Annonce
Horsens Posten

Ny takeaway og spisested: Få dit måltid skræddersyet på få minutter

Onur Yildiz og hans tre partnere glæder sig til at byde på noget helt nyt. Til juli åbner de Macro Meals i Søndergade, hvor man selv kan bestemme fordelingen af kalorier, kulhydrater og protein. Foto: Marianne Husted
Tidligere blev der solgt slik - nu handler det om at spise sundt. Macro Meals åbner til juli med takeaway og lounge i lokaler på Søndergade

Horsens: Du kan selv skræddersy dit sunde måltid mad hos det nye Macro Meals, som Onur Yildiz sammen med tre partnere åbner til juli.

De har netop overtaget lejemålet på Søndergade 49, hvor der tidligere var indrettet slikbutik. Nu skal håndværkerne i gang. Derefter kommer inventaret og til sidst råvarerne.

Det bliver sundt takeaway efter nyudviklet koncept, som ikke tidligere er set i Horsens. Ja, faktisk ikke nogen som helst steder, siger Onur Yildiz.

Annonce

Ideen opstod, da den 28-årige ægtemand og far til to under coronaen syntes, han trængte til at komme i bedre form. Han gik i gang med at lede efter en kost, der passede til træningen, han var gået i gang med. Under sin søgning stødte han på "macro meals" som er en måde at sammensætte sin kost på, så man får den fordeling af proteiner, kulhydrat og proteiner, som man ønsker.

Taster selv kalorierne ind

I det nye Macro Meals, der også får nogle siddepladser, vil kunden selv kunne taste ind eksempelvis, hvor mange kalorier salaten skal indeholde. Og ud fra det indtastede vil der komme forslag til, hvad denne salat kunne indeholde.

- Vi kommer også til at lave husets anbefalinger, som kunderne kan gå ud fra, hvis de ønsker, siger han, der fortsætter, at hans tre partnere kommer med hver deres vinkel på den sunde livsstil.

Økologi og bæredygtigt bliver to nøgleord i de råvarer, der er valgt. Der vil være 40 varianter at vælge imellem. De 10 vil de færreste kende i forvejen, siger Onur Yildiz, der har bestyret forskellige spisesteder i Horsens. Lige nu driver han også pølsevognen, som ligger over for Jensens Bøfhus.

- Det vil være hurtig betjening. Vi stiler mod, at det blot skal tage tre minutter, fra du har bestilt, og indtil du kan gå ud af døren igen, siger Onur Yildiz, der kommer fra København, men han er med egne ord en velintegreret jyde og faldet godt til i Horsens med sin kone og deres børn på fire og seks år.

Annonce

Det gik stærkt

Det er gået stærkt med at finde det erhvervslejemål, som de fire bag Macro Meals var på udkig efter.

- Der er gået under to måneder fra vi fik ideen, til vi kan overtage nøglerne, siger en taknemmelig Onur Yildiz.

Annonce

Rift om erhvervslejemål

Det er erhvervsrådgiver Markus Hedegaard Christensen , EDC Erhvervs Ejendoms Centret, der har hjulpet med at finde det ønskede lokale, som helst skulle ligge på gågaden.

- Der er god efterspørgsel i Horsens. Lokaler i midtbyen og på gågaderne får ikke lov til at stå tomme længe.

Lige nu kan EDC Erhverv sælge og udleje mere, end de får ind. Det er blandt andet indehavere af mindre erhvervsvirksomheder, der måske har arbejdet hjemme, men som har fundet ud af, at nu vil de gerne købe eller leje erhvervslokaler.

- Vi kunne godt bruge et større udbud, siger han, der ser det som et positivt tegn, at efterspørgslen efter erhvervslejemål er stor.


Der er gået under to måneder fra vi fik ideen, til vi kan overtage nøglerne.

Onur Yildiz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Annonce