Annonce
Digeposten

Højer Vandtårn indvies som udsigtstårn

Højer Vandtårn bliver byens nye udsigtstårn.

Højer Lokalråd inviterer på lørdag til indvielse af Højer Vandtårn som udsigtstårn

Siden 2013 har Højer Vandtårn tilhørt Højer Lokalråd og siden har der været arbejdet med fundraising og projektudvikling, for vandtårner, der er opført i 1934, kan få nyt liv.

Projektet har fået støtte fra rigtig mange sider og derfor kan en stolt arbejdsgruppe nu se frem til at tårnet nu indvies officielt, som byens nye udsigtstårn. Det er 34 meter højt og et af de højeste punkter i byen.

Ny forening til vandtårnet

I starten af 2013 overtog Højer Lokalråd vandtårnet fra Tønder Vandforsyning, som ikke længere havde brug for det. Den 30. april samme år stiftedes Foreningen Højer Vandtårn, der som den eneste bød ind med et forslag, da lokalrådet udskrev en konkurrence om den fremtidige anvendelse af tårnet.

Lokalrådet har stået for renoverings- og ombygningsprojektet, der har kostet omkring to millioner kroner. Penge, man har skaffet via Realdanias kampagne "Byggeriets Ildsjæle", A.P. Møller Fonden, LAG-midler, Landdistriktsudvalget og Tønder Kommune.

Udsyn og beliggenhed

En ny vindeltrappe fra bund til top og en udsigtsbalkon, der giver mulighed for at gå hele vejen rundt om tårnet er etableret. Der er således mulighed for at nyde udsynet til landskabet og vadehavet med øerne Sild og Rømø i klart vejr, desuden er der blandt andet udsyn til syv kirketårne, deraf det ene syd for landegrænsen.

Det vil være Foreningen Højer Vandtårn der kommer til at stå for driften af vandtårnet. Foreningen ønsker at skabe aktiviteter i og omkring vandtårnet. Der kan være tale om udstillinger og events af forskellig art med tilknytning til lokalområdet.

Del af en festival

Åbningen er en del af en ildsjælefestival , hvor en række projekter, understøttet af Real Dania, åbner og indvies. Bl.a. også Hagges i Tønder, der fredag d. 25. september inviterer indenfor fra kl. 16.30, for at vise ombygning ogrenoveringsprojektet frem. Hagges Musik Pub har siden 1988 været hele Tønderegnens spillested og også har fået midler puljen Byggeriets Ildsjæle, ligesom Vandtårnet i Højer.

Indvielsen finder sted lørdag den 26 september 2015 fra kl. 10.00 - 14.00PROGRAM

Velkomst ved Finn P. Hansen, formand for Højer Lokalråd

Officiel åbningstale ved´Jørgen Popp Petersen, formand for Kultur- & Fritidsudvalg, Tønder Kommune

Vandtårnet åbnes for besigtigelse

Marked med lokale specialiteter og aktører

Musikalsk underholdning ved Højer Brandværnsorkester

Servering af lidt godt til maven og ganen

Overdragelse af Vandtårnet til Vandtårnets Venner

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce