Annonce
Holstebro Onsdag

Nyt udvalg skal arbejde for det grønne og det bæredygtige

Bæredygtighed handler om meget mere end de solceller, som dækker taget på rådhuset i Holstebro. Foto: Holstebro Kommune
Et rådgivende udvalg med eksperter, lokale erhvervsfolk og politikere skal hjælpe til med at fremme bæredygtigheden i Holstebro Kommune.

Holstebro: Hvordan får vi sat bæredygtighed, FNs verdensmål og nedsættelse af CO2 endnu mere på dagsordenen i Holstebro Kommune som et geografisk område?

Det spørgsmål skal et nyt bæredygtighedsudvalg rådgive kommunen om, fortæller Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

Udvalget skal pege på initiativer, der fremmer engagementet for bæredygtighed og energi-optimering, når Holstebro Kommune planlægger, bygger, drifter og køber ind. Det kan være indsatser, der skaber direkte forretning i erhvervslivet ved at efterspørge bestemte løsninger. Eller indirekte ved at kommunen stiller rammer til rådighed som laboratorium for andre.

Mere om udvalget

Bæredygtighedsudvalget har ikke kompetence til at tage beslutninger, men har en forberedende og rådgivende funktion.

Udvalget understøttes administrativt af kommunens teknik- og miljøafdeling og refererer til natur-, miljø- og klimaudvalget.

Udvalget er et midlertidigt udvalg nedsat af byrådet

De ti medlemmer er:

Jan Jacobsen, direktør og ejer af O. Jacobsens Maskinfabrik A/S, Jan Bodilsen, direktør og medejer af Jens Jensen, Murer & Entreprenør A/S, Kirsten Bundgaard, professionshøjskoledirektør, VIA University College, Christian Hagelskjær, administrerende direktør for Vestforsyning A/S, Jens Egdal, direktør, Transport Cities and Client Consultancy, Rambøll, Anne Poulsen, iværksætter og co-founder af TrÆls, AKJ, BrainWash og Compas, Anders Lendager, grundlægger og CEO i Lendager Group, Karsten Filsø (SF), formand for natur-, miljø- og klimaudvalget, Klaus Flæng (S), formand for teknisk udvalg, og Finn Thøgersen (V), medlem af blandt andet natur-, miljø- og klimaudvalget.

- Bæredygtighed er et begreb, som kan forstås både socialt, miljømæssigt og økonomisk. Det nye rådgivende udvalg skal udarbejde et katalog over initiativer, hvor Holstebro Kommune kan være med til at fremme bæredygtigheden i rollen som planmyndighed, bygherre, bygningsejer og indkøber. Vi skal finde ud af, hvad der virker bedst i den grønne omstilling, og som også skaber vækst og udvikling lokalt, siger Karsten Filsø (SF), der er formand for det nye udvalg.


Vi skal finde ud af, hvad der virker bedst i den grønne omstilling, og som også skaber vækst og udvikling lokalt.

Karsten Filsø (SF), formand for udvalget


Udvalgets medlemmer er blandt andet peget ud af Holstebro Byråd, Dansk Byggeri, Vestforsyning, VIA University College og Holstebro Industri- & Håndværkerforening.

- Tre anerkendte eksperter inden for bæredygtighed har også sagt ja til opgaven, oplyser kommunen.

Det er Jens Egdal fra Rambøll, Anders Lendager fra Lendager Group og iværksætter Anne Poulsen.

Udvalget skal mødes fem gange til halvdags-workshop. Første gang - den 14. januar - skete det dog i et kortere online-møde.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Restaurants usædvanlige etårs-dag fejres med sekscifret investering: - Vi har kun haft åbent én uge, hvor vi selv kunne få lov til at bestemme

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

15 tegn på forår

Holstebro Onsdag

Tandlæge vender hjem

Annonce