Annonce
Kerteminde Ugeavis

Corona har forkortet skoledagen: Tre ting friskolen har lavet om

Marlene Schmidt Larsen står i spidsen for Kertemindeegnens Friskole sammen med Heino Salling, der er viceskoleleder. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal.
Da skolerne åbnede op igen efter forårets store corona-nedlukning, gjorde Kertemindeegnens Friskole sig flere gode erfaringer, som man har besluttet at føre videre. Her er tre eksempler.

Marlene Schmidt Larsen er skoleleder på Kertemindeegnens Friskole. Hun fortæller her om tre gode erfaringer, skolen har taget til sig i corona-tiden.

1 Kortere skoledage

- Her efter sommerferien har vi lavet en lidt kortere skoledag og i stedet sendt flere lærere ind i klasserne. Det har vi haft en oplevelse af, at det har haft en god effekt. Det er godt for børnene. Vi kan lave mere holddeling. Man kan få den hjælp, man har brug for. Samtidig har vi i højere grad lavet en planlægning med mindre opbrudte skemaer og længere pauser.

2 Mere frisk luft

-  I det hele taget har vi gjort os gode erfaringer i forhold til det med at være ude. Vores sfo har simpelthen taget konsekvensen og sagt: Vi er kun ude. Også i den kommende tid, hvor det bliver mørkere og koldere. Og de nyder det. Det har virkelig været en øjenåbner i forhold til at udeområdet er en gave. Og vi har jo bare fantastiske omgivelser til at kunne det der.

3 Fællesskab på klasseniveau

- Der er mange ting, som har vanskelige kår. Særligt det fællesskabende. Det har i princippet sværere kår end faglig undervisning. Det kit, der er med til at få det hele til at hænge sammen. Vi er vant til at lave rigtig meget på tværs af klasserne. Vi plejer at have fælles emneuge nu. Der var ingen sommerfest i år. Vi har udskudt musicalen, og lejrskolerne er udsat til foråret. Men så må vi jo finde nogle andre veje. Jeg oplever egentlig, når jeg kigger ungerne i øjnene, at de er ved godt mod. Der er lys i øjnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Kerteminde Ugeavis

Endelig - nu åbner det lille butikscenter:  - Kunderne kommer til at møde os med den røde løber ude og flagene hejst

Annonce