Annonce
Holstebro Onsdag

Ny butik og spisested i gågaden: Brødrepar fører deres drøm ud i livet

Movino skal som helhed være uformel, men indeholder også en hyggekrog, hvor der er mulighed for at være sig selv, siger Oliver (til højre) og Nick Mogensen. Foto: Palle Hyldahl Brændsgaard
Onsdag den 1. september slog brødrene Oliver, 26 år, og Nick Mogensen, 32 år, dørene op for det, der gennem flere år lå i skuffen som en drøm: En vinbutik, der adskiller sig fra normen.

Holstebro: Oliver Mogensen placerer en pose kaffe på bordet.

Kaffen er fra Etiopien, firmaet er fra Aarhus, navnet er Sydhavnskaffe.

- Det er ikke sikkert, at det er verdens mest kendte kaffe, erkender Olivers storebror, Nick.

Annonce

- Men det er den bedste.

Det er hele Oliver og Nick Mogensens formål - ikke kun med kaffen, vinen eller whiskyen, men med hele Movino, som de åbnede i Holstebros gågade onsdag den 1. september.

- I Movino må man ikke føle sig som en elefant i en glasbutik, lyder det fra brødrene Nick og Oliver Mogensen. Pressefoto: Movino

Selv kalder de det for "fremtidens vinbutik". Jovist, der findes vinforhandlere og vinbarer, men spørger man de to ejere, findes der ingen vinforretning med så megen plads (over 400 kvadratmeter) og spisemulighed (omkring 30 gæster) i hele Europa.

- Vi har taget idéen fra en konceptforretning, som nok især den yngre generation er vant til med masser af luft og plads, og herigennem præsenteres varerne, som de fortjener at blive vist. Vi kender vist alle de trange vinhandler - hos os skal man ikke være bange for at komme til at vælte noget med sin taske, også selv om man går med sit glas vin i hånden. Der er god plads, siger Oliver Mogensen.

Vestjyden

Idéen til forretningen fik brødrene for cirka seks år siden.

- Men idéen blev puttet i skuffen, da der bød sig en anden mulighed med Vedersø Klit Badehotel, og da det sluttede, måtte vi i skuffen igen. Den oprindelige idé var ikke helt, som den fremstår i dag - den er blevet bedre, end vi forestillede os, siger brødrene.

- For ikke at tage munden for fuld - i bogstaveligste forstand - åbner vi først køkkenet fra den 17. september, siger Nick Mogensen. Foto: Palle Hyldahl Brændsgaard

Anført af den lokale investor, Peter Ørskov, samt en række øvrige samarbejdspartnere skal Movino være en uformel oplevelse med kvalitetsvarer.

- Vi samarbejder med leverandører, hvis varer du ikke også lige kan købe nede på gadehjørnet. I vores univers gør det, at begge parter er sammen og mest motiveret for at få missionen til at lykkes, siger Nick Mogensen.

Og lykkes - det skal Movino.

- Jeg er slet ikke nervøs for, om folk vil komme her. Det er jo netop grunden til, at vi er her, og så tror jeg ikke på den der kliché om, at "det vil vestjyderne ikke have" - de vil grundlæggende bare have kvalitet, understreger Nick Mogensen.

Annonce

Ikke højrøvet

Movino handler ikke kun om salg af kaffen, vinen eller Stauning Whisky'en, der også har fået et hjørne i det omkring 400 kvadratmeter store lokale, som senest husede Tøjeksperten.

- Vi er 95 procent færdige, lød det fra brødrene mandag. - Vi når at blive klar til åbningen, lød det også. Foto: Palle Hyldahl Brændsgaard

Butikken er også et spisested, hvor man ikke kun får et godt råd, men rent faktisk kan smage, hvordan en vin smager sammen med et givent måltid.

- Man må gerne - vi ser det faktisk helst - at man rejser sig fra maden og lige prøvesmager eksempelvis storesøsteren til den vin, man egentlig havde fået til maden. Det er hele idéen og det, vi har set i lignende grad, når vi har været i udlandet. Butikken er et vinkort, siger Oliver Mogensen.

