Annonce
Elbobladet

ElboBladet skifter format - men er fortsat områdets største avis

Chefredaktør Mette Salling Eriksen og medieansvarlig Torben Hjordt Pedersen studerer ElboBladets nuværende format og sammenligner med det kommende - her repræsenteret ved Fredericia Dagblad på skrivebordet. Foto: Peter Friis Autzen
Efter nytår vil ElboBladet udkomme i såkaldt tabloid-format - det format, som allerede kendes fra søsteravisen, Fredericia Dagblad.

Fredericia: ElboBladet bliver ikke en mindre avis, selvom den fra nytår vil udkomme i mindre papirformat.

I en menneskealder er ElboBladet udkommet på store sider med plads til masser af journalistik, mennesker, liv og annoncer fra og om Fredericia og omegn. Men fra nytår ændres formatet, så avisens sider bliver halvt så store.

- Det er spændende at skifte format, og jeg glæder mig til at se, hvad læserne siger til det, siger medieansvarlig Torben Hjordt Pedersen, der står i spidsen for Jysk Fynske Mediers platforme i Fredericia - både ElboBladet, Fredericia Dagblad og de tilhørende net-platforme samt radio, web-optimering og andet.

Han har allerede talt med adskillige annoncører om det kommende format-skifte.

- Og de er heldigvis glade for det. Nogle af dem har aktivt efterspurgt det.

ElboBladets nuværende format hedder broad sheet, mens det kommende format betegnes tabloid. I flere år har avisen udgivet første sektion i broad sheet, mens anden sektion, Magasinet, har været i tabloid.

- Så ElboBladets læsere kender udmærket det mindre format. Det er i øvrigt også det mest almindelig format på avismarkedet i det hele taget, siger Torben Hjordt Pedersen.

Lille, men stadig stor

Når ElboBladet fremover bliver mindre, sker det uden at nedjustere prioriteringen af avisens journalistik.

- Vi vil også fremover skrive om stort og småt fra Fredericia og hele området. ElboBladet er en avis, hvor vi lærer hinanden at kende og føler os sammen om at bo og være i en by. Det laver vi ikke om på, siger Torben Hjordt Pedersen.

Det betyder blandt andet, at avisen fremover vil få flere sider end hidtil. Til gengæld vil de være lettere at orientere sig på. Og nogle vil mene, at de også er lettere at bladre i.


ElboBladet er lokalområdets største medie. Det ændrer det mindre papirformat ikke på.

Torben Hjordt Pedersen, medieansvarlig


Gennem årene har nogle læsere kommenteret på ElboBladets store format og efterspurgt en mere håndterbar og spisebord-venlig størrelse.

- Men andre har været glade for det store format. Det er smag og behag, og der har også været en synlighed i at være næsten alene om at udkomme i stort format. Men efterhånden er broad sheet-formatet forbundet med ret store omkostninger. Blandt andet til omstilling af trykkeri og en del ekstraprocedurer i forbindelse med vores annonceproduktion, siger Torben Hjordt Pedersen.

Derfor sker skiftet nu.

Annonce

Læses i stor stil

I en tid, hvor meget bliver mere og mere digitalt, kunne man måske tro, at papiravisen ikke læses af ret mange. Men så tager man fejl.

- ElboBladets læsertal på papir registreres af Gallup. Seneste opgørelse viser, at den husstandsomdelte papiravis hver uge læses af 24.000 mennesker. Dertil kommer alle læserne på nettet og sociale platforme. Så der er ingen tvivl om, at rigtig mange mennesker har glæde af at følge med i byens liv og holde øje med de lokaler butikkers udbud og tilbud. Uge efter uge, siger Torben Hjordt Pedersen

Så langt når ElboBladet ud

  • Der er knap 44.300 husstande i ElboBladets udgivelsesområde.
  • Godt 15.600 af de husstande siger nej tak til reklamer.
  • I knap 4.800 af de husstande, der takker nej til reklamer, læser beboerne hver uge ElboBladet.

Samtidig med format-skiftet ændrer ElboBladet også udgivelsesdag. I dag udkommer avisen om tirsdagen og omdeles tirsdag, onsdag og torsdag. Efter nytår udkommer den om onsdagen og omdeles onsdag og torsdag.

- Vi ved, at mange holder øje med avisen i postkassen eller sidder klar til at bladre i e-avisen på ElboBladet.dk allerede tirsdag morgen. Men efter nytår får de en ekstra dag at glæde sig i. Hver uge, siger Torben Hjordt Pedersen.

Hidtil er ElboBladet udkommet med første sektion i stort, såkaldt broad sheet-format, mens Magasinet har været i det lille, tabloid-format. Efter nytår vil hele avisen udkomme i tabloid-formatet, som også ElboBladets søster-avis, Fredericia Dagblad, udkommer i. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Arkana kommer til sommer

Annonce