Annonce
Kerteminde Ugeavis

Den gamle redaktør fylder 75 år: Man kan ikke sige Jørgen uden også at sige cykel

At Jørgen Wind- Hansen kan godt lide lidt sjov og fest kan man se allerede inden man er kommet ind af døren. Det øverste og nederste navneskilt henviser til selskabelige foreninger, medens det midterste henviser til hans "doktorgrad" i cykling, han tog i de østrigske alper. Foto: Helle Nordström
Jørgen Wind-Hansen, der i 29 år var redaktør på Danmarks mindste dagblad, Kjerteminde Avis, supplerer nu pensionen med et job som cykelguide på Mallorca.

Kerteminde: - Se min nye vejrstation. Den har jeg godt nok ønsket mig, siger Jørgen Wind-Hansen og slår ud med hånden mod noget teknik, der foreløbig ikke er nået længere end til spisebordet.

En vejrstation fik han i for tidlig 75 års fødselsdagsgave af fru Susanne. Søndag den 11. april er den gamle redaktør af Kjerteminde Avis 75 års fødselsdag.

Og helt typisk for Jørgen Wind-Hansen ønskede han sig vejrstationen, fordi han skal bruge den i forbindelse med sin cykling. For cyklen og Susanne er det, der fylder størstedelen af hans liv. Og man kan nærmest ikke sige Jørgen uden også at sige cykel.

Annonce

- Jeg skal jo kende vejret, når jeg skal ud på cyklen hver morgen. Jeg skal kunne planlægge ruten, så jeg har modvind ud og medvind hjem, og jeg skal jo også vide, om jeg skal have regntøj på, forklarer han alvorligt og tilføjer med sin typiske sans for humor:

- Den er så avanceret, at jeg regner med, at Kastrup af og til vil ringe for at få at vide, om de kan sende fly op.

Jørgen Wind-Hansen brugte 29 år af sit arbejdsliv som redaktør for Kjerteminde Avis, Danmarks mindste dagblad. Han tiltrådte i 1981 og blev til den bitre ende - bogstaveligt talt - i 2010, hvor avisen måtte lukke.

Blå Bog

Jørgen Wind-Hansen er født i Odense og kom til Kerteminde som redaktør via journalistjob i Haderslev, Assens og Slagelse.

Han har tre børn: Trine, Mikkel og Sven.

Han er gift med Susanne Oxholm Krøyer.

- Et par år efter, at vores lille avis var lukket, begyndte jeg at skrive lidt til netavisen Kjavisen, der opstod, da den trykte avis stoppede. Men der gik ikke længe, før jeg kunne mærke, at nu gider jeg ikke skrive mere - overhovedet. Det er jeg helt færdig med, fortæller han.

Cyklen er til gengæld kommet til at fylde så meget mere.

- I modsætning til mange andre, man hører om, havde jeg cykling at kaste mig over, da jeg gik på pension. Derfor fik jeg aldrig en pensions-depression, fastslår han.

Det er ikke bare for motionens skyld, at han cykler, for som han siger, så er der også en tredje halvleg i cykling.

- Hvis ikke den var der, så cyklede jeg ikke. Hyggen bagefter er meget vigtig. Jeg har jo et hold, som jeg har cyklet med i 30 år, fortæller han.

Jørgen Wind-Hansen cykler om onsdagen med et hold i Kerteminde, om torsdagen med et hold i Odense, og om vinteren er der desuden et søndagshold på mountainbikes.

I Jørgen Wind-Hansens "hule" i hjemmet på Præstegyden er væggen fyldt med cykel-medaljer og familiebilleder. Foto: Helle Nordström

Og så er der de lange ture. Han har cyklet til Paris 18 gange, Danmark Rundt 29 gange og Vättern rundt 30 gange.

Drømmejobbet på Mallorca

Efter at han var blevet pensionist, fik han også et sandt drømmejob: Cykelguide på Mallorca for Papuga Tours otte uger om året.

- Det er fantastisk bare at skulle cykle i bjergene hver dag og hygge sig med gæsterne om aftnen. Feriemennesker er jo glade mennesker, og det er ingen hemmelighed, at jeg godt kan lide liv og glade stunder.

Cykelturisme har selvsagt også været coronalukket, og han glæder sig inderligt, til han igen kan komme ud i de mallorcinske bjerge med et hold turister.


Det er fantastisk bare at skulle cykle i bjergene hver dag og hygge sig med gæsterne om aftnen. Feriemennesker er jo glade mennesker, og det er ingen hemmelighed, at jeg godt kan lide liv og glade stunder

Jørgen Wind-Hansen, tidligere redaktør på Kjerteminde Avis


Det store ønske for fremtiden er selvfølgelig også et, der har en cykel med:

- Jeg har længe drømt om at cykle fra Kerteminde til Nordkap, men jeg er jo godt klar over, at sandsynligheden for, at det kan lade sig gøre, bliver mindre år for år, erkender han.

Måske bliver netop den drøm aldrig indfriet, men uanset så lyder den gamle redaktørs dom over de første 75 år:

- Livet har været godt ved Jørgen Wind-Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce