Annonce
Horsens Posten

Kærkomment: Juta Ost var til salg, da Karin blev fyret

Karin Ramskov, der er indehaver af Juta Ost, er ugens profil i serien "Bag Disken". Foto: Line Kyed
Det hele faldt i hak for Karin Ramskov, da hun efter en fyring købte Juta Ost.

Horsens: I foråret 2014 flyttede delikatesse-forretningen Juta Ost til Hestedamsgade efter 80 år i Graven.

51-årig Karin Ramskov har haft glæde af butikken siden 2009, hvormed hun fik sit store ønske opfyldt. Det fortæller hun blandt andet om i denne uges "Bag Disken", hvori hun er ugens profil.

1. Hvorfor blev du butiksindehaver?

Annonce

- Det var lidt tilfældigt. Jeg blev fyret fra mit job som grafisk designer og har altid kunnet tænke mig at arbejde i butik. Det er 12 år siden, og dengang var Juta Ost netop sat til salg - jeg så salgsannoncen i avisen 5. september 2009.

- En veninde og jeg havde tidligere talt om, at det kunne være godt, hvis jeg kunne få fingrene i en butik a la Juta Ost. Jeg ville nemlig gerne have en specialbutik. Men at det lige kunne blive den mest ønskede butik, vidste jeg ikke, før jeg så, at den faktisk var til salg.

- Jeg overtog forretningen 31. december 2009 og måtte tage lån i huset for at få råd til at købe den.

- Det var en omvæltning med butikken - jeg fik helt anderledes arbejdsdage; det er meget mere fysisk hårdt end at sidde på kontor, som jeg tidligere gjorde, og jeg har en del tunge løft i løbet af mine arbejdsdage. Jeg står stort set op hele dagen fra klokken 9-18. Men jeg er glad for mit arbejdsliv.

- Lige nu har jeg en ansat. Normalt er vi tre i forretningen. Vi/jeg er desværre ramt af sygemeldinger lige for tiden.

- Jeg plejer dog at have fri om onsdagen, og det har min mand Jørgen også. Han arbejder inden for udlejning af sommerhuse, og det kontor, han sidder på, er lukket om onsdagen. Til gengæld arbejder han ofte om lørdagen, præcist som jeg gør. Så butikslivet og de skæve åbningstider passer udmærket ind i vores liv.

2. Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

- Når mine børn på 18 og 20 år siger til mig: "Du er verdens bedste mor".

- Min mand er også god til at give mig skulderklap - alt lige fra mit have- og husarbejde til det arbejdsmæssige. Han bakker mig altid op.

- Det betyder også meget, at min mor altid har været stolt af mig, og det er et skulderklap for mig, når hun for eksempel nævner, at hun synes, jeg holder mit hjem så pænt.

3. Hvad ville du gerne lave, hvis du en dag skulle skifte job?

- Det spørgsmål stiller jeg også tit mig selv. Det ville nok være noget kreativt og noget, jeg fysisk kan holde til. Jeg kan godt lide at banke nogle søm i nogle brædder og komme i haven og grave noget ud og lave nye blomsterbed - men det ville jo nok være for hårdt, hvis jeg skulle arbejde med det hver dag. Men det måtte gerne være et arbejde udendørs.

Karin Ramskov overtog butik Juta Ost i 2009 - det år, hun blev fyret som grafisk designer. At komme til at eje en delikatesse-forretning havde på det tidspunkt længe været et stort ønske. Særligt den gamle butik Juta Ost havde hendes interesse, fortæller hun.

- Jørgen og jeg er lige flyttet fra Horsens og ud på en nedlagt ejendom i Glud med et stort stuehus, 450 kvadratmeters beboelse. Her har jeg indtil videre malet alle fodlister og vægge. Vi har også lige lavet et redskabsskur, hvor jeg har været med til at lave dets vægge og tag. Jeg kan godt lide at have projekter, så det måtte et nyt arbejde gerne byde på.

4. Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

- At videreføre den gamle butik Juta, og at det er lykkedes for mig at få succes med forretningen, når jeg nu ikke havde erfaring inden for butiks- og ostebranchen, da jeg overtog den. To gode damer fra butikken har oplært mig. De lærte mig alt, der har med oste at gøre. Den ene af de to, Heidi, er netop blevet ansat her igen. Det er dejligt, at jeg har fået hende lokket tilbage.

5. Hvordan slapper du af?

- Det er jeg ikke god til. Jeg får stress af at sætte mig ned og læse i en bog. Jeg slapper derimod af ved at gøre rent og gå i haven og lave nogle ting ved huset. Jeg holder utroligt meget af at være i haven - ja generelt at være udenfor.

