Annonce
Ugeavisen Bramming

Vejlenser donerer 100.000 kroner til Bramming-forening

Der var mange deltagere ved rejsegildet lørdag. Foto: Prebens Foto og Video
Han har ingen tilknytning til Bramming, men derfor kan man godt grave dybt i tegnebogen, når der nu er et fornuftigt projekt, som trænger til støtte. Sådan tænker vejlenseren Viggo Hejlesen og betaler opførelsen af et nyt troljeskur hos Veterantog Vest i Bramming.

Bramming: Flaget var hejst og de store smil var fremme, da der lørdag var rejsegilde hos Veterantog Vest, der holder til i remisen, som ligger i det fjerneste, sydøstlige hjørne af banegården i Bramming.

Den store tegnebog var også fremme. I hvert fald hos Viggo Hejlesen fra Vejle. Det er nemlig ham, der betaler gildet - eller i hvert fald troljeskuret.

- Det gør jeg, fordi jeg er togtosset. Det er min store lidenskab efter flyvning. Det var en fantastisk verden at komme ind i, siger Viggo Hejlesen, der fik interessen for tog, da han sidst i 1980'erne overtog modeltogsbutikken Trinbrættet i Vejle og var med til at sprede interessen for de små tog som en seriøs hobby:

Annonce

- Jeg tænkte, at hvis Lego kan leve af at sælge legetøj, så kan jeg også.

Det nye trojleskur er forhåbentlig færdig til sommer. Foto: Prebens Foto og Video

Noget skal pengene bruges til

Nu er det snart mange år siden, Viggo Hejlesen solgte butikken for at gå på efterløn og siden pension. Men interessen for tog har han ikke tabt, og ved en tilfældighed kom han i kontakt med en af de tidligere kunder, som nu er aktiv ved Veterantog Vest i Bramming.

- Jeg har ingen arvinger, og noget godt skal det gå til. Det kan være Kattenes Beskyttelse, humanitære flygtninge eller noget med tog. Tog har givet mig mange oplevelser, og det er vigtigt at beholde den del af kulturarven, fortæller Viggo Hejlesen, der lørdag var kørt fra Vejle til Bramming for at deltage i rejsegildet.

Den glade giver, Viggo Hejlesen, holder tale foran troljeskuret. Foto: Prebens Foto og Video

- Jeg havde hørt, at der er et goldt projekt at støtte, For det første får Veterantog Vest plads til troljen, for det andet giver det plads i remisen til en personvogn, som kan sættes i stand inde i remisen. Så jeg er meget glad for at være med til at støtte det her, og jeg kan se, at det er solidt håndværk, siger Viggo Hejlesen.

Troljens kran sørgede for, at flaget var hejst. Det er denne trolje, der fremover får plads i troljeskuret. Foto: Prebens Foto og Video
Annonce

Stor virkning

Hos Veterantog Vest er klubbens sikkerheds- og trækkraftansvarlige, Jens Baier Naundrup-Jensen glad for gaven.

- Det skur skal vi bruge til en trolje. Og det giver plads i den store remise til at vi kan have en personvogn stående inde, når den skal sættes i stand. Det er det lille hus med den store virkning, siger Jens B. Naundrup-Jensen.

Det er vogne som klubbens restaurantvogn, der fremover kan komme ind i remisen, når de skal revideres. Prebens Foto og Video

- Vi håber, at vi kan have troljeskuret færdig til sommer. Men det er jo frivillig arbejdskraft, der opfører det, siger han.

Troljeskuret er det lille hus med den store virkning.

Jens B. Naundrup-Jensen

Først skulle der søges tilladelse. Byggeriet af troljeskuret begyndte i foråret 2021, hvor der blev gravet ud til fundamentet. Det kom der vand i, og så måtte der drænes - og der skulle pumpes, mens der blev støbt fundament. Til gengæld har donationen betydet, at troljeskuret har kunnet udvides fra de oprindeligt planlagte 40 kvadratmeter til nu 50 kvadratmeter.

Jens B. Naundrup-Jensen, sikkerheds- og trafikansvarlig hos Veterantog Vest, holdt tale og takkede Viggo Hejlesen for gaven. Foto: Prebens Foto og Video

- Det kunne vi lige så godt, så skuret udnytter grænsen fuldt ud for småbygninger. Det koster ikke ret meget ekstra, når byggeriet er i gang, og man kan altid bruge lidt mere plads til at opbevare ting, slutter den glade giver, Viggo Hejlesen.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Annonce