Annonce
Horsens Posten

Livet tog en vending: Claus er glad for at kunne fejre sin 60 års fødselsdag

Claus Johansen er en rigtig Horsens-dreng. Han har sat sit præg på detailhandlen og altid har været optaget af fodbold og familieliv. Foto: Morten Pape
Ungdomsdrømmen var at blive sportsjournalist. Men det endte med en karriere inden for detailhandel og tøjbranchen. Og det var den helt rigtige hylde, siger Claus Johansen, som for ti år siden sammen med sin kone etablerede Lottes og i dag arbejder hos City Horsens.
Annonce

Horsens: Claus Johansen ser glad ud,  når nogen spørger, hvordan det er snart at fylde 60 år.

Som 52-årig blev den aktive forretningsmand ramt af en voldsom hjerneblødning efter en travl tid, da han og hustruen Lotte fra tøjbutikken Lottes havde skrevet under på salg af parrets to Esprit-butikker. Hjerneblødningen sendte ham i en månedlang koma. Hele tre gange blev familien tilkaldt for at sige farvel til ham.

Så Claus Johansen er taknemmelig for at kunne fejre sin 60 års dag mandag den 20. juli.

Endnu mere taknemmelig er han for, at det med intens genoptræning og viljens kraft lykkedes ham at kæmpe sig tilbage til livet. Et ændret liv, men bestemt ikke et ringere liv, fortæller han denne morgen, hvor han og Lotte lige runder butikken Lottes, selv om de holder ferie.

Lottes er lige så meget et hjem som villaen på Lupinvej i Tyrsted. Tonen er familiær, og derfor får hjælpepigen Helena da også lige en frisk bemærkning og et knus, da hun møder på job efter en uge med studenterfester.

Annonce

Nej til førtidspension

Claus Johansen sagde efter sin sygdom nej tak til førtidspension. Løsningen for ham blev et fleksjob som konsulent hos City Horsens. Her fik han et job, han trives i, og medlemmerne fik gavn af hans erfaring fra detailhandlen og tøjbranchen. Han holdt også fast i posten som bestyrelsesformand for den godt ti år gamle modebutik på Søndergade.

Annonce

Ville være journalist

Egentlig var det et tilfælde, at han blev detail-mand. Han drømte i realen på Kildegade Skole om at blive sportsjournalist. Men efter et år på handelsskole var han blevet så træt af skolegangen, at han bag sine forældres ryg søgte læreplads hos Jens Møller, hvor herretøjsbutikken Stanley i dag ligger.

Det var lagerchefen Egil Johansen hos Rank Arena og hans kone Grete Johansen ikke umiddelbart begejstret for. Men det viste sig, at detailhandel og tøjbranchen var den rette hylde for sønnen, der efter udstået læretid blev ansat hos Biledgaaard og senere blev førstemand hos Mr.

Efter ti år skiftede han bane og kom ud på landevejene som sælger af tøj. Det førte til et job som administrerende direktør hos tøjmærket Silbor, som hørte under Brandtex. Da Silbor blev solgte til en svensk kapitalfond, skiftede Claus Johansen igen spor og blev salgschef for tøjmærket Pardon.

Annonce

Drømmen om en butik

I alle disse år talte han og Lotte Johansen om at åbne egen butik. Lotte havde han mødt på diskoteket i Lunden, da hun var15 år gammel. Og hun var netop kommet i lære, da de to købte deres første hus på Lupinvej.

Lotte Johansen var i mange år ansat hos Modecentret. Der var gang i familielivet med to fodboldglade og talentfulde drenge. For godt ti år siden var drengene blevet til unge mænd, og tiden kommet til at indfri drømmen.

Drømmen om den lille butik blev til det noget større Lottes på Søndergade 35. Casa satte butikslokalerne i stand. Torntoft og Mortensen gik med som investorer. Claus Johansen kom straks med i bestyrelsen for cityforeningen. Og butik og detail-handel er den dag i dag en stor del af parrets liv.

Annonce

Fodbold

En anden del handler om fodbold. Claus Johansen blev allerede som femårig sendt af sted  til træning. Familien boede lige over for stadion på Langmarksvej, og hans far var stærkt fodboldinteresseret. Claus Johansen spillede fodbold på eliteplan hos HFS, indtil han som 19-årig blev sendt ud af spillet af en menisk-skade.

Men det viste sig, at parrets to sønner  Casper og Nicolai også er født med en fodbold mellem benene. Casper Johansen, 31 år, er professionel fodboldspiller og spiller i dag i Middelfart. Nicolai Johansen, 28 år,  spiller i Silkeborg ved siden af sit job som digital content specialist hos Hummel. Drengene har han og hustruen siden brugt en stor del af fritiden på at følge. Og Claus Johansen har både været holdleder og træner for dem, da de var yngre.

Nu ser Claus Johansen frem til at give en hånd med, når barnebarnet William på tre år skal i gang med fodbold. Barnebarnet Victoria, fem år, har også meddelt, at hun vil spille fodbold.

Annonce

Familiemenneske

Claus Johansen er nemlig et stort familiemenneske. Og til Victoria er der et særligt bånd. Hun kom til verden, efter at han kom på benene igen. Søn og svigerdatter mente nemlig, at han skulle nå at opleve at få børnebørn. I dag har han hele tre med Vilja på knap to år som den yngste.

- Vi har altid været meget sammen i familien, og vi tager stadig på ferie sammen, siger han, der i dette corona-år har været i Blåvand og Lalandia.

Normalt byder året gerne på to udlandsture, bl.a. til favoritstedet og hotellet på Rhodos.

Annonce

Hjertet banker for Horsens

Hjertet banker for Horsens og detailhandlen, indrømmer han, der hele sit liv har boet i byen.


Vi har altid haft det sådan i butikslivet, at vi er hinandens kolleger. Det kommer vi alle sammen længst med

Claus Johansen


- Vi har altid haft det sådan i butikslivet, at vi er hinandens kolleger. Det kommer vi alle sammen længst med.

Da han begyndte som sælger og fortalte, at han kom fra Horsens, lød det ofte drillende: "Nå, du er på orlov". I dag siger de: "Hold da op, hvor sker der meget i Horsens." Senest med renoveret gågade, det nye havneområde, studiebyen og Lilli Gyldenkildes Plads.

Han ved, at fremtiden byder på færre butikker, men han er overbevist om, at udviklingen bliver til Horsens' fordel.

- Det er de mindre byer, der bliver ramt. Og det vil betyde, at Horsens bliver en magnet. Folk vil søge ind til vores butikker, siger han, der forudser, at butikkerne i højere grad vil samle sig på hovedstrøget.

Annonce

Flytter på havnen

Claus Johansen kan ikke se sig selv som pensionist. Han har fået indrettet sin hverdag, så den passer til ham og hans helbred. Han er glad for som konsulent hos City Horsens at skulle betjene hele byen, og han nyder at følge med i hverdagen hos Lottes.

Claus Johansen blev som 52-årig ramt af en hjerneblødning, som sendte ham i en månedlang coma. Han kæmpede sig tilbage til et ændret liv, men et godt liv, som han ikke ville være foruden. Foto: Morten Pape

- Vi bliver ved ti år endnu, siger han smilende om parrets fremtidsplaner.

Ændringer er dog på vej privat. De byggede for 23 år siden nyt hus på Lupinvej. Det har de netop sat til salg.

- Vi skal bo til leje på havnen og erstatte haven med en stor tagterrasse. Det skal være slut med at slå græs og klippe hæk, og er der problemer, kan vi bare ringe efter viceværten, siger han og ser ud til, at det passer ham ganske godt.

Styrketræning

Men han holder fast i sin styrketræning, som han fik på sit program efter hjerneblødningen, som han drister sig til at sige, at han faktisk er glad for. Ikke alene fordi han overlevede den og har det godt. Men den fik ham også til at indse, hvad der er vigtigt her i livet og leve efter det.

Så det er en glad mand, der på mandag den 20. juli har inviteret til fødselsdagsbrunch og samvær fra kl. 10.30 til 13 på Gran.

Forside: Claus Johansen har tilbragt det meste af sit liv inden for tøjbranchen, og fritiden på og ved fodboldbanerne. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Horsens-borgmester glæder sig over lempelser - men havde håbet og troet på mere

Horsens Posten

Jublende citychef: Det bliver som at lukke køerne ud på græs

Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Annonce