Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Polman laver sportskollektion i eget navn

Estavana Polman drømmer om en dag at få sine egne stores med eget sportswear. Foto: Tue Sørensen
Team Esbjergs Estavana Polman har lavet en sportskollektion, mens hun går hjemme med en knæskade. Sin anden på 18 måneder.

Status: Fire kampe nåede 29-årige Estavana Polman med nummer 79 at spille efter sin korsbåndsskade, før hun under DM-semifinalekampen mod Odense i maj igen måtte bæres ud af banen med en skade i samme, højre knæ. Hun blev opereret for tre måneder siden og missede et OL for Holland i Tokyo - og lavede en kollektion af sportswear i sit eget navn. ”Polman Sport” hedder mærket.

Det første jeg tænkte på, da jeg blev skadet under Odense-kampen, var, at jeg havde lovet vores datter Jesslynn på fire, at vi skulle i svømmehallen dagen efter. Jeg var så ked af at skulle skuffe hende. Jeg havde jo næsten lige været skadet og på krykker i mange måneder.

Estavana Polman

- Jeg var helt klar, da jeg kom tilbage efter min første skade, alt var perfekt, alle test var perfekte, så det var ikke for tidligt. Det kunne også være sket, hvis jeg havde ventet et halvt år mere eller for enhver anden. Så jeg fortryder ikke, at jeg kom tilbage, men jeg har heller ikke travlt nu, ingen stress. Hvis jeg misser fire kampe mere, så er det sådan, det er, siger Team Esbjergs stjernespiller.

Hvorfor spiller hun ikke?

Hun har smidt krykkerne og ser positivt fremad.

- Min læge Uffe siger, det bliver fint igen, og jeg kan allerede alt. Hvis du tager ud og ser mig træne med pigerne, vil du sige: Hvorfor spiller hun ikke? Der er da ikke noget i vejen med hendes knæ. Men det er der. Jeg skal ned under 10 procents forskel på mine knæ, og det kan tage en måned eller tre måneder endnu. Alt i mit knæ er fake, og når mit hoved tænker ”hop”, lystrer knæet ikke, fordi jeg ikke kan mærke det. Og når jeg bliver træt, bliver det farligt at spille, så jeg er nødt til at vente, til jeg er helt klar, og det føles rigtigt. Så lige nu er powerroom mit andet hjem, jeg laver fysisk genoptræning hos Emcare 1-2 gange om dagen, og jeg har det godt - men selvfølgelig har jeg hårde dage, hvor det er træls. Jeg har altid sagt, at jeg ikke vil stoppe med håndbold sådan her, på grund af en skade. Det er vigtigt for mig, at jeg selv bestemmer, hvornår jeg stopper. Om jeg så kun får en kamp. Men går det galt, og en skade sender mig helt ud, så kan jeg sige, at jeg gjorde alt. Jeg håber bare, jeg er klar og i form til VM i Holland i 2025. Og der er OL året før, siger Estavana Polman.

Jeg bliver også ældre, så Polman Sport er også en fremtidssikring til den dag, jeg ikke kan spille håndbold mere. Men jeg får aldrig den her følelse i noget andet job. Så får jeg noget andet.

Estavana Polman

Håndboldspilleren har kontrakt med Team Esbjerg, hvor hun har spillet siden 2013, indtil 2022. Kæresten Rafael van der Vart har kontrakt med EfB som klubambassadør og assistenttræner indtil 2022. Og hans søn, Damian van der Vart har ungdomskontrakt med EfB indtil 2023.

- Og så må vi se. Jeg var 18 år, da jeg kom til Danmark, jeg har haft ni sæsoner for Team, og vi er meget glade for byen. Men det er ikke min plan at blive her resten af mit liv, siger Estavana Polman.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Tak til musikken

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

3.000 buske og træer skal skabe trivsel

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Byparken får et kæmpeløft

Ugeavisen Esbjerg

Succes med spegepølser

Ugeavisen Esbjerg

Vi skal ville udvikle hele byen

Ugeavisen Bramming

Klar til den store eksamen

Ugeavisen Esbjerg

Grønlandsk gudstjeneste var en succes

Ugeavisen Esbjerg

Der skal fortsat strikkes på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Team Esbjerg skal tage smilet med hjem fra Aarhus

Ugeavisen Esbjerg

Spillested tager visse forbehold

Ugeavisen Esbjerg

Tyve stjal dobbeltsenge for 1.2 millioner kroner

Ugeavisen Esbjerg

Skattecenter åbnede med smil og skål

Ugeavisen Esbjerg

To liste T i kandidattest

Ugeavisen Esbjerg

Hvor er du Omvendt?

Ugeavisen Esbjerg

Umage par satte røde plakater op

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Kommune nummer 43 i stor idrætsundersøgelse

Ugeavisen Esbjerg

Et godt gys i Broen til Late Night

Ugeavisen Esbjerg

Filmklassiker i musicaludgave

Ugeavisen Esbjerg

Lose og Lykke i infight i Østerbyen

Ugeavisen Esbjerg

Forurenet jord skaber problemer for power to X-anlæg i Måde

Ugeavisen Esbjerg

Minister slår fast: Anbragte børn har ret til samvær med forældre og søskende

Ugeavisen Esbjerg

Mentornetværk i knibe

Ugeavisen Esbjerg

Udenlandske hovednavne til spritny ny metalfestival

Annonce