Annonce
Horsens Posten

Gudrun har klaret en del af nedlukningen med arbejde på Island: - Det har været hårdt og en total yoyo-effekt

Kosmetisk Klinik i Amaliegade er ejet af islændingen Gudrun Íslandi. Under corona-nedlukningen har hun stadig, omend i mindre omfang, kunnet fortsætte med at tage til Island, hvorfra hun også er vant til at behandle. Men nedlukningen koster, og statens kompensation er slet ikke tilstrækkelig til at opretholde et overskud, fortæller hun. Arkivfoto: Line Kyed
Islænding og indehaver af Kosmetisk Klinik i Amaliegade, Gudrun Íslandi, har i mange år arbejdet flere uger ad gangen på Island. Hun håber at kunne komme afsted igen til maj, for indtægten er med til at holde udgifterne ved butikkens coronanedlukninger en smule fra døren, fortæller hun.

Horsens: - Det er ikke en juhu-fornemmelse, Gudrun Íslandi går rundt med lige for tiden. Hun plejer som kosmetisk sygeplejerske at rejse til Island op til otte gange om året for at praktisere kosmetiske behandlinger.

I november 2019 åbnede hun Kosmetisk Klinik i Amaliegade, der knap nåede at komme godt i gang, inden corona forårsagede nedlukning.

På det tidspunkt gik Gudrun Íslandi i gang med at planlægge sin næste tur til Island. Side-erhvervet på Island har hun drevet siden 2015, og under nedlukningen af klinikken i Amaliegade har hun fortsat kæmpet for at holde den islandske-del i gang.

Annonce

Udmattende

Men det har det seneste år ikke været så let et foretagende at skulle rejse mellem Danmark og Island. Snarere har der været tale om en manøvre, som den erhvervsdrivende Gudrun Íslandi kalder for slidsomt.

- Det er på mange måder totalt udmattende. Hvis Danmark ikke har været lukket ned, har Island været det. Det er en total yoyo-effekt, men som utroligt nok er lykkedes, fordi de to lande har været lukket på skift, fortæller hun.

Gudrun Íslandi skal i karantæne, når hun rejser til Island. Det samme gør sig gældende, når hun returnerer til Danmark, og under sit ophold på Island skal hun hele tiden holde sig informeret om landets corona-situation.

- Nogle gange har jeg måttet smide alt på Island og skynde mig at få en flyplads. Det er sket i de tilfælde, hvor landet har varslet total nedlukning grundet et nyt udbrud, fortæller hun.

Annonce

Kompensation dækker ikke

Alligevel har hun ikke tænkt sig at opgive rejserne. For på den måde, forklarer hun, henter hun fortsat en indtægt, som lige netop er med til at holde de værste udgifter grundet corona-situationen nede.

Men overskudsforretning bliver det ikke, understreger hun:

- Min revisor beregner de samlede indtægter, inden der bliver søgt kompensation fra staten for tabt omsætning. Den indtægt, jeg har fra Island, bliver således opgivet til den danske stat som ydelser solgt til udlandet.

- Men kompensationen for tabt omsætning har ikke kunnet dække mine samlede omkostninger, som nedlukningen har båret med sig. Jeg har siden januar modtaget 20.000 kroner i kompensation for tabt omsætning. Men samlet set, privat og i firma-regi, har jeg en hver måned faste udgifter, der beløber sig til 45.000 kroner. Før hang min økonomi fint sammen. Det har den ikke gjort under nedlukningsperioderne.

Annonce

Blot fire gange

Sidste år lykkedes det hende blot fire gange at komme til Island og behandle på grund af corona-situationen.

Den nedgang kan også mærkes, fortæller hun, der håber at kunne komme afsted til maj.

- Jeg sælger ikke varer over nettet, men er fysisk til stede i en lejet klinik på Island. Jeg har hellere villet arbejde end at sidde derhjemme og vente på lysere tider. Også selvom det ikke er en overskudsforretning, jeg har haft kørende, siger Gudrun Íslandi, der glædes over muligheden for genåbningen af de liberale serviceerhverv og dermed at kunne åbne butiksdøren til klinikken i Amaliegade.


Nogle gange har jeg næsten måtte smide alt på Island og skynde mig at få en flyplads. Det er sket i de tilfælde, hvor landet, som nu, har varslet total nedlukning grundet et nyt udbrud

Gudrun Íslandi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Patrick var tæt på førtidspension - nu har han fast arbejde hos Nordic Coating

Annonce