Annonce
Holstebro Onsdag

Kunstværk rykker fra Herning til Gødstrup

Pietas Pavillion bliver et rum til fordybelse, stilhed, nærvær og refleksion for patienter, pårørende, personale og alle andre, skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse. Illustration: Friis & Moltke Architects
Annonce

Region Midtjylland: Svend Wiig Hansens 20 meter lange kunstværk, Pietas, der siden 1976 har prydet hospitalet i Herning, skal flyttes til hospitalet i Gødstrup.

Værket får nye rammer i det, der har navnet, "Pietas Pavillon", der er skabt i samarbejde mellem billedkunstneren, Ingvar Cronhammar, og arkitekt og partner i Friis & Moltke Palle Hurwitz.

Budgetforliget i Region Midtjylland har netop afsat fem millioner kroner til byggeriet, der ventes at koste omtrent ni millioner kroner i alt at realisere.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

- Lokale ildsjæle har længe arbejdet på at bevare værket i et rum til refleksion ved hospitalet. Pietas Pavillion ligger fint i tråd med vores ønske om at styrke kulturen og sundheden for alle. Nu støtter vi op økonomisk og håber, at andre også er klar med bidrag, så vi kan realisere planerne, siger Anders Kühnau (S), der er regionsrådsformand.

Kunstværket af Svend Wiig Hansen blev doneret til hospitalet i Herning af Ringkøbing Amt. Det blev indviet i 1976.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Frokostjazz på Tobaksfabrikken

Annonce