Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Rester er stærkt undervurderet

Gustav Roesbjerg Mygind har skrevet denne uges klumme i ElboBladet. Foto: Søren Gylling

Egentlig skulle der kun bruges 10 gram gær til den pizzadej, jeg stod med i den forgangne uge. Men alle, der kender lidt til bagning, ved, at en pakke gær indeholder 50 gram.

Jeg er stærkt imod madspild, og de resterende 40 gram af den pakke gær til 1,50 kroner skulle ikke smides ud. Når man ikke bager så meget til dagligt, er den simple løsning ganske enkelt at lave femdobbelt portion.

Frem med den helt store femliters Margrethe-skål og så er det ellers; klar, parat, bag, som Tim Vladimir ville have sagt det.

Annonce

Havde du spurgt mig, hvad min livret er, da jeg var studerende, havde svaret lydt på gratis mad. I dag lyder svaret nok nærmere rester. Ulvetimen kan gå hjem, når der er lidt at tære af i køleskabet.

Da jeg var barn, var rester det værste, der kunne blive serveret. Når jeg - dejligt uvidende om, hvordan mine forældre fløj rundt - satte mig til bords og fik at vide, at menuen stod på rester, var aftenen ødelagt.

Måske var det, fordi resterne altid bestod af stuvet hvidkål eller kartofler med brun sovs (som jeg sidenhen har fået kæmpe kærlighed for). Mere sandsynligt er det nok, at min hukommelse halter gevaldigt på det punkt - og på den 2. side det var jo gratis mad dengang.

Nå, men 20 års visdom senere kan jeg altså se glæden og åbenbaringen ved rest-konceptet.

I en digital hverdag, hvor nyhederne sprøjtes ud på nettet, når tingene sker, er det måske heller ikke helt forkert at kalde en ugeavis for en omgang rester fra ugen, der gik, selvom det ikke lyder særligt flatterende.

Hvis du holder dig ajour på elbobladet.dk eller frdb.dk, vil du formentligt være stødt på mange af artiklerne her i avisen. På samme måde som det i maduniverset altid er lækkert at få serveret noget friskt til en omgang rester - om så det er en salat, dessert eller ekstra tilbehør - gælder det naturligvis også for din lokale ugeavis.


På samme måde som det i maduniverset altid er lækkert at få serveret noget friskt til en omgang rester - om så det er en salat, dessert eller ekstra tilbehør - gælder det naturligvis også for din lokale ugeavis.


I denne uge kan du blandt andet læse om en affaldsindsamling, der har lokal deltagelse fra en flok unge, ligesom du også kan blive klogere på den nye salgschef for Audi i Fredericia. Vi byder på en globetrotter-artikel, der så at sige er taget op fra fryseren. Og så er der naturligvis præstens klumme og ugens hund, som kommer frisktappet, for blot at nævne nogle af de ting, du kan glæde dig til, hvis du allerede har støvsuget internettet for lokale nyheder.

Og hvordan gik det så med pizzadejen, tænker du måske? Fem timer efter, at gær og vand blev blandet - herunder en times hævelse - stod jeg med cirka 20 færdiglavede pizzaer. Den lokale pizzamand ville muligvis le over det tvivlsomme tempo, men det lever jeg med.

For så var der lækre rester til de næste dage - og til den overfyldte fryser, hvor andre rester blev taget ud for at gøre plads til pizza.

Er du i øvrigt nysgerrig på, hvordan du laver en delikat, tynd pizzadej, så prøv at google "gorms pizzadej".

Hils din nabo - eventuelt med en invitation til pizza - fra ElboBladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

John kan fejre 40 år som mælkemand

Elbobladet

Happy jazz i Tøjhuset

Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Arkana kommer til sommer

Annonce