Annonce
Politik

Ida Auken får hjemmebane ved folketingsvalget: Stiller op på Frederiksberg

42-årige Ida Auken bliver socialdemokratisk folketingskandidat i Frederiksberg Slotskreds, hvor hun selv bor. Foto: Bo Børresen
Den nyudsprungne socialdemokrat vælges officielt i morgen som folketingskandidat i Frederiksberg Slotskreds. Det glæder den lokale borgmesterkandidat, Michael Vindfeldt.

Det er langt fra nogen selvfølge, at en folketingskandidat stiller i den by eller i den valgkreds, han eller hun bor i. Ida Auken bliver således en undtagelse, når statsministeren næste gang udskriver valg til Folketinget.

- Det er en stor gevinst, at Ida bliver folketingskandidat på Frederiksberg, fastslår Michael Vindfeldt. Foto: Bo Børresen

Den 42-årige folketingspolitiker, som 29. januar i år meddelte, at hun har skiftet parti fra Radikale Venstre til Socialdemokratiet, er nemlig indstillet af en enig S-bestyrelse til at blive folketingskandidat i Frederiksberg Slotskreds. Valget sker formelt ved en ekstraordinær kredsgeneralforsamling, hvor Ida Auken er eneste kandidat.

Født, døbt og gift i byen

Ida Auken har boet på Frederiksberg siden 2007 og føler sig tæt knyttet til byen:

- Jeg er født på Frederiksberg, døbt på Frederiksberg, konfirmeret på Frederiksberg og gift på Frederiksberg. Min mor (tidligere folketingsmedlem og sognepræst, Margrete Auken, red.) har været præst ved Frederiksberg Kirke i 40 år, så jeg er kommet på Frederiksberg hele mit liv, og i dag kan jeg ikke forestille mig at bo andre steder, fortæller Ida Auken.


Jeg er sikker på, at Frederiksberg og Folketinget kan præge hinanden i den rigtige retning.

Ida Auken


Selvom hun er folketingspolitiker og ikke kommunalpolitiker, så er Ida Auken ikke i tvivl om, at hun som folketingsmedlem valgt på Frederiksberg vil være med til at kunne præge Frederiksberg i en endnu grønnere retning:

- Kommunale miljøtiltag kræver ofte hjælp fra Folketinget som for eksempel tilskudsordninger fra statslige puljer. Jeg er sikker på, at Frederiksberg og Folketinget kan præge hinanden i den rigtige retning. Det vil jeg i hvert fald gøre alt for, siger Ida Auken.

Annonce

En grøn profil

Socialdemokratiets borgmesterkandidat på Frederiksberg, Michael Vindfeldt, hilser den landspolitiske stemmesluger velkommen lokalt:

- Det er en stor gevinst, at Ida bliver folketingskandidat på Frederiksberg. Hun har om nogen en grøn profil. Det kan få en enorm betydning for Socialdemokratiets ambitioner om at gøre Frederiksberg til Danmarks grønneste kommune og et fyrtårn for resten af Danmark, når det kommer til bæredygtighed, solcelleenergi og genbrug.

Michael Vindfeldt og Ida Auken ser frem til et socialdemokratisk samarbejde på Frederiksberg. Foto: Bo Børresen

_

Annonce
Annonce
Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

Annonce
Annonce
Alarm112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Forfatter Anders Bodelsen er død

Annonce