Annonce
Indland

FAKTA: Læger vil vide om patienter er vaccineret

Langt de fleste i Danmark vaccineres i vaccinationscentre, som her i Øksnehallen i København. De praktiserende læger kan kun få en status på patienten, hvis vedkommende sidder over for dem, eller det er aftalt i forbindelse med behandling. (Arkivfoto). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Praktiserende læger har kun adgang til vaccinationsregister, hvis patienten er til stede i konsultationen.

Praktiserende læger ønsker systematisk adgang til Det Danske Vaccinationsregister, så de kan følge, hvilke af deres patienter der mangler at blive vaccineret mod corona.

Samtidig vil lægerne have mulighed for selv at vaccinere - enten i lægehuset eller i særlige tilfælde hjemme hos patienten.

Det vil sikre, at flere udsatte og sårbare bliver beskyttet inden efteråret, siger Bolette Friderichsen, der er næstformand i Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM).

Annonce

Læs her mere om registret:

* Det Danske Vaccinationsregister (DDV) er en elektronisk løsning, der giver sundhedspersonale og borgere adgang til information om vaccinationer.

* De praktiserende læger har adgang til registret, hvis patienten er til stede i lægehuset, eller hvis det er aftalt i forbindelse med en behandling.

* Lægerne kan også se vaccinestatus på de patienter, som de selv har vaccineret mod corona. Det er meget få, da de fleste bliver vaccineret på et vaccinationscenter.

* De praktiserende lægers videnskabelige selskab, DSAM, har anmodet Sundhedsdatastyrelsen om at få mulighed for at trække lister over egne patienter i registret.

* Persondataforordningen eller GDPR, som er den engelske forkortelse for forordningen (General Data Protection Regulation), skal beskytte patienters data.

Kilder: Statens Serum Institut, DSAM og Datatilsynet.

/ritzau/

Annonce

Mest læste

Indland

Pollensæsonen er forstærket og forlænget de sidste ti år

Annonce
Indland

Overlæge: Ingen grund til at være bange for abekopper

Annonce
Indland

Sundhedsstyrelsen venter ikke udbredt smitte med abekopper

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Indland

Hver femte ældre med demens får fortsat kritiseret medicin

Mest læste

Indland

Manden med hjelmen hjælper næste generation

Indland

Pensionisten med Afrika i blodet

Indland

Rapperen der krydrer andres musik med sine rim

Indland

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Annonce