havde vi gerne lavet et testcenter på Esbjerg havn, men ud fra et økonomisk og bæredygtighedssynspunkt giver et testcenter i Kina god mening, da vores kunder slipper for at transportere deres vinger fra Kina til Herning for at få dem testet. Vores forventning er derfor, at de to faciliteter kommer til at supplere hinanden godt, siger Mads Kirkegaard.

Med PolyTechs produktions- og salgsfaciliteter i Wuxi, Shanghai og Beijing vil testcentret yderligere styrke virksomhedens forretning i Kina.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fællesskab

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Friis-Brows & Beauty

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Graveri er i gang

Annonce