Annonce
Kultur

Ny udstilling: Skelettet af en mager tiger, en elefants dårlige tand og andre kuriositeter

Erik Eriksens samling af kængurukranier er blandt de mange udstillede kuriositeter på Landbohøjskolens Bibliotek. Foto: Lise Wied Kirkegaard
Annonce

De næste tre-fire måneder kan du opleve en, tør vi godt love, anderledes udstilling på Frederiksberg Universitetsbibliotek (Landbohøjskolens Bibliotek) på Dyrlægevej 10.

Udstillingen viser dyrlæge Erik Eriksens private samling, som efter hans død er overdraget til De Veterinære Samlinger på Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab.

Blandt samlingens mange kuriositeter er skelettet af 'den gamle magre tiger', der døde af tigersyge i Odense Zoo i 1976, en tand fra den store afrikansk elefant, Tembo, der blev aflivet i Zoo i 1970 efter at have raseret elefantanlægget på grund af tandpine, hele skelettet af en sydamerikansk abe, der døde af engelsk syge, samt Truntes abort fra 1984. Trunte var den første malende chimpanse i Zoo.

Erik Eriksen var pioner på sit felt og udviklede bedøvelsesmetoder til de vilde dyr. Udstillingen falder sammen med udgivelsen af Erik Eriksens erindringer 'Der skydes - men ikke med skarpt' fortalt til Lise Wied Kirkegaard. Bogen indeholder blandt andet kuriøse historier om kuskene på Carlsberg, Zoos tidligere direktører og de gamle professorer på Landbohøjskolen.

Udstillingen på Landbohøjskolens Bibliotek er åben, når biblioteket holder åbent. Det vil sige mandag-torsdag kl. 08.00-20.00, fredag kl. 08.00-18.00 og lørdag-søndag kl. 10.00-15.00. Husk mundbind eller visir.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Debat

Konservativ ordentlighed?

Debat

Hvorfor er der så få der bliver testet?

Klumme

Vi er alle sammen vores egne

Annonce