Annonce
BYUDVIKLING

Byggeri af væksthus i tilknytning til kendt teater går nu i gang

Teaterdirektør Jon Stephensen (tv), formand for Frederiksberg Kultur- og Fritidsudvalg Nikolaj Bøgh, borgmester Simon Aggesen og formand for Aveny-T Fondens bestyrelse, Henning Dyremose. Foto: Julie Murphy

Klar, parat – start. Byggeriet af det nye væksthus i tilknytning til teatret Aveny-T går nu i gang, og væksthuset forventes at stå klar i starten af 2022.

Tilbygningen til Aveny-T skal medvirke til at styrke både teatrets og Frederiksbergs identitet. Yderligere skal det kommende væksthus være omdrejningspunktet for en ny nationalscene for unge, hvor teater, musik og kunst blandes sammen.

Det vil være de unge, der er i fokus. Forestillingerne skabes nemlig af unge, handler om unge og opføres til unge.

Borgmester Simon Aggesen (K) glæder sig til et godt og spændende byggeri.

- Væksthuset vil bidrage til at gøre Aveny-T til Danmarks nye nationalscene for ungekultur, og på den måde kommer der endnu et skud på Frederiksbergs i forvejen rige teaterliv. Jeg ser frem til, at teatret tiltrækker flere unge. Det bliver en god og spændende nyskabelse, og jeg vil gerne takke A.P. Møller Fonden for at gøre det muligt at skabe væksthuset, siger Simon Aggesen i en pressemeddelelse.

Der vil blive inviteret til første spadestik i slutningen af april, hvor også facadens endelige udtryk fremvises.

Fakta om projektet

- Opførelsen af Væksthuset beløber sig til cirka 31 millioner kroner.. A. P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene formål har støttet projektet med 10 millioner kroner, mens Frederiksberg Kommune finansierer resten.

- Der har været afholdt en projektkonkurrence som arkitektfirmaet Kjaer & Richter sammen med Tranberg Arkitekter vandt på baggrund af det nedsatte bedømmelsesudvalgs vurdering. Bedømmelsesudvalget bestod af borgmesteren, to medlemmer fra henholdsvis Kultur- og Fritidsudvalget og By- og Miljøudvalget, Aveny-Ts bestyrelsesformand og direktør samt en repræsentant fra A. P. Møller Fonden.

- Frederiksberg Kommune købte bygningen, der huser Aveny-T og det tidligere Kellerdirk i 2016 og renoverede efterfølgende teaterbygningen. Med etableringen af Væksthuset tages dermed endnu et skridt i retning af etablering af en ny nationalscene for unge.

- Tilbygningen erstatter den gamle bygning, der tidligere har huset blandt andet Kellerdirk og omfatter et nyt indgangsparti med en ny foyer, en mindre scene og en balkon med studie- og arbejdspladser for kulturiværksættere. Desuden anlægges et nyt uderum foran den nye bygning, der indbyder til ophold for væksthusets brugere og besøgende. Det er planen, at en forpagter skal drive caféen i væksthuset.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce