Annonce
CSR stafet

Avisen er hoppet med på en stafet - den handler om menneskeligt overskud

Hos mange virksomheder er det en af de fornemmeste diplomer, man kan få. Nemlig CSR-diplomet for at tage socialt ansvar. I Horsens kan man derudover modtage CSR-stafetten. Arkivfoto: Morten Pape

Avisen skal ud, hed det i en tv-julekalender for efterhånden en hel del år siden. Her på avisen har vi omdøbt det til: De gode historier skal ud!

Det er baggrunden for, at Horsens Posten er indgået i et samarbejde om en helt særlig stafet. Det er nemlig en stafet, der anerkender de menneskelige succeshistorier på private arbejdspladser.

Det kan være historier om Mikkel og Patrick, som du kan læse om i denne udgave af Horsens Posten. De to unge mænd har ikke altid befundet sig på solsiden. Faktisk har de oplevet tilværelsen mere fra den anden side, hvor de mørke skyer har det med at trække sammen.

Annonce

Patrick regnede med, at det nok ville ende med en førtidspension i hans tilfælde. Han troede faktisk ikke, at han kunne ret meget. Nu arbejder den 22-årige hos Nordic Coating, som overfladebehandler og lakerer emner til industrien. Han har også taget kørekort til både truck, person og lastbil. Og bedst af alt: Han klarer et almindeligt lønjob på lige fod med alle andre.

Forklaringen? Ja, det var et godt match mellem den unge mand og en virksomhed, som ikke bare er god til at lakere alt fra møtrikker til dele til kampvogne. Den er også god til at tage sig af mennesker, som af en eller anden grund ikke lige er havnet på øverste hylde, men har brug for både omsorg og en fast struktur.

Det samme var tilfældet med 24-årige Mikkel, der var rystende bange, da han med jobkonsulenten skulle til samtale hos firmaet Steel Products. Han blev mødt af en god menneskekender, Karen, som kunne se, at Mikkel rummede noget, der er værd at bygge på. Efter sammenlagt fem års offentlig forsørgelse er han med egne ord "fri af kommunen" og også i fast job.

Jobtaskforcen i Horsens Kommune står bag CRS-stafetten, som bliver sendt fra virksomhed til virksomhed, der har taget et socialt ansvar. Indtil nu har i alt ti virksomheder haft den gyldne stafet med grøn skrift til låns, inden de har sendt den videre.

I 2021 tager Horsens Posten med på rejsen, når stafetten skifter hænder. Vi fortæller den succeshistorie, som ligger bag modtagelsen af stafetten.

Der er mange virksomheder her i kommunen, som ikke alene har økonomisk overskud. De har også et menneskeligt overskud til at hjælpe mennesker på kanten ind på arbejdsmarkedet.

De har selv gavn af indsatsen. Det er værdier, der tæller, og som gør virksomheden til en attraktiv arbejdsplads. Og når det lykkes at få eksempelvis et menneske på ret kurs og i job, ja, så er virksomheden sikret en særdeles loyal og dedikeret medarbejder.


Forhåbentlig kan historierne tjene til inspiration og stolthed over det hjertevarme og nødvendige arbejde, der gøres i mange virksomheder.


Forhåbentlig kan historierne tjene til inspiration og stolthed over det hjertevarme og nødvendige arbejde, der gøres i mange virksomheder.

Det er ikke de eneste gode historier, du kan læse i Horsens Posten. Du kan møde folkene bag Leth Catering, som ud over god mormormad til blandt andet pensionister også leverer en solid social indsats.

Der er den unge mand, der går efter at få sin drøm opfyldt ved at åbne slikbutik i Hospitalsgade. Og endnu en ung og driftig mand, som arbejder meget med sine isbutikker. Han er på vej med sin Paradis Is nummer tre - og hele planen er, at han skal kunne sørge godt for den familie, han en dag får.

God fornøjelse med avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Annonce