Annonce
Holstebro Onsdag

Byudvikling går ind i ny fase med ny profil i spidsen

Jesper Larsen har fra årsskiftet sagt sit job som direktør for Holstebro Udvikling op: - Tidspunktet er rigtigt for, at jeg vender tilbage til mine tidligere arbejdsopgaver med projektudvikling, mener han. Pressebillede
Jesper Larsen har fra årsskiftet sagt jobbet som direktør for Holstebro Udvikling op, og processen er gået i gang med at finde en ny direktør, der skal stå i spidsen for de opgaver, som Holstebro Udvikling skal løse i version 2.0.
Annonce

Holstebro: Holstebro Udvikling er sat i verden for at understøtte udviklingen af fremtidens Holstebro by. Derfor har selskabet de senest to år sørget for, at også de unge er blevet involveret i udviklingen af byen, at 1000 borgerforslag er blevet indarbejdet i Byens Plan af arkitektteams, og at byens handelsliv har fundet sammen i et samarbejde, som skal skabe en mere levende by.

Første fase af opgaven er løst:

Masterplanen blev i sommer afleveret til byrådet, og forvaltningen er trukket i arbejdstøjet og er gået i gang med at få helhedsplanen indarbejdet i konkrete lokalplaner.

Anden fase markerer derfor naturligt et skifte i rammerne og de opgaver, som Holstebro Udvikling skal løse i version 2.0, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Jeg har stået i spidsen for nok Danmarks mest interessante byudviklingsprojekt og med masterplanen i hus, så er processen i en rigtig god gænge. Mine kompetencer og store interesse retter sig mod udvikling af større ejendomsprojekter, og da det er besluttet, at den videre udvikling af sygehusgrunden ligger uden for Holstebro Udviklings regi, så er tidspunktet rigtigt for, at jeg vender tilbage til mine tidligere arbejdsopgaver med projektudvikling, siger direktøren for Holstebro Udvikling, Jesper Larsen, og han fortsætter:

- Derfor har jeg sagt mit job op ved årsskiftet. Det giver bestyrelsen fine muligheder for at finde den helt rigtige profil til næste fase for selskabets arbejde.


Nu går processen i gang med at finde den nye direktør for Holstebro Udvikling. Direktøren skal fortsat have fokus på den strategiske udvikling af Holstebro by, men nu med øget fokus på at styrke samarbejdet på tværs i byen og på at booste innovation, handelsliv og udvikling af fællesskaber og byrum i midtbyen.

Annemette Færch, bestyrelsesformand i Holstebro Udvikling.


Annonce

Trækker i arbejdstøjet

Bestyrelsesformand i Holstebro Udvikling, Annemette Færch, takker Jesper Larsen for de milepæle, som Holstebro Udvikling med ham i spidsen har nået, og hun har stor respekt for, at han gerne vil arbejde videre med projektudvikling gennem sit eget selskab.

- Nu går processen i gang med at finde den nye direktør for Holstebro Udvikling. Direktøren skal fortsat have fokus på den strategiske udvikling af Holstebro by, men nu med øget fokus på at styrke samarbejdet på tværs i byen og på at booste innovation, handelsliv og udvikling af fællesskaber og byrum i midtbyen, siger bestyrelsesformanden.

Holstebros borgmester, H.C. Østerby (S), der er næstformand i udviklingsselskabet, supplerer:

- I Holstebro har vi styrken til at skabe en spændende og anderledes byudvikling. Det ligger dybt i byens og borgernes DNA, at vi ikke venter på, at der kommer nogen og løser problemerne for os. Vi trækker derimod selv i arbejdstøjet. Det kræver, at vi alle fortsat har lyst og engagement til at arbejde på kryds og tværs af traditionelle skel. Det bliver en vigtig opgave for Holstebro Udvikling at stå i front af.

Annonce

Til huse midt i byen

Østerby fortsætter:

- Derfor får Holstebro Udvikling fremad til huse midt i byen - måske i en tidligere butik eller anden bynær placering - så spændende projekter kan vises frem og tjene til inspiration, og så er det let for borgerne og alle andre aktører at kigge forbi.

Annemette Færch og H.C. Østerby er enige om, at samarbejdet mellem kommunen (det offentlige) og Færchfonden (det private erhvervsliv) har vist sin store styrke gennem det  fælles selskab, Holstebro Udvikling.

- Med Jesper Larsen i front har vi i Holstebro vist vejen for, hvordan man inddrager rigtigt mange mennesker i fremtidens byudvikling. Vi står nu med det stærkest mulige grundlag for at lave spændende byudvikling, som også vil kunne ses om 50 og 100 år, lyder det fra de to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Annonce