Annonce
Den lille Avis

Lokalhistorisk bog er på vej

Lokalhistorikeren Jens Erik Pedersen står her med det nye eksemplar af "Fortællinger fra Højderyggen". Blomsterforretningen Viola er kommet på forsiden. Foto: Peter Hald
"Fortællinger fra Højderyggen" kommer på gaden 20. november.

Nr. Snede/Boest: 2020-udgaven af det lokalhistoriske årsskrift "Fortællinger fra Højderyggen" bliver snart udgivet. Det sker fredag 20. november, og der er masser af læsestof i bogen, der denne gang er på 128 sider - godt en snes sider mere end forrige års udgave.

Syv forskellige artikler er med, og man lægger ud med en erindrings-samtale med den 100-årige Peter Engholm Kristensen, der fortæller om et langt liv med hårdt arbejde i tørvemoser og brunkulslejer - og ikke mindst epoken med Boest Kartoffelcentral, som han tog initiativ til og var med til at drive helt frem til 2004.

En anden velkendt virksomhed, blomsterforretningen Viola i Nørre Snede, får også en omtale, og baggrunden for det nye "højhus-byggeri" i Nørre Snede, Nama Parken, bliver gennemgået af formanden for Nørre Snede Byinvest, Ole Nørgaard Andersen, der i sin tid drev maskinfabrikken Nama, der blev revet ned og gav plads til de to nye boligblokke.

Annonce

De forsvundne sommerhuse

Bebyggelser er også temaet for en artikel om historien bag de nu forsvundne sommerhuse ved Hampen Sø.

Det er måske ved at gå i glemmebogen, men engang for ikke så længe siden lå der 17 sommerhuse ved Hampen Sø.

17 små sommerhuse lå engang ved Hampen Sø. Sommerhusenes historie er med i bogen. Foto: Peter Hald

De små hytter blev i 1971 kendt ulovlige af Fredningsnævnet, men sagen om husene blev meget, meget langstrakt, og først i 2012 blev husene revet ned, efter at flere af dem havde været i brug i næsten 80 år.

"Fortællinger fra Højderyggen"

"Fortællinger fra Højderyggen" kommer på gaden fredag den 20. november 2020.

Bogen koster 150 kroner og kan købes i SuperBrugsen i Nørre Snede, Spar-købmanden i Ejstrupholm og på Lokalarkivet på Vester Palsgaard Skovmuseum samt hos forlaget Bankgaard, Godthåbvej 3, Boest

De sidste tre kapitler i bogen handler om besættelsen 1940 til 1945. I år er det 75-året for befrielsen i 1945, så derfor genoptrykkes nu afdøde kommunalbestyrelsesmedlem Rasmus Knudsens detaljerede skildring af oplevelser fra besættelsen og befrielsen.

Beretningerne rundes af med et kapitel om vittigheder fra den tid og et udvalg af sange fra befrielsen.

Højderyggens Lokalhistoriske Arkiv står bag udgivelsen af "Fortællinger fra Højderyggen", og arkivformand Jens Erik Pedersen har som sædvanligt været redaktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Rock blandt brunkullene

Den lille Avis

Madfestival på Harrild Hede

Den lille Avis

Udvalg sagde nej til neurofeedback til børn: Det er virkelig sådan en beslutning, der gør ondt helt ind i marv og ben

Den lille Avis

Fink Byg Aps overtager HD Byg

Den lille Avis

Klovborg Kino åbner igen

Annonce