Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Stort produktionsanlæg til vindmølletårne skal bygges på havnen

Valmont SM, der bl.a. producerer vindmølletårne til havvind, har indgået en aftale med Esbjerg Havn om en eksklusiv option på at få Esbjerg Havn til at opføre et stort produktionsanlæg til vindmølletårne på havnearealet. Foto: PR
Valmont SM, der blandt andet producerer vindmølletårne til havvind, har indgået en aftale med Esbjerg Havn om en eksklusiv option på at få Esbjerg Havn til at opføre et stort produktionsanlæg til vindmølletårne på havnearealet.

Byggeri: Esbjerg Havn og virksomheden Valmont SM har indgået en aftale om, at der kan opføres en fabrik på havnen til brug for produktion af vindmølletårne.

- Vi er meget glade for den mulighed, som giver os en betydelig konkurrencemæssig fordel i det meget travle marked, der venter i de kommende år, siger adm. direktør Niels Brix fra Valmont SM i en pressemeddelelse.

Virksomheden, der hører til i Rødekro, er en førende leverandør af komplekse stålkonstruktioner og tårne, der bruges til vindmøller. Serieproduktion af offshoretårne og kundespecifikke emner produceret med moderne svejse- og overfladebehandlingsudstyr er kerneforretningen, og blandt kunderne er Siemens og Vestas.

Annonce

Ifølge Niels Brix er Esbjerg en oplagt placering af fabrikken, fordi elementerne til havvind bliver stadigt større. Det gør det sværere at transportere dem på vejene, hvilket gør det oplagt at producere dem direkte på havnearealet.

- Esbjerg Havn er førende på havvind i Danmark og Europa, og vi forventer et stærkt voksende marked, hvor vi via Esbjerg får adgang til markederne i både England, Tyskland og Holland. Og samtidig har havnen en velafprøvet infrastruktur, som også har tiltrukket mange andre virksomheder, blandt andet servicevirksomheder, siger Niels Brix.

Det er Esbjerg Havn, som kommer til at stå for byggeriet af fabrikken. Det forventes, at den nye fabrik står færdig i slutningen af 2023 og vil koste omkring en halv millard kroner og beskæftige i omegnen af 200 mand.

Resultat af målrettet arbejde

Samarbejdet om en kommende tårnfabrik på havnen er et resultat af et intenst arbejde på at få produktion af komponenter til vindmøller placeret på havnen i Esbjerg. Det siger bestyrelsesformand for Esbjerg Havn, Flemming Enevoldsen:

- Det er noget, vi har arbejdet på længe, og nu er timingen helt rigtig. Aftalen er også en del af vores ambitioner om at bidrage endnu mere til Danmarks grønne omstilling og eksport, som vi allerede har gjort de sidste mange år.

Valmont SM fremstiller og medudvikler tunge komplekse stålkonstruktioner primært til den international vindenergi branche. I Rødekro er et samlet fabriksareal på ca. 700.000m2 med robotteknologi samt verdens mest avancerede overfladebehandlingssytem, som er virksomhedens primære produktionssted. Valmont SM er et datterselskab af Valmont Industries, Inc, der er børsnoteret i USA. Foto: PR

Ifølge Havnedirektør Dennis Jul Pedersen er der en markant stigende efterspørgsel efter havnekapacitet i Esbjerg.

- Vi mærker øget aktivitet, og aftalen passer perfekt ind i vores planer om at bidrage til den enorme udvikling af havvind de næste årtier.

Dennis Jul Pedersen understreger, at aftalen går fint i tråd med den netop igangsatte havneudvidelse, som blandt andet skal bruges til oplagring af store vindmøllekomponenter.

Også borgmester Jesper Frost Rasmussen glæder sig over nyheden. Til Ugeavisen Esbjerg siger han:

- Jeg er rigtig, rigtig glad for, at Valmont nu har meldt ud, at de er klar til at etablere sig i Esbjerg. Det betyder fortsat udvikling i Esbjerg, og der er virkelig lavet en vigtig indsats fra havnens side her. Vi skal konstant forsøge tiltrække producenter af vindmøllekomponenter til Esbjerg, da det er afgørende for både Esbjergs og Esbjerg Havns rolle i fremtiden. Komponenterne bliver så store i fremtiden, at de ikke kan være på landevejene, så derfor skal vi sikre, de bliver produceret og dernæst udskibet i Esbjerg i fremtiden.

Esbjerg Havn er førende på havvind i Danmark og Europa, og vi forventer et stærkt voksende marked, hvor vi via Esbjerg får adgang til markederne i både England, Tyskland og Holland.

Niels Brix
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Voxpop: Hvad skal det nye byråd i gang med?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Ugeavisen Esbjerg

Gertie ønskede sig en hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

Drik gin for børnenes skyld

Ugeavisen Esbjerg

Kaja Kamp tager to år til som Team Esbjergs altmuligkvinde

Ugeavisen Esbjerg

SDU Esbjerg inviterer til energidebat: Er energiøer vigtige i den grønne omstilling?

Ugeavisen Esbjerg

Ribe-Esbjerg HH med positivt økonomisk resultat

Ugeavisen Esbjerg

Fornemt valg for Frost

Ugeavisen Esbjerg

A Place To Hotel Esbjerg er nu officielt åbent

Ugeavisen Esbjerg

Fødselsdag for de nærmeste 128

Ugeavisen Esbjerg

Lang rejse for at se Kellermensch

Ugeavisen Esbjerg

Fagenes Fest hyldede igen det gode håndværk

Ugeavisen Esbjerg

Så er formandsposterne fordelt

Ugeavisen Esbjerg

Jakob Lose: Det krævede lige lidt armlægning

Ugeavisen Esbjerg

Hvem får formandsposterne?

Ugeavisen Esbjerg

Fire fantastiske speedwaydage venter

Ugeavisen Esbjerg

Ny mand i sadlen hos Boldesager Cykellager

Ugeavisen Esbjerg

Studerende prøvede kræfter med lokale virksomheders grønne udfordringer

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg vil lyse orange for voldsramte kvinder

Ugeavisen Esbjerg

Konservativ komet fik kanonvalg

Annonce