Annonce
Horsens Posten

Det mærker de hos helsekost-forretning: TikTok har fået unge til at blive optaget af sten og krystaller

Butikschef Tine Birkebæk Bertelsen, Helsam, mærker, at mange gerne vil gøre noget godt for sig selv her i det nye år. Foto: Marianne Husted
Butikschefen hos Helsam kunne godt drømme om at blive pædagogmedhjælper i en vuggestue. Hun elsker nemlig små børn. Tine Birkebæk Bertelsen er også optaget af sundhed og helseprodukter - og så har hun en særlig interesse for det spirituelle.

Horsens: Januar er højsæson hos helsekostforretningen Helsam på Søndergade. Det er måneden, hvor mange har sat sig det nytårsforsæt at gøre noget godt for sig selv.

- Mange vil gerne ændre lidt på livsstilen og på den måde få det bedre med sig selv, siger butikschef Tine Birkebæk Bertelsen.

Det kan være at fokusere på kost og de næringsstoffer, som styrker kroppen.

Annonce

For øjeblikket oplever Helsam også en anden type kunder, som der bliver stadigt flere af. Det er unge, som via det sociale medie TikTok har fået interessen for sten og krystaller og efterspørger dem.

- De fleste har sat sig godt ind i det og kender meget til egenskaberne ved de forskellige sten, siger hun, der fra tid til anden oplever, at interessen for bestemte produkter blusser op efter omtale på de sociale medier.

I denne uge er den 54-årige butikschef ugens profil "Bag Disken".

Hvorfor blev du butikschef hos Helsam?

- Jeg er oprindeligt uddannet blomsterdekoratør, men jeg måtte stoppe på grund af håndeksem. Jeg har også været produktionsplanlægger hos Palsgaard.

- Da jeg var interesseret i sundhed og helseprodukter, uddannede jeg mig som kostvejleder, og det førte mig over i denne branche. Jeg kom i virksomhedspraktik hos Helsam og videre i et barselsvikariat hos Matas, indtil jeg blev tilbudt et job hos Gitte Kjærsgaard i Helsam. For cirka otte år siden blev jeg butikschef på den betingelse, at det blev en 30 timers stilling. Og sådan er det stadig.

Butikschef Tine Birkebæk Bertelsen, Helsam, har altid været optaget af det spirituelle, og det bruger hun også en del af sin fritid på. Foto: Marianne Husted

Hvad er den bedste ros, du kan få?

Det er, når personalet giver udtryk for, at jeg er en god og retfærdig leder. Vi har en flad ledelsesstruktur, og alle tager del i alt. Jeg bliver også glad, når kunderne giver udtryk for, at de er blevet hørt og set og har fået en god rådgivning. Vi står for informationssalg, men vi prakker ikke nogen noget på.

Hvad ville du gerne lave, hvis du ikke skulle beskæftige dig med det, du laver i dag?

Så ville jeg gerne være pædagogmedhjælper i en vuggestue. Jeg har altid godt kunnet li' små børn, og jeg er meget barnebarns-skruk. Mine to børn er voksne og har kærester - så mon ikke det kommer.

Kan du fortælle om én sjov oplevelse med din butik eller dine kunder?

Jeg kan ikke lige komme på en enkelt oplevelse. Men vi har en dagligdag fyldt med humor. Kunderne kan godt li', at der er en god ping-pong og en familiær tone.

Hvordan slapper du af?

Det gør jeg blandt andet ved at gå ture og strikke.

Hvilken person kunne du tænke dig at spise middag med?

Det måtte gerne være Mette Oxholm fra Vejle. Hun er en spændende og inspirerende kvinde, oprindeligt uddannet frisør, mener jeg. I dag laver hun workshops om det spirituelle. Hun vil bestemt være et interessant selskab.

Hvem henter du inspiration hos?

Det gør jeg fra mennesker, der er ærlige, tillidsfulde, og som sætter næstekærlighed i højsædet. Man kommer langt med disse kvaliteter. Jeg synes, tiden er fyldt med alt for meget pengesjov og magt. Men det er ikke livsværdier, man bliver glad af.

Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene bruges til?

Det skulle hovedsageligt være til velgørende formål. Til mennesker, der har det svært. Jeg kunne også tænke mig at købe mig tid til at være aflastningsfamilie. Og så ville jeg gerne på en længere rejse. Gerne til Sydeuropa - Grækenland, Spanien, Italien. Ikke for at ligge ved stranden, men for at opleve og se noget.

Hvordan ser en rigtig god dag ud for dig?

En stille morgen, hvor jeg får morgenmad sammen med min mand. Jeg tager mig god tid til at komme i gang i butikken, hvor vi har det hyggeligt, griner og får en helt masse ordnet. Hjemme igen skal jeg ud at gå en tur med hunden, nyde aftensmad med en helt masse grøntsager. Vi spiser også kød, men der skal være grøntsager på bordet. Og så slapper jeg af med at læse, strikke og måske se lidt fjernsyn. Hverdagene er dejlige, synes jeg.

Lige nu bruger vi også en del tid på at sætte vores ejendom tæt på Brædstrup i stand. Vi flyttede i 2021 fra et byhus i Horsens, fordi vi gerne ville prøve at bo på landet. Her har vi dyr i haven, udsigt over marker, sø og nærhed til skoven. Vi nyder virkelig roen på landet.

En ting, som de fleste nok ikke vidste om dig, og som du godt vil dele med dem?

Jeg er meget optaget af det spirituelle. Jeg sanser meget, og det har jeg gjort, siden jeg var helt ung. Jeg har også en clairvoyant-uddannelse, som jeg ikke praktiserer nu, men det har jeg gjort. Og jeg deltager også gerne i workshops og kurser og læser om det. Hvis kunderne åbner for det, taler vi om det på en måde, som ikke bliver hokus-pokus-agtig.

Jeg sanser meget, og det har jeg gjort, siden jeg var helt ung.

Tine Birkebæk Bertelsen
Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce