Annonce
Den lille Avis

Lego-pengetank køber aktier i Danske Stenhuggerier

Danske Stenhuggerier har udviklet sig meget. Sidste år etablerede firmaet således flere nye stenhugger-butikker i større byer. Foto: Danske Stenhuggerier
Kirk Kapital har købt 45 procent af aktierne i Danske Stenhuggerier med hovedsæde i Nr. Snede.
Annonce

Nr. Snede: Danske Stenhuggerier, der har hovedsæde i Nørre Snede, får nu en ny partner, der blandt andet kan være med til at styrke stenhugger-virksomhedens ekspansion i udlandet.

Kirk Kapital, der er Lego-familien Kirk Johansens "pengetank", har overtaget 45 procent af aktierne i Danske Stenhuggerier A/S, som er den førende leverandør af gravsten i Danmark.

- Vi er gået på eksportmarkedet i Norge og Tyskland, og det er selvfølgelig det, Kirk Kapital har fået øjnene op for og vil være en del af som mindretals-aktionær, siger direktør Carsten Nørmark Christensen til Horsens Folkeblad.

- Vi glæder os til en spændende fremtid. Kirk Kapital har nogle kompetencer, der rummer store muligheder, tilføjer direktøren.


Vi glæder os til en spændende fremtid.

Carsten Nørmark Christensen, direktør for Danske Stenhuggerier


Danske Stenhuggerier har i de senere år opkøbt flere stenhuggerier, senest i Gudnason Granit i Give. Nu om dage er Danske Stenhuggerier landets største leverandør af natursten og producerer primært gravsten.

På landsplan har firmaet 160 medarbejdere, og der er 70 bemandede stenhuggerier i landet. På matriklen i Nørre Snede er der 30 medarbejdere, og der er 20 medarbejdere i Give.

- Lige nu kommer der ikke flere medarbejdere i Nørre Snede, men på længere sigt bliver det nødvendigt. Det er planen, at organisationen stille og roligt bliver udvidet, og det samme med produktionsenhederne. Vi regner også med, at vi kan skabe flere lærepladser, så vi kan bevare vores lille branche, hvor der ikke bliver udlært så mange om året, siger Carsten Nørmark Christensen.

Annonce

Kigger på Sverige

Danske Stenhuggerier blev etableret i 1983 i Nørre Snede, hvor virksomheden som nævnt har hovedkontor og en del af sin produktion. Blandt medstifterne tilbage i 1983 var Carsten Nørmark Christensen selv, som dengang kun var 18 år.

Firmaet har fem afdelinger i Norge og en i Tyskland, og man håber ifølge Carsten Nørmark Christensen også på sigt at kunne etablere en afdeling i Sverige, hvor man får hovedparten af stenene fra.

Prisen for aktiehandlen vil Carsten Nørmark Christensen ikke ud med:

- Nej, det siger jeg ikke. Det vigtige er, at vi får en spændende partner, siger han.

Danske Stenhuggeriers anden nuværende ejer JJO Invest ser også frem til partnerskabet med Kirk Kapital.

- Vi glæder os til partnerskabet med Kirk Kapital. For os var det vigtigt at finde en familieejet partner, som vil værne om Danske Stenhuggeriers værdier og succes, og det som er opbygget gennem mange år. I tillæg, så vil Kirk Kapital også bidrage aktivt i udviklingen af virksomheden fremadrettet, udtaler Carsten Sjørvad, administrerende direktør for JJO Invest ApS, der siden 2010 har været partner i Danske Stenhuggerier.

I forbindelse med aktie-transaktionen tiltræder Carsten Sjørvad som bestyrelsesformand. Jacob Eiskjær Olesen og Carsten Nørmark Christensen forsætter som bestyrelsesmedlemmer. Kirk Kapital repræsenteres i bestyrelsen af Andreas Færk og Emilie Bjørnekær Rosenkvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce