Annonce
Horsens Posten

Ny podcast: Vi vil gerne gøre Horsens til et bedre sted at være ung

17-årige Josephine Ege Andersen og 18-årige Julie Blom Christensen medvirker i en podkastserie "Samtaler om uddannelse". De er en del af Ungerådet Horsens.
I en ny episode af podcastserien "Samtaler om uddannelse" fortæller 17-årige Josephine og 18-årige Julie om, hvordan de får en travl hverdag med skole, frivilligt arbejde og sociale aktiviteter til at gå op i en højere enhed.
Annonce

Horsens: - Vi vil gerne gøre Horsens til et bedre sted at være ung!

Sådan svarer 17-årige Josephine Ege Andersen og 18-årige Julie Blom Christensen på spørgsmålet om, hvorfor de frivilligt har valgt at være en del af Ungerådet Horsens – et initiativ, som giver unge mulighed for at bringe idéer i spil og få indflydelse på de politiske beslutninger, der vedrører dem.

- Det er en supergod måde at få indflydelse, hvis man som jeg har en holdning til mange ting, siger Josephine Ege Andersen i en pressemeddelelse.

Sammen med Julie Blom Christensen medvirker hun i en ny episode af podcastserien "Samtaler om uddannelse", som især henvender sig til uddannelsesvejledere, forældre og elever i 8., 9. og 10. klasse.

Annonce

Belysning og busplaner

- Vi har blandt andet talt med politikerne om at lave mere belysning nogle steder i byen, hvor der er meget mørkt, og om at ændre busplanen, så den tilgodeser os unge mere. Derudover er vi med til at planlægge forskellige events.


Vi har blandt andet talt med politikerne om at lave mere belysning nogle steder i byen, hvor der er meget mørkt, og om at ændre busplanen, så den tilgodeser os unge mere.

Josephine Ege Andersen og Julie Blom Christensen


Ungerådet havde planlagt en comedyaften, som blev aflyst på grund af corona, så den er udsat til næste år.

Gennem arbejdet i Ungerådet har de gjort sig en masse  erfaringer.

- Man får vildt mange gode venskaber og bekendtskaber, og derudover lærer man selvfølgelig en masse, udtaler Julie Blom Christensen videre i pressemeddelelsen.

Annonce

Nemmere at gå til eksamen

Hun har det seneste år har fungeret som formand for Ungerådet:

- For eksempel kan det virke enormt overvældende at skulle stille sig op og tale foran politikerne, så det har givet et kæmpe selvtillidsboost at finde ud af, at de tager en seriøst og gerne vil lytte til, hvad man har at sige. Når man har prøvet det, virker det pludselig noget nemmere at lave en fremlæggelse i skolen eller gå til eksamen.

Annonce

Elsker værkstedet og laboratoriet

I podcasten fortæller Josephine og Julie om at skulle vælge uddannelse og om hverdagen på henholdsvis HTX og STX.

Josephineendte med at lægge sig fast på HTX, efter at hun under et brobygningsforløb blev prikket på skulderen af en vejleder fra HTX og spurgt, om hun havde lyst til at følge en 1.g-klasse i løbet af en skoledag.

-  Det hjalp mig meget, at jeg fik oplevet miljøet og talt med nogle af de ældre elever. Og efter at jeg er startet, føler jeg mig overbevist om, at det var den rigtige beslutning, lyder det fra Josephine, der netop har afsluttet 1.g på Learnmark Horsens.

- Jeg har altid været glad for naturfag og elsket at være i værkstedet eller laboratoriet.

I de seneste år har brugt en uge af sin sommerferie på at tage til Sciencecamp med andre unge, der også godt kan lide naturvidenskab.

Hun oplever at have langt flere lektier nu end i folkeskolen.

- Der er virkelig brug for at holde styr på det hele. Udover at bruge min kalender laver jeg en masse lister. Det hjælper mig meget.

Annonce

Gik i søsters fodspor

Julie, der lige er blevet student, har altid følt sig ret sikker på, at hun ville gå på STX, men overvejede også HHX.

-  Min storesøster blev færdig på STX tilbage i 2012, og dengang var jeg i en alder, hvor jeg så meget op til hende. Så på den måde har det ligget meget lige for, at jeg skulle gå STX-vejen. Men i sidste ende har det været mit eget valg, forklarer hun.

Hun har altid været tiltrukket af det akademiske miljø,.

- Fagene på STX passede mig rigtig godt. Samtidig fik jeg et godt indtryk af atmosfæren på den skole, jeg endte med at gå på.

Samtaler om uddannelse

"Samtaler om uddannelse" er en podcastserie, som har fokus på uddannelse og de dilemmaer og overvejelser, der er forbundet med et uddannelsesvalg. https://ditbarnsfremtid.dk/podcast/

Podcastserien er produceret af forældreindsatsen Ditbarnsfremtid.dk, der er finansieret af regionerne.

Indsatsen er målrettet forældrene, som har en vigtig rolle, når unge skal træffe et uddannelsesvalg.

Ligesom Josephine har Julie fundet et system, der hjælper hende med at holde struktur i en travl hverdag.

- Da jeg startede i 1.g, havde jeg svært ved at prioritere og endte med at sige ja til alt for mange ting. Jeg har lært, at det er en god idé at dele det op, så jeg kan fokusere på en ting ad gangen og ikke skal alt for meget samtidig.

Mens Josephine har planer om at holde et par sabbatår, når hun engang er færdig med sin uddannelse, har Julie besluttet at starte på jurastudiet efter sommerferien – og hun glæder sig.

-  Jeg er ikke så god til at holde fri og slappe af for længe ad gangen og trives, når jeg har en masse at give mig til, siger hun, der gerne vil arbejde som anklager, hjælpe en masse mennesker og sørge for, at alle får de rettigheder, de har krav på, lyder det fra den kommende jurastuderende.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Farvespil i Galleri Progres

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Årets bogfest udsat

Horsens Posten

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Horsens Posten

Bronzealder Battle for to

Horsens Posten

Horsens Kommune melder ud: Herfra gælder kravet om mundbind i busserne

Annonce