Annonce
Horsens Posten

Efter halvandet år kommer der igen liv i større midtbylokale - ejer er tilfreds, selvom han har måttet gå flere tusinde kroner ned i lejepris

Efter halvandet år er det nu lykkedes erhvervsudlejningsfirmaet Nordicals at få forretningslokalet på Søndergade 11 udlejet. Butik Kontinué har i et længere stykke tid fået lov til at udstille nogle af varer i butiksvinduerne i Søndergade 11. Foto: Line Kyed
Ejer af bygningen på Søndergade 11, Erling Nielsen, har efter halvandet år fået udlejet sit forretningslokale til tøjbutik Ann Å, der i dag har lokale på Torvet.

Horsens: Der skulle gå halvandet år, inden erhvervsudlejningsfirmaet Nordicals har kunnet sætte et rødt "udlejet"-skilt på vinduet ved Søndergade 11.

Corona er en del af forklaring, fortæller Per Ahlgreen, indehaver af Nordicals Horsens, som har stået for at leje lokalet ud.

8000 ned i leje

Det bliver tøjbutik Ann Å, der de seneste syv et halvt år har haft adresse på Torvet, der flytter ind i lejemålet.

Per Ahlgreen forklarer, at udlejer har villet finde den helt rette lejer:

Jeg synes, det er helt fair at man stiller den form for krav. Især når man har med et så attraktivt beliggende lokale at gøre som Søndergade 11.

Per Ahlgreen

- Udlejer har været kritisk med, hvem han ønsker at udleje lokalet til. Jeg synes, det er helt fair at man stiller den form for krav. Især når man har med et så attraktivt beliggende lokale at gøre som Søndergade 11.

At der er tale om en lejepris i den højere ende af udlejnings-scalaen, lægger Per Ahlgreen ikke skjul på. Det gør heller ikke ejer af bygningen, Erling Nielsen. Han kan dog  fortælle, at den nye lejer, butik Ann Å, flytter ind til august, og at han er gået 8000 kroner ned i lejeniveau i forhold til sidst, hvor han lejede sit 200 kvadratmeter store lokale ud til en månedlig leje på 40.000 kroner.

- Det har været en forhandling mellem indehaver af Ann Å, Susanne Vinstrup, og mig. Til gengæld rykker der en butik ind, som har været i byen i mange år, og som jeg anser for at være en yderst stabil lejer, siger han.

Annonce

Købt som pensionsopsparing

Erling Nielsen, der er tidligere virksomhedsejer, købte for 37 år siden ejendommen på Søndergade 11 af daværende Aksel Schur og Knud Madsen.

I dag kan den 86-årige Erling Nielsen se tilbage på en karriere, der i 1969 begyndte med, at han etablerede elektronikfirmaet In-strutek.

Han var en pioner inden for lyslederteknik og introducerede også landet for mikrocomputeren ved at etablerede computerfirmaet Commodore Danmark. Erling Nielsen er desuden manden bag firmaet Instruments og belysningsvirksomheden Led-Tek A/S. Købet af Søndergade 11 foretog Erling Nielsen som en form for pensionsopsparing.

Annonce

Udlejning i gang igen

I dag ejer han bygningen sammen med sin datter. Butikslokalet i gadens nummer 11 bliver af Nordicals betegnet som en top-placering i midtbyen og et forretningslokale, der både ligger på den rigtige side og i den rigtige ende af gågaden.

- Vi må indse, at vi kan få nogle gode priser på Søndergade for de her typer lejemål, siger Per Ahlgreen. Han har ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at lokalet nok skulle blive lejet ud på ny, efter senest tøjbutik Benedikte i november 2020 flyttede længere op ad Søndergade til nummer 46.

- Vi har været inde i en særlig tid. Men den sidste måned er der igen kommet godt gang i udlejningerne, fortæller han.

Dermed er man tæt på den forholdsvis hurtige bevægelse i lejemarkedet, som man gennem årene har kunnet set med erhvervslokaler på Søndergade, mener Nordicals Horsens-indehaveren.

- Da daværende Modecenteret på Søndergade 28 i 2016 flyttede ud, gik der ikke lang tid, inden den blev udlejet til Eventyrsport. Og det samme gentog sig, da Eventyrsport i foråret 2021 flyttede til Grønlandsvej, og nuværende lejer af lokalet, Matas, rykkede ind, fortæller han.
Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Annonce
Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Horsens Posten

Farvel og tak: Nedrivningen af Fakta er i gang, men byggetilladelsen til Coop365-discount er endnu ikke på plads

Annonce