Annonce
Den lille Avis

Frivillige græsklippere udvider maskinparken med en ny traktor takket være gavmild sponsor

Søren Steensgaard (t.v.) fra græsklipperlauget og Søren Gadgaard fra Ejstrupholm Håndværker og Borgerforening ses her i anlægget, hvor det snart bliver lidt lettere at klippe græs. Foto: Peter Hald
Ejstrupholms græsklipperlaug får snart en helt ny traktor, der kan effektivisere klippe-arbejdet.

Ejstrupholm: Anlægget i Ejstrupholm har nogle store græsarealer, og det stiller krav til det frivillige græsklipper-laug, der sørger for at holde græsset i en passende længde. Og nu får græsklipper-lauget snart et nyt og effektivt arbejdsredskab fra en lokal sponsor.

En ny kraftig Husqvarna græsklipper-traktor er blevet bestilt, og den bliver snart en del af maskinparken, der lige nu bestå af tre mindre og ældre græsklippere.

Den ene af de nuværende gamle maskiner byttes ind med den nye, men da den nye traktor koster en del mere, er medlemmerne græsklipperlauget meget glade for, at Hans Jørgen Mikkelsen, administrerende direktør for firmaet Ejstrupholm Erhvervsudlejning ApS, nu giver græs-lauget 50.000 kroner, der både går til indkøb af den nye traktor samt til en udvidelse af laugets lille maskinskur i anlægget. Og der blev også lige råd til seks kasser øl til mandskabet, forlyder det.

Annonce

- Vi glæder os til den nye traktor. De tre græsklippere vi har nu, er lidt for små, da de er beregnet til villa-haver og ikke parker, siger Søren Gadgaard, der er formand for Ejstrupholm Håndværker og Borgerforening (EHB).

Det er blevet mere og mere vigtigt at have velklippet græs i anlægget. De sidste par år har Ejstrupholms gamle lystanlæg gennemgået en vældig fornyelse og forskønnelse, og der er mere på vej. Lige nu er frivillige håndværkere således ved at blive bygget en såkaldt svævende terrasse over bækken i anlægget, en sansehave ved at blive anlagt, og der er sker mange andre ting. Blandt andet er en bålhytte på tapetet.

Forskønnelsesprojekterne betyder, at anlægget er blevet den mest populære grønne plet i byen.

- Anlægget er Ejstrupholms grønne oase, og nogle gange er her fyldt med folk. Det er ikke ualmindeligt at se en stor flok krolfspillere i gang, og så skal vi jo have sørget for, at græsset er klippet, siger Søren Steensgaard, der er medlem af græsklipperlauget.

I alt har lauget lige nu 10 frivillige medlemmer, og der står faktisk folk på venteliste for at være med.

Nye legeredskaber

Lige i nærheden af anlægget på legepladsen overfor Ejstrupholm Hallen sker der også ting og sager. Helt nye legeredskaber er ved at blive sat op. Ejstrupholm Håndværker og Borgerforening har fået en stor donation fra Ejstrupholm Antenneforening, der nedlagde sig selv om aktiv antenneforening og delte ud af foreningens overskud.

Gaven har gjort det muligt for Ejstrupholm Håndværker og Borgerforening at investere i tre markante fornyelser af legepladsen: Et legehus med aktiviteter til de mindste, et stort legetårn med fire tårne og rutchebane og et nyt legestativ.

Udstyret kommer fra firmaet Kompan, der er kendt for at levere langtidsholdbart og solidt udstyr til legepladser.

Frivillige fra EHB er i gang med opsætningen. Det er hårdt arbejde, men man håber at få det hele på plads inden Kristi himmelfartsdag.

Annonce
Den lille Avis

Herrer vil ikke stå i skyggen af damerne: Håndboldklub vil fokusere mere på seniorherrer og har ansat to nye trænere

Annonce
Den lille Avis

FDF'erne i Hampen og Gludsted fejrer 40 års jubilæum

Annonce
Den lille Avis

Angelika siger farvel til sin blomsterbutik - kroppen trænger til en pause

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Massiv opbakning til nye boligprojekter, flere seniorboliger - og et medborgerhus

Den lille Avis

Dårligt internet og afsides beliggenhed tvinger lokalhistorisk arkiv til at flytte væk fra skovmuseum

Den lille Avis

Du ved, hvad du har - stem nej til at fjerne forbeholdet

Den lille Avis

Gigantiske glasfugle svæver højt under loftet på skole

Den lille Avis

Vibeke er ny borgerrådgiver og skal være med til at styrke forståelsen mellem borgerne og kommunen

Den lille Avis

Måske kan Hærvejs-turisme puste nyt liv i gammelt museum

Den lille Avis

Idyllisk skovmuseum er truet af lukning. Frivillige vil kæmpe for at bevare det

Den lille Avis

Håndboldklubbens store loppemarked gøres klar

Annonce