Annonce
Den lille Avis

Trælast på nye hænder: Ejendomsudvikler har købt kendt bygning

Den tidligere trælast på Nyholmvej 2 i Ejstrupholm ligger på en 7,5 hektar stor grund. Der er mange muligheder på stedet, siger den nye ejer Hans Jørgen Mikkelsen. Privatfoto
Den tidligere trælasthandel på Nyholmvej 2 i Ejstrupholm er blevet overtaget af Hans Jørgen Mikkelsen fra Ejstrupholm Erhvervsudlejning.

Ejstrupholm: Ejendomsudvikleren Hans Jørgen Mikkelsen, der er administrerende direktør for firmaet Ejstrupholm Erhvervsudlejning ApS, har nu købt den gamle trælast på Nyholmvej 2. Han siger til Horsens Folkeblad, at købet er sket for at forhindre, at bygningerne bliver brugt til affalds-oplagring eller lignende, sådan som der var fornylig var udsigt til.

- Jeg ønsker ikke, at der kommer en forurenende virksomhed i de bygninger. Ejstrupholm fortjener noget bedre. Og bygningerne kan også bruges til noget bedre. Det vil være synd og skam, hvis de skulle bruges til affaldsbehandling. Det er gode bygninger, der ligger meget synligt, siger Hans Jørgen Mikkelsen.

- Jeg beholder bygningerne, indtil der melder sig noget fornuftigt, som vi kan være bekendt overfor byen. Om jeg lejer bygningerne ud eller sælger dem, må tiden vise. Jeg har kun købt bygningerne for at være medbestemmende i forhold til, hvad de skal bruges til - jeg skal ikke selv bruge dem, siger ejendomsudvikleren fra Ejstrupholm.


Jeg beholder bygningerne, indtil der melder sig noget fornuftigt, som vi kan være bekendt overfor byen.

Hans Jørgen Mikkelsen


Hans Jørgen Mikkelsen har ikke lagt sig fast på, hvilken type virksomhed, der bør få plads på Nyholmvej 2:

- Det vil måske være mest naturligt, hvis det var noget indenfor trælast eller savværks-branchen, men det vil vise sig. Det må tage den tid, det skal have, om der så skal gå to år. Men jeg har nogle kontakter, jeg lige vil prøve af, siger han.

Annonce

Stor grund

Der er i alt 3600 kvadratmeter under tag på Nyholmvej 2 og dertil 7,5 hektar grund.

-Der kan blive nogle kanongode forhold for de rigtige mennesker. Oprindeligt var der savværk på stedet tilbage i 70'erne, og i 1989 blev der opført nye bygninger, oplyser Hans Jørgen Mikkelsen.

I de senere år var der en Sjakk trælast på stedet, og Sjakk blev i november 2019 afløst af byggemarkedskæden Stark, men Stark lukkede forretningen i Ejstrupholm allerede i januar 2020. Derefter blev bygningerne overtaget af Michael Th. Mortensen fra Horsens, der driver ejendomsselskabet Jt-Juelsminde ApS. Og nu tilhører ejendommen så Hans Jørgen Mikkelsen og Ejstrupholm Erhvervsudlejning.

Virakken omkring den tidligere trælast opstod, da skrotfirmaet Fragmentum for nylig søgte kommunen om at få lov til at opbevare og behandle elektronik-skrot i bygningerne på Nyholmvej, men her satte byrådet hælene i og afviste ansøgningen, da Fragmentum  er myndighedernes søgelys på grund risikabel oplagring af store mængder elektronikaffald i Bording og Tim.

Annonce

På mærkerne

- Folk har jo talt meget om stedet, og det er godt, at borgerne er oppe på mærkerne, og det er dejligt at konstatere, at politikerne kan stå sammen, når det skal være. Men man kunne jo ikke vide, hvad der ville komme næste gang, så derfor købte jeg bygningerne. I Ejstrupholm Erhvervsudvikling har vi udviklet ejendomme i store dele af Jylland, men jeg har hidtil valgt ikke at gå ind i noget her på min hjemegn for at have lidt fritid. Nu har jeg så afveget fra mine principper, siger Hans Jørgen Mikkelsen, der selv bor i Ejstrupholm og har kontor og lager i "den gamle systue" på Søndermarken 7 B.

Hans Jørgen Mikkelsen har været ejendomsudvikler i 30 år og har specialiseret sig i at skabe nye aktiviteter i gamle industribygninger

- Det er spændende at få liv i gamle industribygninger igen - det er faktisk blevet min hobby og min passion, og så er det også gået hen og blevet en god forretning. Det kan være langsommeligt, men det er en stor tilfredsstillelse, når det lykkes, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Skov-vandring ved skovmuseum

Den lille Avis

19-årig bestod svendeprøven

Annonce