Annonce
Holstebro Onsdag

Pludselig stod tre brødre med et værtshus, de havde arvet

Storebror Dennis Mose Bertelsen (i midten) er uddannet bygningskonstruktør, arbejder som projektleder og bor i Holstebro. Lillebror Nikolaj (til venstre) bor i København, hvor han arbejder som it-projektleder, mens den mellemste bror, Michael, arbejder med marketing i en it-virksomhed og bor i Hørning ved Skanderborg. Og nu kan alle tre føje endnu en titel til deres CV, nemlig værtshusejere. - Og det er meget sjovt at kunne fortælle folk, man møder, at man har en bar, konstaterer Nikolaj. Foto: Johan Gadegaard
I 2016 døde brødrenes mor, og halvandet år senere gik moderens mand også bort. En del af arven var Stellas Bodega i Holstebro, og af respekt for alle de kræfter, deres mor og hendes mand havde lagt i værtshuset, har de tre søskende nu overtaget værtshuset, som de har forpagtet ud.

Holstebro: - Vi har jo aldrig gået og drømt om at blive værtshusejere, og vi har heller ingen erfaring med at drive en bodega, men mor og Villy har kæmpet for at bygge stedet op og brugt en masse kræfter på det, siger lillebror, Nikolaj Mose Bertelsen på 33 år.

- Den nemme løsning var jo bare at droppe værtshuset, tilføjer storebror, 44-årige Dennis Mose Bertelsen.

- Men vi vil gerne vise dem begge respekt ved at behandle det, de har overleveret til os, på en ordentlig måde, siger den mellemste bror, Michael Mose Bertelsen på 38 år.

De tre brødre, der bor i henholdsvis Holstebro, Hørning ved Skanderborg og i København, stod i det, de kalder en ret vild situation, da de efter tragiske omstændigheder først mistede deres  mor i december 2016 og halvandet år senere - i 2018 - hendes mand.

Men nu er de tre brødre efter en turbulent tid ved at have fået styr på det hele, og i sidste måned blev de tre officielle ejere af Stellas Bodega, som de har arvet efter deres mor og hendes mand, og dermed kunne de sætte det sidste punktum -  næsten da - i en ret vild arvesag.

Men lad os begynde med begyndelsen:

To bodegaer og ejendomme

Brødrenes forældre er skilt. For mere end 15 år siden mødte deres mor, Karen Mose Mathiasen, Villy, og de to forelskede sig i hinanden. Dengang arbejdede Villy Thusgaard Mathiasen som rejsemontør på Sjælland. Han kørte hjemmefra søndag aften og kom hjem igen om torsdagen, hvor han drev et lille værtshus i Ørnhøj.

Karen flyttede til Ørnhøj, hvor parret boede oven over værtshuset, som hun kom med i driften af. Parret blev gift den 10. juni 2006.

Efterhånden udvidede parret deres forretningsområde med flere ejendomme, og i 2010 overtog Karen og Villy Stellas Bodega, der ligger i Østergade og er en af Holstebros ældste beværtninger.

Seks år senere købte mor Karen og hendes mand også den ejendom, som bodegaen ligger i.

I december 2016 døde Karen - kun 59 år gammel. Halvandet år senere - i marts 2018 døde Villy - også han nåede kun at blive 59 år.

Og så var det, at de tre brødre - sammen med Villys søn - pludselig stod med et værtshus, som de havde arvet, efter at Villy havde siddet i uskiftet bo efter moderens død.

De tre brødre, (fra venstre) Nikolaj, Michael og Dennis er fortrøstningsfulde over for fremtiden. - Det er jo ingen guldrandet forretning, og der ligger ingen guldgrube foran os, men det kører stabilt nu, forklarer Michael om den arvesag, der efterhånden er ved at være ved vejs ende. Foto: Johan Gadegaard


Jeg kan huske, at jeg gik ind på Stellas den aften, Villy var død. Der sad ti til 15 gæster i baren, og der var helt stille. "Er det rigtigt, at det er dig, der er den nye ejer?" spurgte de mig.

Dennis Mose Bertelsen, værtshusejer


Eller rettere:

Det var ikke kun ét værtshus, de havde arvet, men to: En bodega i Holstebro og en i Ørnhøj samt de to ejendomme, værtshusene ligger i, og tre andre huse.

