Annonce
Horsens Posten

Det nye p-hus tegner til at blive en gevinst for lille gade: Flere gæster i Graven og måske også del af en parkeringshus-koncert

Restauranter, cafeer og butikker i Graven er klar til at give den en skalle. Gaden gøres pæn og indbydende, og måske bliver den til "Street of Fame" - gaden hvor blandt andet musikere, der besøger Horsens, hyldes. Foto: Marianne Husted
Naboskabet til det nye p-hus i Nørregade kan vise sig at være en gevinst for den lille gade. Det vil sende flere folk igennem gaden. Nu skal Graven gøres indbydende, så gæsterne også får lyst til at stoppe op. En af ideerne er at gøre gaden til Horsens' "Street of Fame".

Horsens: Det nye store parkeringshus i Nørregade tegner til at blive en gevinst for den lille gågade Graven.

For de parkerende vil Graven nemlig blive den nemme adgang til hovedstrøget Søndergade. Håbet er, at det også vil få dem til at stoppe op og opdage Is-Kagen, Burger Schack, Sukre Bakery og de andre tilbud i gaden.

Men først skal gaden gøres indbydende. Det var der bred enighed om, da indehavere af butikker, restauranter, cafeer og gå-i-byen-steder havde sat hinanden stævne torsdag morgen i Is-Kagen til et af en lang række BID-møder om at få endnu mere gang i gaden. Allerede i den kommende uge tager de fejekoste i hånden og giver gaden en ordentlig omgang. Derefter er det håbet at få organiseret den helt store hovedrengøring med maskiner og damprens.

Annonce

Og ikke mindst, at kommunen stiller skraldespande op igen. De har været ikke-eksisterende i de seneste to år, lød det, men de skulle nu være undervejs til gaden.

Overvejer stor koncert på toppen af nyt p-hus

Graven ser ud til at kunne få flere fordele ud af af naboskabet til p-huset. Jakob Wollenberg fra M+ Ejendomme og Christina Hedegaard Weihrauch, Horsens Ny Teater, kunne nemlig afsløre, at de kigger på mulighederne for at lave en koncert på taget af p-huset til juni, og at de gerne vil inddrage Graven. En række godkendelser skal dog først falde på plads. Men lykkes det, vil det være en begivenhed, som blandt andre Graven kan nyde godt af med efterfølgende arrangementer og tilbud om mad og drikke.

Der er planer om en koncert hos M+ Ejendommes parkeringshus. Falder tilladelserne på plads, kan det også gavne Graven og de omkringliggende gader. Foto: Morten Pape

Ideerne til at ændre Graven fra det til tider nedslående til en storslået oplevelse skorter det ikke på. Noget af det første kan blive en stor hinkerude, tegnet med gadekridt, som nemt kan fjernes igen. En 30 meter lang rød løber i hver ende af gaden blev også foreslået. Meningen er at gøre indgangene til gaden mere tydelig og festlig.

Annonce

Street of Fame

På idékataloget står også "Street of Fame". Det vil sige at blive den gade, der hylder musikalske berømtheder, som besøger og har besøgt Horsens.

Det kunne være afstøbninger af håndtryk fra de kendte musiknavne som Bryan Adams og Elton John, som man kender det i større målestok fra Cannes og Hollywood. Det kunne også være skiftende udstillinger af billeder af de kendte musikere. Med til at understrege stemningen kunne være at invitere lokale musikere til at optræde i gaden, lød et forslag.

I har en fed gade. Det skal vi have folk til at opdage.

Mikkel Niess, BID Danmark

På mødet blev der nedsat en række arbejdsgrupper. Målet er at skabe synlige resultater inden for få måneder.

- I har en fed gade. Det skal vi have folk til at opdage, sagde Mikkel Niess, direktør for BID Danmark, som er blevet hyret af Horsens kommunen til at facilitere udviklingen af gademiljøet.

Is-kagen lagde hus til, da Graven gik til biddet, hvad nye ideer til udvikling af den lille intime gågade angår. Foto: Marianne Husted

Gang i Graven med BID

  • BID står for Business Improvement District.
  • Mikkel Niess, der har en baggrund fra detailhandlen som blandt andet varehuschef hos Føtex, er direktør for BIDdanmark.
  • Initiativet har til formål at styrke samarbejdet i gader, bydele og skabe levende bymidter.
  • Som det hedder på deres hjemmeside, har BIDdanmark givet liv til 26.431 meter handelsgader.
  • Foreløbig er modellen brugt i 30 byer.
  • Graven er netop gået i gang og hele året er dedikeret til BID-projektet, som Horsens Kommune finansierer.
Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Annonce
Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Horsens Posten

Farvel og tak: Nedrivningen af Fakta er i gang, men byggetilladelsen til Coop365-discount er endnu ikke på plads

Annonce