Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Virksomheder er vilde med graduates og det er gengældt

For Irene Kjærskov Pedersen, tilflytter til Esbjerg og graduate ved Semco Maritime, er graduateprogrammet en ideel mulighed til at gro noget hår på brystet som nyudklækket færdiguddannet. Foto: PR
Det første hold graduates er godt i gang med deres første virksomhedsrotation. Seks nyuddannede og seks virksomheder er med. Nu har 11 virksomheder meldt sig til næste forløb, og 15-20 nye nyuddannede får chancen fordi, nogle virksomheder ønsker to-tre graduates.

En succes: Det var en erkendelse af mangel på højtuddannet arbejdskraft i vores ende af landet, der fik Education Esbjerg til at lave et Graduate-program. Seks virksomheder meldte sig med ledige jobs, Semco, Viking, Telesikring, Blue Water, Sikkerhedsstyrelsen og Deloitte, og 104 nyuddannede søgte om at komme med på ”hold 1” - 70 procent af dem kom fra byer udenfor Esbjerg. Og nu 3-4 måneder inde i forløbet kan alle konstatere, at det da skal gentages.

- De seks virksomheder, der meldte sig i første runde, er også med i år. Nogle af dem endda med flere graduate-stillinger. Vi havde håbet på ti virksomheder denne gang, men nu er vi oppe på 11. Det beviser, at vi har tiltrukket de kandidater, som virksomhederne søgte. Alle er så glade for det, og når man står på en karrieremesse, og store virksomheder med egne veletablerede graduateforløb som for eksempel Novo Nordisk kommer hen og spørger os, hvad vi laver, så ved man, at man har gang i noget godt, siger Camilla Hansen, kommunikations- og marketingsleder hos Education Esbjerg.

Det, at man som deltagende virksomhed får inputs fra tre forskellige graduates, er med til at udfordre ens forretning og synspunkter. Det er en enorm vigtig og spændende proces, der skaber positive resultater. Derudover er Co-Business Graduate Programmet et glimrende eksempel på, at vi i Esbjerg kan skabe noget helt nyt og unikt, når vi som virksomheder rykker sammen og samarbejder på tværs.

Anett Egsgaard, administrerende direktør i Telesikring A/S


Annonce

Blandt de første seks graduates, som blev udvalgt efter samtaler, kom tre fra Esbjerg. De andre tre er flyttet hertil.

- Vi hjælper dem også i gang, når de kommer hertil. En hjalp vi med at finde et sted, hun kunne gå til roning og en anden facetimede vi faktisk en fremvisning af lejlighed for, fordi han ikke selv kunne være her. Vi laver også en introdag med socialt samvær for alle graduates, så de lærer hinanden at kende, fortæller Camilla Hansen.

For mig er dette program en ”once in a lifetime opportunity" til at prøve mig selv af i tre forskellige virksomheder på to år og til at få uvurderlig erfaring i starten af min karriere. For mig er det en ideel mulighed til at gro noget hår på brystet som nyudklækket færdiguddannet. Hos Semco Maritime er mit arbejde centreret om vores nye bæredygtighedsstrategi – og jeg glæder mig til at prøve kræfter med andre områder indenfor bæredygtighed under mine rotationer ved Viking og Sikkerhedsstyrelsen.

Irene Kjærskov Pedersen, tilflytter og graduate ved Semco Maritime

Graduates-programmet er for alle nyuddannede fra hele landet. Det er både en hjælp til virksomheder med at finde egnede højtuddannede og en måde at kickstarte karrieren for de nyuddannede.

- Som nyuddannet er det vigtigt at komme ud og få den der første erfaring, og det er der i høj grad mulighed for her, siger Camilla Hansen.

Helt vanvittig erfaring

Stillingerne i det første hold henvendte sig til nyuddannede civilingeniører med fokus på projektledelse, til nyuddannede indenfor digitalisering og til kommerciel management, men flere profiler ventes at komme til med hold 2.

- Man skal nok ikke være stor tryghedsnarkoman som graduate, da man skifter virksomheder undervejs, men kunne se det som en udfordring at få nye input og en helt vanvittig erfaring fra tre arbejdspladser. Både i forhold til ledelsesstil og måden at arbejde på. Virksomhederne åbner jo deres døre for personer, de godt ved skal ud forbi to andre virksomheder, inden de kommer tilbage. Men vi håber på, at nogle bliver fastansat efterfølgende, fortæller kommunikations- og marketingslederen og tilføjer:

- Vi kunne ikke have ønsket os et bedre første hold. Virksomhederne er allerede så glade for deres graduates, og de er med til at løse store og vigtige projekter. Til april skal de seks graduates for første gang videre i hver deres rotation, men virksomhederne får jo også deres graduates tilbage i tre måneder med endnu mere erfaring.

Nye jobs den 22. december

Den 22. december sender Education Esbjerg jobopslagene ud til næste graduate-forløb. Her vil alle medvirkende virksomheder også afsløres. Stillingerne er skabt ud fra virksomhedernes behov for bestemte profiler. I første omgang screener Education Esbjerg ansøgerne ved en første samtale, og de udvalgte kommer så til en anden samtale i virksomhederne. De vil også skulle gennemføre en test.

Hver graduate kommer til at arbejde i tre virksomheder og i alt to år.Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Når han ikke træder mere, så ved jeg, at han sidder og lytter efter traktorer

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Miss Sunshine er selvskrevet: Man kan godt både have vundet All England og VM i badminton og være god til golf

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Charlotte og Jean har lavet en creme de la creme fodcreme

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år med taekwondo i city

Ugeavisen Esbjerg

Ny plade og sjove mænd

Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Annonce