Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Rester er stærkt undervurderet

Gustav Roesbjerg Mygind har skrevet denne uges klumme i ElboBladet. Foto: Søren Gylling

Egentlig skulle der kun bruges 10 gram gær til den pizzadej, jeg stod med i den forgangne uge. Men alle, der kender lidt til bagning, ved, at en pakke gær indeholder 50 gram.

Jeg er stærkt imod madspild, og de resterende 40 gram af den pakke gær til 1,50 kroner skulle ikke smides ud. Når man ikke bager så meget til dagligt, er den simple løsning ganske enkelt at lave femdobbelt portion.

Frem med den helt store femliters Margrethe-skål og så er det ellers; klar, parat, bag, som Tim Vladimir ville have sagt det.

Annonce

Havde du spurgt mig, hvad min livret er, da jeg var studerende, havde svaret lydt på gratis mad. I dag lyder svaret nok nærmere rester. Ulvetimen kan gå hjem, når der er lidt at tære af i køleskabet.

Da jeg var barn, var rester det værste, der kunne blive serveret. Når jeg - dejligt uvidende om, hvordan mine forældre fløj rundt - satte mig til bords og fik at vide, at menuen stod på rester, var aftenen ødelagt.

Måske var det, fordi resterne altid bestod af stuvet hvidkål eller kartofler med brun sovs (som jeg sidenhen har fået kæmpe kærlighed for). Mere sandsynligt er det nok, at min hukommelse halter gevaldigt på det punkt - og på den 2. side det var jo gratis mad dengang.

Nå, men 20 års visdom senere kan jeg altså se glæden og åbenbaringen ved rest-konceptet.

I en digital hverdag, hvor nyhederne sprøjtes ud på nettet, når tingene sker, er det måske heller ikke helt forkert at kalde en ugeavis for en omgang rester fra ugen, der gik, selvom det ikke lyder særligt flatterende.

Hvis du holder dig ajour på elbobladet.dk eller frdb.dk, vil du formentligt være stødt på mange af artiklerne her i avisen. På samme måde som det i maduniverset altid er lækkert at få serveret noget friskt til en omgang rester - om så det er en salat, dessert eller ekstra tilbehør - gælder det naturligvis også for din lokale ugeavis.


På samme måde som det i maduniverset altid er lækkert at få serveret noget friskt til en omgang rester - om så det er en salat, dessert eller ekstra tilbehør - gælder det naturligvis også for din lokale ugeavis.


I denne uge kan du blandt andet læse om en affaldsindsamling, der har lokal deltagelse fra en flok unge, ligesom du også kan blive klogere på den nye salgschef for Audi i Fredericia. Vi byder på en globetrotter-artikel, der så at sige er taget op fra fryseren. Og så er der naturligvis præstens klumme og ugens hund, som kommer frisktappet, for blot at nævne nogle af de ting, du kan glæde dig til, hvis du allerede har støvsuget internettet for lokale nyheder.

Og hvordan gik det så med pizzadejen, tænker du måske? Fem timer efter, at gær og vand blev blandet - herunder en times hævelse - stod jeg med cirka 20 færdiglavede pizzaer. Den lokale pizzamand ville muligvis le over det tvivlsomme tempo, men det lever jeg med.

For så var der lækre rester til de næste dage - og til den overfyldte fryser, hvor andre rester blev taget ud for at gøre plads til pizza.

Er du i øvrigt nysgerrig på, hvordan du laver en delikat, tynd pizzadej, så prøv at google "gorms pizzadej".

Hils din nabo - eventuelt med en invitation til pizza - fra ElboBladet.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Tyson gennemblødte fars seng med tis - når man skal, så skal man

Annonce
Annonce
Elbobladet

Så nemt er det at gøre sommerhuset til en helårsbolig

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

Elbobladet

På den 2. side: Skygger på dåse

Elbobladet

Prisregn over det lokale foreningsliv: Se alle vinderne her

Elbobladet

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Elbobladet

Dyveke - musik fra gamle dage

Elbobladet

90 år og frisk som en fisk i havet: Per er frivillig morgenfugl hver dag

Elbobladet

Kuga ser ud til at holde hjem

Elbobladet

Brug disse æbletricks til at få saftige kager og brød

Elbobladet

83-årige Ib har skabt unik have: Nu nyder han sit otium blandt sine påfund

Elbobladet

Bliv klogere på parforhold og forelskelse

Elbobladet

Kangoo vandt vigtig kåring

Elbobladet

Nyt liv blomstrer op i det gamle løveapotek: Tina mangler blot at få styr på navnet til sin nye butik

Elbobladet

Business Fredericia ansætter erhvervskonsulent med særlig fokus på energi og klima

Elbobladet

Kræfterne er der ikke længere: Loppemarked takker af

Elbobladet

Lokale kunstnere inviteres til Fredericia Art Festival

Elbobladet

Barndomsvenner vil gøre din bil skinnende ren: Nu er jagten gået ind efter en garage

Elbobladet

Lær de fem erotiske sprog og giv parforholdet et boost

Elbobladet

Traditioner har ingen alder -  5. generation skød sig til konge-titel

Elbobladet

Fire lokale danmarksmestre kåret ved lokalt sejlerstævne

Elbobladet

Præstens klumme: "Hva' ham Jesus, var han sådan en alfahan?"

Elbobladet

Tidligere bankmand vender hjem: Vil spare de lokale for penge med uvildig, økonomisk rådgivning

Annonce