Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Forældre opfordres til at holde børnene hjemme

Diana Mose Olsen, formand for Børn- og Familieudvalget og fortaler for, at pædagogisk personale prioriteres  i vaccinationskøen. Arkivfoto.
Esbjerg Kommune opfordrer nu hjemsendte forældre til at holde deres småbørn hjemme for at hindre smitte. Udvalgsformand håber, at pædagogisk personale prioriteres i vaccinationskøen.
Annonce

Corona: I uge 51 måtte 52 børn ringes hjem fra en daginstitution i Esbjerg, fordi en medarbejder var coronasmittet. Samme uge lukkede daginstitutionen på Nygårdsvej helt ned, fordi seks pædagoger i vuggestuen og en i børnehaven var syge med Covid-19, en dagplejer i Hjerting blev testet positiv, et vuggestuebarn og dennes forældre et andet sted havde fået corona, og et tredje sted var en vikar ramt. Flere daginstitutioner var med på listen.

Siden er smittetallene blandt pædagoger og dagplejere i Esbjerg Kommune faldet, og i uge 52 og 53 optrådte "kun" to dagplejere og en vuggestue på kommunens statusliste over nye Covid-19 tilfælde. Men med udsigt til en vintertid med influenza, forkølelse og risiko for mere corona-smitte opfordrer Esbjerg Kommunes Børn & Kultur nu alle hjemsendte forældre til at holde deres småbørn hjemme fremfor at sende dem i daginstitution og risikere ny smitte og en personalemæssig udfordring, når pædagoger skal sygemeldes og vente på testsvar.


Så de, der står forrest, bør også prioriteres i vaccinekøen, og de håber jeg, der bliver lyttet til.

Diana Mose Olsen


- Jo færre børn, jo mindre smitte. Sådan er det bare, og med den her opfordring vil vi prøve at hjælpe hinanden og passe på vores ansatte i daginstitutionerne. Vi må stå sammen allesammen for at inddæmme den her virus, siger formanden for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen (SF).

Annonce

Husk mundbind forældre

Fra forvaltningen anbefales forældre også at bære mundbind, når de afleverer og henter deres børn i daginstitutionen, og samtidig bliver forældre bedt om at tilkendegive deres pasningsbehov i uge 1 og 2 og skrive komme- og gå-tidspunkter på, så daginstitutionerne og forvaltningen bedst muligt kan allokere personaleressourcerne.

Skulle dagpasningsområdet igen blive hårdt ramt af sygemeldinger blandt personalet, giver loven mulighed for dimensionering, hvor åbningstiden reduceres, og børnene tilbydes halv pasning enten formiddag eller eftermiddag. Et sted var forvaltningen på vej til at udnytte muligheden, men klarede sig igennem uden.

Mens flere andre kommuner også har opfordret sine forældre til at holde børnene hjemme og væk fra daginstitutionerne, har pædagogernes organisation, BUPL, tydeligt gjort Christiansborg opmærksom på en bekymring for et udsat personale, som ikke kan arbejde hjemmefra. Den bekymring forstår Diana Mose Olsen godt. Hun håber ligesom BUPL derfor også, at pædagoger og personale i daginstitutioner skal prioriteres forrest i vaccinationskøen.

- Det pædagogiske personale går på arbejde uden værnemidler, og de skal kunne give et knus og et kram til børn, der trænger til det. Alle vi andre går med værnemidler. Så de, der står forrest, bør også prioriteres i vaccinekøen, og det håber jeg, der bliver lyttet til, siger Diana Mose Olsen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce