Annonce
Den lille Avis

Faldskærmscenter på flyveplads er taget i brug

Der er sket en masse på Ejstrupholm Flyveplads, hvor fra venstre marketingschef Søs Lynghøj Andresen og indehaverne Rasmus Fynshave og Katrine Fynshave er klar til at tage imod. Foto: Peter Hald
Faldskærms-centret SkydiveX på Ejstrupholm Flyveplads er klar, men den officielle indvielse må vente.
Annonce

Ejstrupholm: Ejerne af Ejstrupholm Flyveplads, ægteparret Katrine og Rasmus Fynshave, bliver nødt til at aflyse en planlagt indvielse af deres nye faldskærmscenter SkydiveX.

Parret havde egentlig planlagt en større indvielse den 26. september, men på grund af de nye stramme corona-regler må arrangementet aflyses.

Bortset fra aflysningen af indvielsen har Ejstrupholm Flyveplads og det nye faldskærmscenter haft en aktiv sommer.

Det er primært ægtemanden Rasmus, der står for faldskærms-aktiviteterne. Han tilbyder såkaldte tandemspring, hvor han og de andre instruktører tager folk med op i et fly og foretager et udspring, hvor kunden og instruktøren er koblet sammen i et tandemspring. På den måde kan selv absolutte nybegyndere få fornøjelsen af at springe i faldskærm.

Katrine og Rasmus Fynshave og deres medarbejdere har knoklet ihærdigt for at gøre det nye faldskærmslokale på flyvepladsen klar.

Rasmus Fynshave står for faldskærms-afdelingen, der har været gang hen over sommeren. Foto: Peter Hald

Café Flyverskjul har været i gang hen over sommeren, og der har været godt besøg, ikke mindst har der været mange ejstrupholmere lagt vejen forbi for at spise og hygge.

Flyvepladsens marketingschef Søs Lynghøj Andresen er imponeret over, hvor mange gæster, der egentlig har været i sommerens løb. Hun anslår, at der har været 3500 gæster i de senere måneder. Blandt andet har cafeens onsdags-tilbud om stegt flæsk været ret populært.


Der er nok mange, der har savnet et sted som dette.

Søs Lynghøj Andresen, marketingschef


- Der er nok mange, der har savnet et sted som dette. Det er også den eneste private flyveplads i landet, der har sin egen café, understreger Søs Lynghøj Andresen.

Annonce

Gang i cafeen

Nu nærmer den mørke tid sig, så Ejstrupholm Flyveplads gør klar til at drosle ned for faldskærms-aktiviteterne, men til gengæld skruer man op for tilbuddene i cafeen.

- Vi planlægger en hel masse med julefrokoster, Mortens Aften-and og hen over julen flæskestegs-onsdage, hakkebøf-fredage, gløgg og æbleskiver, juletræstænding og banko, fortæller Katrine Fynshave.

- Men på grund af de skærpede corona-tiltag skal man altid booke bord i vores cafe og restaurant fremover, understreger hun.

Kort sagt er der gang i den på flyvepladsen, der efterhånden er blevet en ret stor arbejdsplads med 12 medarbejdere.

Flyvepladsen er stadig hjemsted for Østjyllands Faldskærmsklub og Ejstrupholm Flyveklub, og folk i omegnen af Ejstrupholm Flyveplads kan ikke være i tvivl om, at aktivitetsniveauet er øget. Der er mere trafik af små privatfly og helikoptere, og en gang i mellem kommer der også militære skolefly og laver øvelser i luften over pladsen. Elever fra pilotuddannelsen i Billund lægger også vejen forbi for at lave landingsøvelser.

Annonce

Ny hangar

Faldskærmscentret SkydiveX er ikke den eneste nyskabelse. Der er mere på vej på flyvepladsen.

- Vi er ved at bygge en ny lille hangar, og vi har fået fat i en "underholdnings-container", et såkaldt escape-room, der er bygget nærmest som en ubåd. Det bliver en ny aktivitet herude og vil nok blive brugt meget til teambuilding i private firmaer, fortæller Katrine Fynshave.

Hun og kollegerne har mange, ideer, der sikkert kan realiseres i de kommende år. En af ideerne er at holde træf med veteranfly, og når det sker, så bliver der noget at kigge på for fly-nørderne.

Søs Lynghøj Andresen og Katrine Fynshave (t.h.) i flyvepladsens reception, hvor der i løbet af sommeren er kommet 3500 gæster igennem. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Ny legeplads på Gyvelborg

Den lille Avis

Give Steel nomineret til pris

Annonce