Spiritus, her Stauning Whisky, har også fået et hjørne. - Hele ideen med at gå rundt, mens man prøvesmager en vin, har vi selv oplevet i udlandet, siger brødrene. Foto: Palle Hyldahl Brændsgaard

- Vi går mere op i at fremvise en god vinbonde og en fantastisk god vin frem for at vise en bestemt region, vinen kommer fra, tilføjer Nick Mogensen om sortimentet.

Movino

Brødrene Nick og Oliver Mogensen skal drive Movino, som er en sammentrækning af brødrenes efternavn, Mogensen, og ordet vino. De har tidligere drevet Vedersø Klit Badehotel i tre år, indtil hotellet i marts i år blev erklæret konkurs med baggrund i coronaen og andre udfordringer.

Movino vil have lukket søndag og mandag. Tirsdag til torsdag følger butikken omtrentligt de øvrige gågadebutikkers åbningstider, men om fredagen og lørdagen lukker man først klokken 22.

Kilde: Movinos Facebook-side - facebook.com/movinoholstebro

Spisestedet følger først trop den 17. september.

- For ikke at tage munden for fuld - i bogstaveligste forstand - åbner vi først køkkenet fra den 17. september, siger Nick Mogensen, inden han opsummerer, hvad der vil møde kunderne i fremtidens vinbutik:

- Vi vil gerne skabe et fedt univers med hele Mælkevejen af stjerne-oplevelser - uden at det bliver kålhøgen eller højrøvet.

Movino når med kælder op på omkring 500 kvadratmeter, hvoraf de 410 udgør stueområdet. Her ses noget af spiseområdet, der cirka har plads til 30 personer; måske flere, men det må ikke være på bekostning af oplevelsen, siger Nick Mogensen. Foto: Palle Hyldahl Brændsgaard
Pressefoto: Movino
Pressefoto: Movino
Pressefoto: Movino
Pressefoto: Movino
Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Finn samler på en ting, vi allesammen har gået med i lommen: - Der er mange samlere, der køber bare for at købe

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Lokale kokke skal dyste i at lave Danmarks bedste østers

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

I efterårsferien kan børn komme på madskole

Holstebro Onsdag

Manden bag Odin Teatret hyldes på sin fødselsdag

Holstebro Onsdag

Ejnar fra Ulfborg er landets bedste til at lave honning

Holstebro Onsdag

Røde Kors-butikkens café er åbnet igen

Holstebro Onsdag

Svanerne er byttet ud med pingviner

Holstebro Onsdag

Han har en, to ... og snart tre spisesteder i byen

Holstebro Onsdag

Fire guldmedaljer til unge karatekæmpere

Holstebro Onsdag

Forældre spiller en stor rolle for deres børns læselyst

Holstebro Onsdag

På jagt efter kærligheden - med en kameramand på slæb

Holstebro Onsdag

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Holstebro Onsdag

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Holstebro Onsdag

Lufthavn skal igen have flere penge: Vi gør det for erhvervslivet

Holstebro Onsdag

Livet fejres med musik og sang i kirke

Holstebro Onsdag

I Ulfborg og Vemb bliver litteraturen leveret lige til døren

Holstebro Onsdag

Patrick går bogstaveligt talt forrest i kampen mod ensomhed

Holstebro Onsdag

Udlært i juni - åbner egen salon i september

Holstebro Onsdag

På tur for at høre om kartoffelmel

Holstebro Onsdag

Flere boliger i Vestjylland sælges som turbosalg

Holstebro Onsdag

Penge til klasseværelser, hvorfra man kan fiske i Storåen

Holstebro Onsdag

Efter ni år i klubben slog han direktørens gamle rekord

Holstebro Onsdag

Efter halvandet års ventetid: Endelig kan Big Bio vise den nye Bond-film

Annonce