6. Hvem vil du helst være fanget på en øde ø med, hvis du ikke må vælge din familie?

- Med min veninde Ulla, som jeg har kendt i 25 år. Det er ikke, fordi vi er så meget sammen til daglig. Men når vi mødes, griner vi meget, og jeg følger mig rigtigt godt tilpas i hendes selskab.

7. Hvem hører til blandt dine idoler?

- Min ansatte Heidi, og jeg har aldrig lagt skjul på, at det er hende, der har lært mig alt her i  butikken. Jeg har også en anden kollega, der desværre er sygemeldt lige nu - hun er også meget inspirerende for mig at være sammen med.

- Derudover er der min storesøster. Hende ser jeg meget op til, for hun er den type person, der kan tale med alle slags mennesker. Og så er hun positiv og altid smilende.

8. Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene så bruges til?

- Til at forsøde min tilværelse – og min families liv. Jeg ville købe mig lidt mere fritid og være mere sammen med mine kære og tage ud at rejse. Jeg ville også bruge nogle af pengene til et nyt køkken til min gamle mor på 86 år, som jeg ved, ville blive utrolig glad for sådan en gave.

9. Hvordan ser en god dag ud for dig?

- En god dag er, når jeg i weekenden hygger over morgenkaffen, og når min mand og jeg kan afslutte dagen på terrassen, hvor vi nyder udsigten og et glas rosévin. Byder dagen også på glade og rosende kunder, er det utroligt skønt. Så glemmer man straks, hvis der undervejs også skulle være nogle er negative ting.

10. Er der en ting, som vi ikke vidste om dig?

- Der er ikke så mange, der ved, at jeg helst skal lave noget for at slappe af. Hvis søndagen går med at lave ingenting, bliver jeg stresset og kan også blive irritabel. Det går jo ikke, vel.

- Altså, når vi er på ferie sydpå, kan jeg dog godt slappe af. For jeg er glad for at holde ferie med familien. Jeg skal helst have en uge om året, hvor jeg kan trække stikket helt. Engang var vi dog afsted i 16 dage - det var for meget. Min mand har det heldigt nok på samme måde.

En veninde og jeg havde tidligere talt om, at det kunne være godt, hvis jeg kunne få fingrene i en butik a la Juta Ost. Jeg ville nemlig gerne have en specialbutik. Men at det lige kunne blive den mest ønskede butik, vidste jeg ikke, før jeg så, at den faktisk var til salg.

Karin Ramskov
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Hund – ellers tak: Men hvorfor bor Viggo så hos os?

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Ulf Pilgaard og provst er klar med livshistorier og grin til seniorer

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Pas nu på der ikke går for meget kage i den

Horsens Posten

Få et indblik i livet som introvert

Horsens Posten

Centerdirektør betænkte sig ikke længe: Selvfølgelig skal vi bakke op om Byens Bedste

Horsens Posten

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Horsens Posten

Horsens Bibliotek hylder Agnes Henningsen

Horsens Posten

Hos Stechers skal man kunne sænke skuldrene: - Der er så meget tryk på tilværelsen, og det er fascinationen af at gøre det modsatte for en stund, jeg tænder på

Horsens Posten

Litteratursalon på Brædstrup Bibliotek: 2. verdenskrig

Horsens Posten

Horsens vil være den vildeste - altså når det gælder blomster og summende insekter

Horsens Posten

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Horsens Posten

Ny varehuschef hos Føtex: Glæder sig til at gøre en forskel i butikken og i det lokale liv

Horsens Posten

Corona-smitten falder markant på skolerne i Horsens: Fremover er det slut med hjemsendelser - selv hvis smitten stiger

Horsens Posten

Stort esport-center i midtbyen åbner ikke som planlagt, men på halvt blus - 100 spilcomputere bliver ikke til noget lige med det samme

Horsens Posten

Ny forpagter af kendt frisørsalon: Saksen har hele tiden været med - også på boreplatformen

Horsens Posten

Skolegades 'Kinder-æg' er klækket - nu skal byens børn og forældre til at lege med indholdet

Horsens Posten

En uge hvor ordblinde ikke føler sig udenfor: Det får selvtilliden til at vokse

Horsens Posten

Foredrag om Herman Bang

Horsens Posten

Få så de fingre fra mobiltelefonen, når du kører bil

Horsens Posten

Det tog lang tid for Tanja at erkende sin sygdom: - Første gang jeg kom ind på klinikken, tænkte jeg ’fuck hvor er I  ynkelige’

Horsens Posten

Restauranter i Horsens danner fælles front for at få flere horsensianere til at spise ude

Horsens Posten

Koncert med Skrallebang

Horsens Posten

Helbredet begyndte at drille: Men så lavede Sonja en plan, så hun kunne blive i sit fag

Annonce