Annonce
Holstebro Onsdag

Bagerkæde er blevet lun på Holstebro

Går det efter planen, vil vi se flere Lagkagehuset-bagerier i Danmark i de kommende tre år. En af de byer, der får en ny bagerforretning, kunne være Holsterbro. Billedet er fra Lagkagehuset i Ny Østergade i København. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Koncernen bag Lagkagehuset, Danish Bake Holding, sætter nu igen for alvor turbo på væksten. Selskabet vil de kommende tre år åbne mere end 40 nye butikker.

Holstebro: 2020 var et udfordrende år for Danish Bake, der er koncernen bag bagerkæden Lagkagehuset.

Selskaberne i Danish Bake Holding oplevede i 2020 et fald i omsætningen på næsten 20 procent til 933 millioner kroner. Nedgangen udløste et fald i indtjeningen på 110 millioner kroner fra 146 millioner til 36 millioner kroner.

Det oplyser selskabet bag Lagkagehuset i en pressemeddelelse.

Annonce

På trods af corona-udfordringerne træder Danish Bake på speederen. Ambitionen er at ekspandere specielt i London og New York, men også at åbne flere Lagkagehuset-bagerier i Danmark. Selskabet vil de kommende tre år åbne mere end 40 nye butikker.

En af de byer, der får en ny bagerforretning, kunne meget vel være Holstebro.

- Vi kunne rigtigt godt tænke os til at åbne i Holstebro, der er en attraktiv by. Det er helt sikkert et interessant sted for os, siger Jesper Dixen. der er CCO - eller kommerciel direktør - i Lagkagehuset, Ole & Steen.


Vi kigger aktivt efter et egnet sted, men det gælder om at finde den rette placering.

Jesper Dixen, kommerciel direktør


Kædens nærmeste butikker ligger i Skive, Herning og Viborg.

- Der er stor sandsynlighed for, at vi åbner i Holstebro, siger direktøren, der dog ikke vil sætte en tidshorisont på planerne.

- Vi kigger aktivt efter et egnet sted, men det gælder om at finde den rette placering, siger Jesper Dixen, der holder mulighederne åbne.

Det kan nemlig både være en mulighed at finde en placering ved en af indfaldsvejene, hvor der for eksempel vil være mulighed for at etablere drive-in eller for at finde lokaler i det centrale Holstebro i nærheden af café-miljøet.

Mere om Lagkagehuset

Ole Kristoffersen åbnede flere bagerier i København, men først i 2008 blev Lagkagehuset til det, vi kender i dag, da Ole fandt sammen med Steen Skallebæk. Han ejede på det tidspunkt en række jyske bagerier under navnet Skallebæk Bageri med hovedsæde i Haderslev.

De to bagere havde hver for sig med succes og et nærmest identisk forløb drevet bagerier i hver sin del af landet. De fandt de sammen i en fælles passion for godt bagværk og en ambition om, at deres brød og kager skulle ud til hele landet.

Fra København og Haderslev bredte Lagkagehuset sig ud over hele landet: Fra hovedstaden i øst, Hjørring i nord, Haderslev i syd og Herning mod vest findes omkring 100 Lagkagehuset-butikker.

I 2016 åbnede Lagkagehuset for første gang uden for Danmark i London under navnet Ole & Steen.

I 2017 blev Lagkagehuset solgt til kapitalfonden Nordic Capital, hvilket betød et farvel til grundlæggerne Ole og Steen.

I starten af 2019 åbnede Lagkagehuset sit første bageri i New York ved Union Square på Manhattan.

I dag drives 17 bagerier internationalt i London og New York.

Derfor hedder det Lagkagehuset:

I 1991 åbnede Ole Kristoffersen det første bageri i stueetagen på Torvegade ved Christianshavns Torv i København. Bygningen fra 1930 ligner en gigantisk lagkage med de skiftevis flødeskums- og cremefarvede lag og gav anledning til at kalde bageriet for Lagkagehuset.

En masse potentiale

Danish Bake offentliggør sine vækstplaner samtidig med, at regnskabet for 2020 blev offentliggjort.

- Vi har naturligvis kunnet mærke effekten af covid-19 i 2020. Men samtidig kan vi se, at der i kølvandet på pandemien er en masse potentiale, vi kan forløse. Vi har nogle økonomisk stærke ejere og finansielle samarbejdspartnere, som virkelig tror på virksomheden og os. Og derfor går vi nu efter at udnytte mulighederne for at ekspandere yderligere i London, New York og Danmark, siger Jason Cotta, der er CEO - administrerende direktør - for Danish Bake.

I forbindelse med covid-19 betød hurtig omstilling, at næsten alle 103 bagerier i Danmark kunne forblive åbne, men ti til 13 bagerier måtte midlertidigt holdes lukket. Lagkagehuset i Danmark driver også 17 bagerier i London og New York under navnet Ole & Steen.

- Nedlukningen i London og New York har været noget mere indgribende, men trods nedlukningerne har det været muligt at beskytte mange arbejdspladser, og antallet af årsværk i 2020 faldt således kun med 38 personer til 1298, lyder det i pressemeddelelsen.

- Jeg er stolt af den indsats og den omstillingsparathed, vores mange medarbejdere har vist på alle niveauer i koncernen. De er vores største styrke, og jeg er glad for, at vi har kunnet stå covid-19 igennem på en måde, så vi faktisk nu kan kigge frem og sætte gang i fornyet vækst. Det kan vi være stolte over, siger Jason Cotta.

Danish Bake har brugt corona-perioden til at lægge ny strategiplan, der vil ændre den måde, de enkelte butikker drives på og frigøre tid fra medarbejderne, så de har mere tid til kunderne og kan give dem en bedre service.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Ingen er som alle andre

Holstebro Onsdag

Når mobilen motioneres

Holstebro Onsdag

Daginstitution er vild med vilje

Annonce