Ingen af dem havde erfaring med værtshusdrift. De forsøgte at få et overblik over det, der skulle vise sig at blive en langstrakt og speciel arvesag.

- Jeg kan huske, at jeg gik ind på Stellas den aften, Villy var død. Der sad ti til 15 gæster i baren, og der var helt stille. "Er det rigtigt, at det er dig, der er den nye ejer?" spurgte de mig, fortæller Dennis, der bor i Holstebro med sin familie.

Og det spørgsmål kunne han jo ikke rigtigt svarer hverken ja eller nej til.

Annonce

Regninger væltede ind

For ikke at sætte det hele over styr besluttede brødrene, at de selv ville forsøge at tage hånd om de arvede ejendomme uden om en bo-bestyrer.

- Det var ret kaotisk, og der gik meget tid med at finde hoved og hale i det hele, fortæller Michael, der sammen med sine brødre fik en revisor til at se på forretningen, og revisoren mente, at det hele så ret sundt ud - i hvert fald på papiret.

De tre fortæller, at de undervejs fik en masse god hjælp af moderens og Villys venner, venner af Stellas Bodega og egne venner.

Mere om Stellas Bodega

Det brune værtshus ligger på adressen Østergade 30 i Holstebro.

Huset er fra 1905.

Stella, der boede i en lejlighed oven over værtshuset, åbnede sin bodega på adressen den 17. marts 1970.

Værtshuset har en gårdhave ud mod Kielgasten.

- Gårdhaven er noget af det,  der gør stedet unikt, mener brødrene.

Arvingerne valgte at lukke de to værtshuse ned.

- Men uden indtægter fra bodegaerne og uden lejere i ejendommene begyndte regninger og fakturaer at vælte ned i min postkasse, fortæller Dennis, der fik fuldmagt på arvingernes vegne.

Kædehuset på Sveavej i Holstebro, som Karen og Villy boede i, fik arvingerne ret hurtigt solgt. Huset i Vind, som Villy havde overtaget efter sin mor og renoveret, blev lejet ud til den lejer, der var indgået aftale med i forvejen, og ret hurtigt efter blev ejendommen i Vind solgt.

Senere blev det lille sted i Ørnhøj afsat, og efterhånden stod brødrene kun tilbage med en anden ejendom i Ørnhøj, som blev solgt i 2019,  og Stellas Bodega, som de i sommeren 2018 fandt en forpagter til.

Annonce

Midt i en narkosag

Tanken var, at stedet skulle drives videre i Karen og Villys ånd, men noget gik skævt og for at gøre en lang historie kort endte det med en spektakulær narkosag:

Stellas Bodega blev lukket ned i begyndelsen af september, efter at to personer blev anholdt og sigtet for besiddelse af kokain med henblik på videresalg.

Arvesagen nåede ikke at blive færdigbehandlet i løbet af det år, arvingerne havde fået til at få styr på det hele, og der blev sat en bo-bestyrer på sagen.

Og nu er der endelig lys for enden af tunnellen

- Nu er der ro på. Den 8. oktober i år overtog vi tre brødre Stellas Bodega, og vi har fundet en ny forpagter, siger Nikolaj og fortæller, at Villys søn er købt ud af boet.

Minder er der mange af på bodegaen. Her kigger Nikolaj nærmere på en mindetavle for bodegaens 45 års-dag, der blev markeret den 17. marts 2015. Foto: Johan Gadegaard

Dermed er brødrene Mose Bertelsen nu officielle ejere af Stellas Bodega.

Stellas nye forpagter er 54-årige Lars Fenger, der har arbejdet flere år i værtshus-branchen. Han kommer oprindeligt fra Lemvig-egnen, men bor i dag i Lind uden for Herning med sin kæreste.

- Og Lars har faktisk lidt af Villys træk - han har både humor og kækhed, så jeg tror, at vi har fundet den rette personlighed til jobbet, mener Michael, der sammen med sine to brødre ser frem til, at det gamle værtshus får en tiltrængt kærlig hånd, og at der atter kommer liv i huset.

- På den måde undgår vi, at det, vores mor og Villy har skabt, bliver tabt på gulvet, siger han, og Dennis tilføjer:

- For os er det jo minder, fordi vi forbinder stedet med hende.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce