Annonce
Holstebro Onsdag

Lokal indsamling til julehjælp: Vi mangler i den grad donationer

De forældre og familier, Kirkens Korshærs Familiearbejde giver julehjælp til, er indstillet gennem kommunens sagsbehandlere, hjemmevejledere og andre af kommunens medarbejdere, der kender de økonomiske og personlige forhold i familierne. Uddelingen dækker hele Holstebro Kommune. Arkivfoto: Ninna Pirchert
Kirkens Korshærs Julehjælp i Holstebro Kommune har foreløbig samlet knap 75.000 kroner ind, og der er lang vej op til de 289.000 kroner, organisationen delte ud sidste år.
Annonce

Holstebro: 74.748 kroner.

Så mange penge har Kirkens Korshær i Holstebro foreløbig samlet ind til årets julehjælp, der skal give sårbare og udsatte familier en økonomisk håndsrækning til at holde jul.

- Der er lang vej op til de knap 289.000 kroner, vi uddelte sidste år. Heldigvis har vi lidt på kistebunden fra sidste år, men vi mangler i den grad donationer, siger Lone Merrild Rasmussen, der er afdelingsleder for Familiehjørnet i Kirkens Korshær.

- Vi ved, at færre har kontanter, og derfor er indsamlingsbøtterne langtfra fyldte i de butikker, hvor de står ved kassen, tilføjer hun.

Den 6. december arrangeres der en støttekoncert i Holstebro Kirke, og her er håbet, at der ruller en god, stor sum penge ind på indsamlingskontoen.

Sidste år delte Kirkens Korshær julehjælp ud til 383 ansøgere. I år er der foreløbig registreret 157 ansøgere til julehjælpen.

Sådan søger du julehjælp

Hvis du vil søge julehjælp til din familie, skal du kontakte din sagsbehandler, jobkonsulent, hjemmevejleder eller familiebehandler i Holstebro Kommune og få vedkommende til at sende en mail med en ansøgning.

Du kan også søge ved at kontakte din lokale præst eller komme til åben rådgivning i Kirkens Korshærs Familiearbejde på Lægårdvej 5, kælderen. Der er åbent hver torsdag fra klokken 13 til 15.

Sidste frist for at søge julehjælp i 2020 er torsdag den 3. december.

- Men vi kan godt mærke, at nu begynder familierne at tænke på, at det snart er jul. Så jeg forventer, at der kommer en hel del flere ansøgninger inden den 3. december, som er sidste frist, siger afdelingslederen og tilføjer:

- Vi har i år indsnævret målgruppen, da vi oplevede, at antallet voksede helt vildt.

Målgruppen for julehjælpen er i år udelukkende forældre og familier på overførselsindkomst eller kontanthjælpslignende indkomst med børn i alderen fra nul til 18 år.

Sådan bidrager du til julehjælpen

Al den julehjælp, Kirkens Korshærs Familiearbejde formidler, bliver stillet til rådighed i form af gaver, som typisk er små eller store beløb skænket af privatpersoner, foreninger, kirker eller firmaer i kommunen.

Julehjælpens konto i Ringkøbing Landbobank: Reg. 7670 kontonummer 26 79 996.

MobilePay: 13 605.

Om baggrunden for at yde julehjælp, forklarer Kirkens Korshær, at selv i det danske velfærdssamfund mangler mange forældre og familier økonomisk mulighed for at kunne gøre noget særligt ud af julens højtid - den højtid, der betyder meget for de fleste i Danmark.


I Kirkens Korshær oplever vi, at især enlige forældre kan have det meget svært - for eksempel hvis de er ramt af fysisk eller psykisk sygdom, ledighed eller andre ulykkelige og tit uoverskuelige forhold i tilværelsen. Julehjælpen er med til at redde julen for mange i Holstebro Kommune.

Lone Merrild Rasmussen, afdelingsleder.


- I Kirkens Korshær oplever vi, at især enlige forældre kan have det meget svært - for eksempel hvis de er ramt af fysisk eller psykisk sygdom, ledighed eller andre ulykkelige og tit uoverskuelige forhold i tilværelsen. Julehjælpen er med til at redde julen for mange i Holstebro Kommune, mener Lone Merrild Rasmussen.

Julehjælpen består af gavekort på beløb, der forholder sig til husstandens størrelse. Gavekortene er i dag typisk fra Holstebro Handelsstandsforening, idet julehjælpen støttes af handelsstandsforeningens medlemmer.

Ud over gavekortene består julehjælpen også af donationer som naturalier og tøj - og måske en lille overraskelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce