Annonce
Den lille Avis

Vækstpulje er igen klar til at dele penge ud

En af de største uddelinger fra Norlys Vækstpulje i 2020 var 250.000 kr. til en bæredygtig omstilling af Hjejleflåden. Arkivfoto: Kim Haugaard
Norlys Vækstpulje sætter gang i årets første ansøgningsrunde.

Midtjylland: Norlys Vækstpulje er igen klar til at uddele puljemidler til projekter i Nord-, Midt-, Syd- og Sønderjylland.

Fristen for at søge er 1. marts, og det bliver årets første runde ud af i alt tre ansøgningsrunder i 2021.

Energi- og telekoncernen Norlys er et resultat af fusionen mellem elselskaberne SE og Eniig i 2019, og selskabets nye Vækstpulje uddelte i slutningen af 2020 ikke mindre end 18,6 mio. kr. til en række forskellige projekter og initiativer.

- I første ansøgningsrunde modtog vi 999 ansøgninger, hvoraf ca. en fjerdedel har fået støtte. Vi håber, at vi i denne ansøgningsrunde vil modtage lige så mange spændende ansøgninger, så vores fire vækstpulje-bestyrelser igen har en lang række gode initiativer at vælge imellem. Vi glæder os til endnu engang at bakke op om gode og innovative projekter, som bidrager til fællesskabet i lokalområderne og måske ovenikøbet skubber på den grønne omstilling og digitaliseringen i samfundet, siger Steen Thomsen, vækstpuljeansvarlig i Norlys.

Annonce

Store og små projekter

I december 2020 sagde Vækstpuljen ja til 81 ansøgninger, som tilsammen modtog 5,3 millioner kroner.

Blandt modtagerne i den runde var blandt andet Nørre Snede Gymnastikforening (NSG), der fik 100.000 kroner til ombygningen af klubhuset på stadion og Nørre Snede Lokalråd, der fik 25.000 kroner til en ny kommunikationsplatform.

Blandt andre projekter var der Søby Brunkulsmuseum, der modtog 75.000 kroner til et værksted ved museet, veteranbanen Bryrup-Vrads, der fik 50.000 kroner til renovering af et damplokomotiv og Brædstrup Aktivitetspark, der fik 200.000 kr.

Blandt de største uddelinger i 2020 var 250.000 kr. til en bæredygtig omstilling af Hjejleflåden, 150.000 til en solcellepark i Hunderup/Sejstrup og 150.000 kr. en ny montre til Tollundmanden på Silkeborg Museum.

Annonce

Lokalt og grønt

Vækstpuljen har fokus på det lokale og den grønne omstilling. Vækstpuljen støtter derfor først og fremmest projekter, der rammer inden for ejergeografien - altså der hvor Norlys’ andelshavere bor.

Det er vigtigt, at projekterne har fokus på at bidrage til fællesskabet eller kan være med til at skubbe på en grøn og digital samfundsudvikling. I første ansøgningsrunde var det alt lige fra de helt små lokale initiativer i foreninger, sportsklubber og lignende til store innovative projekter og bæredygtige tiltag, der fik støtte fra puljen. Nationale projekter kan dog også søge.

Frem mod april 2021 forventer Norlys, at vækstpuljen vil uddele cika 12 mio. kr. og efterfølgende omkring 50 mio. kr. årligt fordelt på tre ansøgningsrunder, hvis Norlys’ repræsentantskab beslutter det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Biograf-bog i nyt oplag

Den lille Avis

Sådan gør du cyklen forårsklar

Den lille Avis

Skov-vandring ved skovmuseum

Annonce