Annonce
Holstebro Onsdag

Efter seks måneder: Byens fire sidste værtshuse åbner igen

Fredag den 4. september bliver der atter liv og glade dage på diskotek East End, på den irske pub, Roxy Malt, og Den Røde Baron på Den Røde Plads og på Zwei Grosse Bier Bar i Østergade - og der bliver atter mulighed for at bestille en velskænket fadøl. Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Fredag den 4. september bliver døren ind til East End, Roxy Malt, Den Røde Baron og Zwei Grosse Bier Bar endelig låst op igen efter coronalukningen, der har stået på siden marts.
Annonce

Holstebro: - Vi glæder os!

Sådan lyder det fra Rune Bach, der er formand for restauratørforeningen i Holstebro og medejer af diskotek East End og Tobaksfabrikken i Holstebro.

På fredag den 4. september sker det nemlig. Omsider.

- Efter at have været lukket i seks måneder åbner de sidste fire lukkede værtshuse i Holstebro nu igen efter coronapausen, fortæller Rune Bach.

Det fire udskænkningssteder er diskotek East End i Østergade, den irske pub, Roxy Malt, og Den Røde Baron på Den Røde Plads og Zwei Grosse Bier Bar i Østergade.

Annonce

Intet dansegulv

Corona-restriktionerne gør, at East End endnu ikke må åbne som et diskotek.

- Vi har lavet natklubben om til en bar uden dansegulv med borde til siddende gæster, siger  Rune Bach og fortæller, at der bliver plads til knap 200 gæster på diskoteket.

- De unge mellem 18 og 20 år har ikke rigtigt haft andre steder at feste end privat og i parker, så jeg håber, at de kigger ind på East End, tilføjer han.


Det er lidt konkurrenceforvridende, at vi låser gæsterne fast et sted, og jeg synes også, at vi mangler at kende årsagen til, at reglen er indført.

Rune Bach, værtshusejer og formand for restauratørforeningen i Holstebro.


Alle værtshuse holder åbent under corona-reglerne, der blandt andet siger, at barer og værtshuse må holde åbent til klokken 02, men ikke lukke nye gæster ind efter klokken 23.

- Folk er gode til at komme tidligt, siger Rune Bach om sine erfaringer på Tobaksfabrikken, der har holdt åbent siden maj.

- Men vi bruger mange ressourcer på at kontrollere, at reglen bliver overholdt, siger han og tilføjer:

- Det er lidt konkurrenceforvridende, at vi låser gæsterne fast et sted, og jeg synes også, at vi mangler at kende årsagen til, at reglen er indført.

Omsætningen på Tobaksfabrikken har været bedre denne sommer i forhold til sommeren 2019.

Ifølge medejeren har værtshuset endnu ikke indhentet den tabte omsætning, men den daglige omsætning ligger i øjeblikket over omsætningen sidste år.

Værtshus-bestyrerne har været hjemsendt med løntilskud, og op til genåbningen har der været travlt med at finde ud af, hvilke løsarbejdere der stadig er klar til at stå bag baren.

Annonce

J-dag aflyst

Over for Ekstra Bladet har Carlsberg bekræftet, at J-dag er aflyst i år.

- Den er aflyst, som man kender den fra tidligere år, siger marketingchef Christian Sveigaard til bladet.

Normalt bliver Tuborg Julebryg frigivet den første fredag i november klokken 20.59. Og under den såkaldte J-dag deler bryggerigiganten normalt gratis smagsprøver ud. Men sådan bliver det ikke i år. Dog kommer øllen til salg, som den plejer, skriver Ekstra Bladet.

Carlsbergs beslutning kommer ikke bag på Rune Bach.

- Det var forventet, at bryggeriet ikke vil lægge navn til arrangementer, der samler mange mennesker. Men julen kommer alligevel, og julebryggen kommer alligevel, siger Rune Bach, der ikke rigtigt kan ærgre sig over beslutningen.

- Med de nuværende restriktioner har J-dag ingen værdi for os, da vi allerede udnytter vores maks-kapacitet. Sagen er en anden, hvis der åbnes yderligere for nattelivet, forklarer værtshusejeren.

Den dag, hvor årets julebryg lanceres, er den første fredag i november - i år er det fredag den 6. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Frokostjazz på Tobaksfabrikken

Annonce