Annonce
Egtved Posten

Marianne fra Ågård er blevet selvstændig med bækkenklinik

Marianne Schultz har netop åbnet "Vejle Bækkenklinik" i Havnegade. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Fysioterapeut Marianne Schultz har taget springet og er blevet iværksætter. Nu kan hun hjælpe alle fra Vejle Kommune, når det handler om bækkenbehandlinger.
Annonce

Vejle: - Jeg synes, at folk på Vejle-egnen fortjener en bækkenklinik, for jeg ved, at der er mange, som går rundt og har bækkenrelaterede problemer og smerter, så der er virkelig brug for nogen, som kan hjælpe dem, fortæller fysioterapeut Marianne Schultz, der nu har hun taget springet og er blevet selvstændig i egen specialiserede klinik, hvor bækkenbehandlinger for både mænd og kvinder er i fokus.

Navnet er “Vejle Bækkenklinik”, og adressen er Havnegade 28. Her er hun flyttet ind hos sin forhenværende kollega, indehaver af Havnegadens fysioterapi & akupunktur, Johs Hess. Han har været på adressen siden 2014.

Annonce

Nærvær og ingen tabuer

Der er mange grunde til, at man kunne have behov for at få specialiseret behandling, når det det gælder bækkenproblemer, men der er samtidig, ifølge Marianne Schultz, gode grunde til at lade så mange som muligt vide, at der findes steder som hendes.

- For eksempel viser undersøgelser, at 50 procent af kvinder mellem 20 og 60 år har inkontinens, men det er kun 10 procent, der henvender sig til for eksempel læger, fysioterapeuter eller andre specialister, og mange gange er det fordi, de er flove over deres tilstand, lyder det fra Marianne Schultz, der i samme åndedrag fortæller, at der hos hende ikke findes noget, man ikke kan snakke om, og at nærvær og accept er noget af det, der er i fokus, når man er i behandling hos hende.

Udover at lide af inkontinens kan der være en lang række andre grunde til, at man vælger at henvende sig til en bækkenklinik - for både mænd og kvinder. Det kan for eksempel være, fordi man har en overspændt bækkenbund, forstoppelse eller nedsynkning af underlivsorganer. Det kan også handle om underlivssmerter og eller smerter ved samleje.

Efter fødslen kan man have en svag bækkenbund. Såkaldte “delte mavemuskler”, kan forekomme hos både mænd og kvinder og kan give langvarige rygproblemer. Det kan for eksempel også være, at man har en overaktiv blære, har smerter ved halebenet - og meget mere til.

Annonce

Mange års erfaring

Før Marianne Schultz åbnede bækkenklinikken i Havnegade, har hun været ansat hos FysioDanmark i 27 år, og siden 2012 har hun været specialiseret inden for bækkenbehandlinger.

- Jo, man må sige, at jeg har været i faget i mange år, men det er altså også virkelig spændende at beskæftige sig med fysioterapien, og særligt bækkenbehandlinger, konstaterer Marianne Schultz.

Annonce

Sparring og klinikfællesskab

Marianne Schultz blev uddannet fysioterapeut i 1988, og gennem årene har hun tilegnet sig bred viden og erfaring indenfor fysioterapi generelt. Ligeledes er hun også akupunktør, hvilket hun også bruger i sammenhæng med bækkenbundsrelaterede problemer hos klienterne.

Hun glæder sig over nu at kunne dele kliniklokaler med Johs Hess, og vice versa. De blev begge ansat som fysioterapeuter i Vejle i 1993. Dengang arbejdede de side om side, og det gør de så igen - blot nu som herrer i eget hus.


Jo, man må sige, at jeg har været i faget i mange år, men det er altså også virkelig spændende at beskæftige sig med fysioterapien, og særligt bækkenbehandlinger

Marianne Schultz, indehaver af Vejle Bækkenklinik


- Der er mange fordele ved, at Marianne nu er flyttet ind her i Havnegade. Vi har jo begge mange års erfaring i faget, vi er begge kendt af mange klienter i Vejle og omegn fra vores mangeårige virke, og så har vi muligheden for at sparre med hinanden, og det er en stor fordel, lyder det fra Johs Hess, der har set frem til, at Marianne Schultz skulle flytte ind hos ham.

Johs Hess ser frem til samarbejdet med sin tidligere kollega, og stiller sit træningslokale til rådighed. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Annonce

Træningslokale til holdtræning

Udover at dele behandlerrum, er der i klinikken også et veludstyret træningslokale, som Marianne Schultz ligeledes glæder sig til at komme i gang med at bruge.

- Jeg tilbyder holdtræning for blandt andet gravide med graviditetsrelaterede ryg- og bækkensmerter, så det er perfekt at kunne gøre brug af dette her fine træningslokale, fortæller hun. Og fortsætter:

- I det hele taget så er jeg rigtigt glad for at kunne have klinik her hos Johs. Stedet er jo perfekt i forhold til det, jeg tilbyder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Stor fejring må vente

Egtved Posten

Hjælp med at opklare mysteriet

Egtved Posten

Klumme: Årets knald?

Egtved Posten

Klumme: Drømme

Annonce