Annonce
Elbobladet

Peugeot 208 ser ud til at holde hjem

Peugeot 208 er kåret som Årets Bil i Europa og der er stor chance for, at den bliver årets mest solgte bil i Danmark. Foto: Peugeot
Vi gættede tidligt i 2020 på, at Peugeot 208 ville bliver Danmarks mest solgte bil i 2020. Skæbnen har været god ved den lille franskmand, der holder sin førsteplads.
Annonce

Succes: Det var måske nok lidt vovet, men i begyndelsen af 2020 - uden at have kørt i den og uden at kende prisen - gættede vi på, at Peugeot 208 ville blive årets mest solgte bil i Danmark. Vi havde kendskab til nogle af de kvaliteter, der er i den lille franskmand, og så har vi øjne i hovedet. Det var helt klart allerede inden premieren, at b-segmentet ville få en ny skønhed.

Nu er vi så i november, og Peugeot 208 har ikke skuffet salgsmæssigt. Den er både mest solgte bil i oktober og i årets første 10 måneder. Men det hører med til historien, at skæbnen har været god ved den lille franskmand.


Nu er vi så i november, og Peugeot 208 har ikke skuffet salgsmæssigt. Den er både mest solgte bil i oktober og i årets første 10 måneder. Men det hører med til historien, at skæbnen har været god ved den lille franskmand.

Fra artiklen


Annonce

Fra egne rækker

Den største trussel mod førstepladsen kommer fra egne rækker. Peugeot og Citroën er begge PSA-biler, og Citroën C3 ånder hele tiden Peugeot 208 i nakken. De to biler burde egentlig være søstermodeller - men det er de ikke. De har virkelig ikke ret meget tilfælles - Citroën C3 sælger på grund af en lav pris, og Peugeot 208 vælges oftest, fordi man bare falder for udseendet.

Salget af C3 har været i højeste gear det meste af året, men en prisjustering har lige taget toppen af accelerationen, og det er årsagen til, at Peugeot 208 beholder sin førsteplads. Men kun lige med nød og næppe og kun på grund af et rigtigt godt oktobersalg. På årets hitliste fører 208 kun med 86 biler.

Annonce

Ude af spillet

Den anden store konkurrent til førstepladsen var Ford Kuga, der på to måneder spurtede fra ingen plads til at true Peugeot 208 på førstepladsen. Salget var helt fantastisk - jeg kan ikke erindre, at nogen bil nogensinde i Danmark har solgt så mange eksemplarer på bare et par måneder -  og det lå klart, at Kuga med så fantastisk et salg i løbet af en måned eller to ville indtage førstepladsen.

Men igen var skæbnen med den lille franskmand, for Ford måtte tilbagekalde alle Kuga ikke kun en men to gange og i skrivende stund er salget stoppet, fordi der er problemer med batterierne. For at kompensere for dette har Ford forlænget garantien fra to til fem år eller 100.000 kilometer, men salget er endnu ikke kommet i gang. Alligevel er Kuga nummer tre på årets salgshitliste - det fortæller, hvor fantastisk et salg bilen oplevede.

Så det ser ud til, at Peugeot 208 holder hjem.

Personbilsalg

Mest solgte i oktober:

Peugeot 208 625

Toyota Yaris 411

Peugeot 2008 495

Opel Corsa 371

Nissan Qashqai 367

Mest solgte januar-oktober:

Peugeot 208 5655

Citroën C3 5569

Ford Kuga 4473

Nissan Qashqai 4241

Toyota Yaris 3482

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Skarp pris på Sorento plug-in

Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Elbobladet

Regler forvirrer: Midtby-butik møder undren fra folk, der tror, den skal holde lukket

Annonce