Annonce
Elbobladet

Mindeord: Murer-Steen har slukket sin sidste brand og fanget den sidste fisk

Arkivfoto: Morten Stricker.

Tillidsrepræsentant Martin Langemose har på vegne af kollegaerne i Brandfolkenes Klub Fredericia skrevet mindeord om beredskabsassistent Steen Patuel, Fredericia, der blev 54 år.


Søndag 2. januar modtog vi den triste meddelelse om, at vores gode ven og kollega, Steen Patuel, efter kort tids kræftsygdom var sovet stille ind i en alder af 54 år.

Det kom som et chok, da Steen i foråret fik kræft, men det skulle ikke ødelægge Steens altid gode humør. Bedst, som vi alle troede, at Steen skulle vende retur til arbejdet på brandstationen, kom beskeden om tilbagefald i sygdommen.

Annonce

Steen startede som deltidsbrandmand i 1992. Ved siden af drev Steen murerfirmaet Patuel Huse, som han overtog efter sin far, Jens Erik. Efter 21 år som deltidsbrandmand blev Steen i 2013 fastansat som beredskabsassistent på døgnvagt, som han bestred samtidig med murerfirmaet frem til hans alt for tidlige bortgang.

Som person var Steen arbejdsom, altid smilende og i godt humør, hvad enten det var tidlig morgen på stilladset, mens han kradsede fuger ud, eller midt på natten til en længerevarende brand.

I Steens nærvær kunne man ikke være i dårligt humør, for Steen var fyldt med så meget glæde og liv, at det altid overskyggede selv de trælse ting i hverdagen.

En af de helt store passioner var fiskeri. Det mærkede man særligt på søndagsvagter, når det daglige stationsarbejde var klaret, for det var på disse vagter, at Steen fandt tid til at ordne fiskegrejet med at binde fluer. Fortællingerne var også mange, når årstiderne skiftede, og der blev åbnet for fiskeri i åen, som Steen kaldte den. Særligt til Skjern Å var kærligheden stor og til fisketurene i Norge.

Familien, fru Patuel og børnene Jonas og Sarah, var Steens største kærlighed. Når Steen snakkede om familieturen til sommerhuset i Bork - hvad enten den var forestående eller netop overstået - så lyste det ud af ham. Nysgerrig og interesseret i livet på brandstationen var han dog stadig, når han havde fri.

Som murer var Steen kendt af mange. Et arbejde han udførte med stolthed. Det skulle nemlig være i orden, når han var færdig. På det punkt var Steen meget principfast - og aftaler dem holder man, ellers fik man ren besked.

Vi står nu tilbage med et stort tomrum og savn over en hjælpsom, humørfyldt og livsglad kollega og ven. Et afsavn. Det vidner de mere end 300 kondolencer på Steens Facebook-profil om.

Vores tanker går til Steens familie, særligt Anette og børnene Jonas og Sarah. Vi håber, I må finde lys i mørket i denne svære stund. Der er altid kaffe på kanden og tid til en snak på brandstationen.

Æret være Steen Patuels minde.

Annonce
Elbobladet

- Noget af det, jeg sætter allermest pris på, er de butikker og caféer, som stikker ud fra det almindelige, mener jurymedlem, som gerne ser mere af dette i Fredericia

Annonce
Elbobladet

Særlig grund til travlhed i borgerservice: Derfor skal du bestille tid inden turen til rådhuset

Annonce
Elbobladet

Brug februar til at tjekke huset for vinterskader

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Uenige om daglig drift: Golfklub må finde ny forpagter til restaurant før tid

Elbobladet

Årets spejderleder 2021

Elbobladet

Præstens klumme: Har du fået huskekage for nylig?

Elbobladet

Efter mere end 60 år er Jørgen Olesen fraflyttet sin gård: Nu får ridecenter nye ejere

Elbobladet

Se video: Sådan reagerede nogle af butiksindehaverne, da de blev overrasket med nominering til Byens Bedste Fredericia

Elbobladet

Dilettant i Erritsø udsættes

Elbobladet

Biblioteket efterlyser fantastiske forsider

Elbobladet

Fredericialandkortet: Ibi Støving er vild med Fredericia

Elbobladet

Så er spændingen udløst: Her er de nominerede til Byens Bedste Fredericia 2021

Elbobladet

Corona-presset brugsuddeler søgte medarbejdere på Facebook og fik overvældende respons: - Jeg er virkelig taknemlig

Elbobladet

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Elbobladet

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Annonce