Annonce
Horsens Posten

Det nye mekka for lystfiskere og friluftsfolk ligger i Horsens

Niels Munk Madsen og Mikkel Matzen kunne den 28. april slå dørene op til det, der må betegnes som et paradis for lystfiskere og friluftsmennesker. Her er de i hjertet af Effektlageret - nemlig i træloungen, hvor kunder kan slappe af med en kop kaffe, storskærm og udsigt til de mange butikker i butikken. Foto: Morten Pape
Effektlageret er en gammel kending, men omgivelserne er helt nye. 1691 kvadratmeter butik, webshop og lager har netop slået dørene op på Vejlevej. Kunderne kommer fra hele landet.

Horsens: "Her ville jeg kunne parkere svoger Søren en hel dag. Og han ville takke mig bagefter".

Det var skribentens første tanke, da hun gik ind i det nye danske mekka for lystfiskere og friluftsfolket. Svoger er nemlig passioneret lystfisker, jæger, naturmenneske og en nørd, hvad udstyr angår.

Nyt er Effektlageret ikke. Niels Munk Madsen har drevet virksomheden i 45 år. Men frisk fra hyttefad er butikken i varehus-størrelse, der sammen med lager og web-shop har fået adresse på Vejlevej 70. Indehaveren og hans ti medarbejdere har taget et kvantespring fra pressede lokaleforhold på Holmboes Allé til i alt 1691 kvadratmeter i bygningen, der tidligere har huset Kiwi-supermarkedet.

Annonce

- Vi er nok Danmarks største butik med lystfisker- og outdoorudstyr, vurderer Mikkel Matzen, souschef og en så dreven lystfisker og kender af det rigtige grej, at han har medvirket i de populære Nak & Æd-udsendelser på DR1.

80 procent af kunderne kommer da også uden for 8700-postnummeret. I butikkens første åbningsdage har der været besøgende lige fra Tønder til Hirtshals.


En kunde har været har tre dage i træk, og han brugte hver gang fire timer i butikken.

Niels Munk Madsen


- En kunde har været har tre dage i træk, og han brugte hver gang fire timer i butikken, har Niels Munk Madsen noteret sig.

Lounge i træ er butikkens hjerte

De to har slået sig ned for en kort stund i de grønne plysmøbler i butikkens hjerte - en afskærmet lounge, der er bygget op af rå træbrædder. Det er ellers ikke pauser, der har været mest tid til i de seneste måneder med indretning af ny butik, åbning og stort pres på web-shoppen. Men de fortæller gerne med stoltheden lysende ud af øjnene om den nye butik.

Indehaver Niels Munk Madsen har især med outdoor-afdelingen at gøre.  Foto: Morten Pape

Meget passende er Niels Munk Madsen og Mikkel Matzen omgivet så at sige af virksomhedens dna. På hylderne står nogle af de første kataloger fra dengang, da Effektlageret var et af Danmarks første postordrefirmaer med blot ti varer på lager. Også det første katalog, beregnet på Grønland, er udstillet. Det førte til en større salgssucces i landet højt mod nord, erindrer Niels Munk Madsen, der ud over at være indehaver arbejder mest i outdoorafdelingen.

Annonce

Shop i shoppen

Fra loungen er der også udsigt til fremtiden. På storskærmen kan kunderne kan nyde film med tekniske finesser og demonstration af nyeste grej. Vil man selv svinge snøren, er der få skridt derfra et større bassin og meget naturtro fisk - lige fra gedder til aborrer, så man kan få afprøvet diverse fiskestænger, blink og fluer.

Mikkel Matzen er testfisker for det anerkendte Savage-mærke - og som det ses, at der på plakaten bag ham, er det ikke småfisk, han hiver i land. Foto: Morten Pape

Ved siden af ligger Garmin-afdelingen med f.eks. elektroniske ekkolod i prisklasser op til 50.000 kroner. Inden for synsvidde er også gummibåde til fiskeri. Sådan er der fyldt med "butikker i butikken", som leverandører gennem mange år har valgt at indrette hos Effektlageret for at få et udstillingsvindue. Det gælder lige fra fiskeudstyr fra Savage Gear, som Mikkel Matzen er testfisker for, telte og beklædning fra Prologic til outdoor-beklædning fra Patagonia og Colombia. Og så er kun en brøkdel af mærkerne nævnt.

Effektlageret kan også byde på eget brand inden for fiskegrej, Effekt Tackle. Ligeledes produceres blink i special farver, der med Mikkel Matzens ord bliver malet af en af Danmarks dygtigste malere.

Annonce

Ikke noget åbningsbrag - men rart at møde kunderne

På grund af coronaen valgte de at droppe den røde løber og en række arrangementer i forbindelse med åbningen sidst i april.

Men de lægger ikke skjul på, at de glæder sig til igen at kunne byde på foredrag, salgsaftener og andre arrangementer. Mikkel Matzen er kendt for sine fisketure både i ind- og udland, bl.a. Rügen og Nordnorge.

- Når vi samler en gruppe til sådan en tur, er alle lige uanset baggrund, optaget af passionen for at fiske, siger han.

Alt til hvad der overhovedet kan forestilles at høre til en fisketur kan erhverves hos Effektlageret - her et udvalg af gummibåde. Foto: Morten Pape

Både han og de øvrige ansatte nyder det fysiske møde med kunderne. De har alle stor specialviden inden for lystfiskeri og udstyr til friluftsliv - og deler rundhåndet ud af den. Faktisk har et par af de ansatte valgt at flytte til området for at kunne komme til at arbejde hos Effektlageret, hvor de kan udnytte deres ekspertise på feltet.

Garmin er en af butikkerne i butikken hos Effektlageret på Vejlevej. Foto: Morten Pape

- Og så ligger vi perfekt. Blot fem minutter fra indfaldsvejene til Horsens, uanset om du kommer fra den sydlige eller nordlige side, siger Niels Munk Madsen, der er glad for at kunne byde på en rummelig butik, hvor kunderne ikke behøver stå på nakken af hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kor synger i Tobaksgården

Annonce