Annonce
Elbobladet

Brug feriepengene, hvor du får glæde af dem hver dag

- Folk har været rigtig meget hjemme og har fået øjnene op for, hvad der ikke fungerer derhjemme, siger indretningsrådgiver Henriette Leth. (Arkivfoto)
Vi går mørkere tider i møde, og coronaen betyder fortsat masser af timer i boligen. Se, hvordan dine feriepenge kan gøre hjemmetiden hyggelig og attraktiv.
Annonce

Siden coronaens indtog og den bratte nedlukning af samfundet har de fleste brugt langt flere timer hjemme i boligen end normalt. Og med efterår og vinter forude er der nok kun mere indehygge på programmet.

Men måske har de mange timer mellem dine egne vægge også fået dig til at indse, at der mangler noget. Det, der gør hjemmet til et attraktivt og hyggeligt sted at opholde sig.

Og du kan komme rigtig langt med at øge herlighedsværdien i din bolig, hvis du vælger at bruge nogle af de tre ugers indefrosne feriepenge, som mere end halvanden million ifølge ATP allerede har valgt at få udbetalt.

- Undgå at klatte pengene væk, men invester dem i noget, der har værdi over længere tid, siger Caroline Overgaard, som er uddannet living designer og indretningskonsulent i Overgaard Design.

Hun råder til at prioritere kvalitet. Det kan være tidløst design, som du kan glæde sig over i mange år frem, siger hun og nævner en klassisk lænestol eller et skrivebord som eksempler.


Undgå at klatte pengene væk, men invester dem i noget, der har værdi over længere tid.


- Det handler om at gøre rummet færdigt. Og det kan tit være den ting, man har gået og drømt om længe, som sætter prikken over i'et, siger hun.

Du kan også understøtte stemningen i rummet med en ny farve, plakater, gulvtæpper eller gardiner og få en stor effekt for relativt få midler.

- Det giver rummet dybde, en stoflig følelse og varme. Det er med til at fuldende indtrykket, siger Caroline Overgaard.

Annonce

Lys er vigtigt

Hvis du kommer til indretningsrådgiver Henriette Leth med et budget på en eller to personers feriemidler, så vil hun råde dig til først at tænke på lyset.

- Lys giver trivsel, og der kan du virkelig gøre en forskel. Men min oplevelse er, at folk køber lamper på grund af formen - uden at se på, hvilket lys de giver.

- Man skal ofte have mere lys i hjørnerne, så bliver man omfavnet af rummet. Mørke hjørner bliver endeløse, siger Henriette Leth.

Derudover skal du se på behovet for forskellige typer af belysning: hyggebelysning, læselys, funktionelt lys, skal hele rummet lyses op, eller skal der være lyspletter, der definerer rummet.

Derudover oplever Henriette Leth ofte, at folk har svært ved at samle rummet og få det til at spille sammen.

Fakta

  • Du kan bestille op til tre uger af de indefrosne feriemidler. Du skal aktivt bestille dem, de bliver ikke udbetalt automatisk.
  • Vælger du ikke at bestille feriemidlerne inden den 1. december, bliver de stående i fonden "Lønmodtagernes Feriemidler". Du kan få dem udbetalt, når du forlader arbejdsmarkedet. De udbetales automatisk, når du når folkepensionsalderen.
  • Udbetalingen svarer til 12,5 procent af din ferieberettigede løn i perioden 1. september til 31. marts 2020. Der betales skat af pengene.
  • Du bestiller midlerne digitalt med dit NemID. Kan du ikke bestille dem digitalt, skal du udfylde og indsende en blanket.

- Det gælder særligt stuen. Jeg bruger farver, gulvtæpper og nogle gange specialbyggede reoler til at skabe fundamentet i rummet, siger hun.

Det er de store, overordnede linjer, der bør have din opmærksomhed.

- Det kan være en lækker bordplade, fliser eller et gulvtæppe, der har en vibration og mere fylde, end små kaffekopper kan give. Det er de store træk, der betyder noget, mere end pynt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny bog om Skærbæk på vej

Elbobladet

Mad med mening

Elbobladet

Ny liste klar: Her skal du også bære maske eller visir i Fredericia

Elbobladet

Nedsparing kan booste din pension markant

Elbobladet

Mundbind er på plads mellem indkøbsvarer og skolebøger - efterspørgslen på smarte mundbind er stor

Elbobladet

Trinitatis Kirke har fået ny præst

Annonce