Annonce
Kerteminde Ugeavis

Et strejf af det eksotiske Thailand: Wassana vil give Kerteminde smag for krydderier

Wassana Madyadam regner med, at hendes åbningstider i food truck'en, bliver fra klokken 12 til omkring klokken 20. Foto: Mette Louise Fasdal
9. september tager Wassana Madyadam imod de første kunder i sin food truck, der kommer til at stå på havnen i Kerteminde.
Annonce

Kerteminde: Snart bliver Kerteminde erstattet af Bangkok og det eksotisk Thailand, når 40-årige Wassana Madyadam ruller sin food truck ind ved kajkanten ved siden af Superbrugsen. Her vil hun lade koriander, chili og kontrastfylde smagssammensætninger danne fundament for de retter fra det eksotiske thaikøkken, som folk kan købe med sig hjem fra hendes vogn.

Wassana Madyadam, der oprindeligt er fra Thailand, har boet i Kerteminde i fem et halvt år nu. Her bor hun sammen med sin mand, Kurt Offersen, og en datter på 15 år.

- Jeg har altid godt kunne lide at lave mad, og jeg får at vide, at jeg laver god mad, forklarer hun med et smil og fortæller, at venner og familie roser hendes mad.

Det kan hendes mand nikke ja til. Han er ret vildt med hendes kogekunst.

- Det skal bare ikke blive for spicy, siger han ved siden af hende og ler.

Annonce

Fra drøm til virkelighed

Lige nu arbejder Wassana Madyadam på Great Northern, hvor hun er "housekeeper," men fra 9. september springer hun ud som selvstændig med sin food truck.


Jeg har altid godt kunne lide at lave mad, og jeg får at vide, at jeg laver god mad.

Wassana Madyadam, Thai Food by Wassana


Og det er en drøm for hende, der bliver virkelig, når hun satser på at leve af det, som hun holder så meget af. Hun har tidligere arbejdet i køkkener med thai-mad. Hjemme i Thailand hjalp hun til i den restaurant, som hendes fars familie havde.

- Her lærte jeg at lave mad, og jeg lærte, hvad det er, folk gerne vil spise, fortæller hun.

Wassana Madyadam har i Danmark blandt andet arbejdet som thai-kok i Det Grønne Køkken i Rosengårdcentret. Foto: Mette Louise Fasdal

Hun og hendes mand har kendt hinanden i 13 år, og de første mange år var hun kun i Danmark på de korte ophold på tre måneder, som et turistvisum tillader, men nu har hun forladt sit hjemland, fordi hun ikke længere ser muligheder der.

- Det er svært at tjene penge i Thailand, og der er stor arbejdsløshed, fortæller hun.

I Danmark er der jo også Kurt, som hun nu kan være sammen med hele tiden. Hun lyser op i et smil.

Annonce

Erfaring fra andre køkkener

Efter at have bosat sig i Danmark har Wassana Madyadam også arbejdet som kok. Hun har været thai-kok i Det Grønne Køkken i Rosengårdcentret og har også assisteret i andre køkkener.

Nu har hun taget diverse kurser for at være klar til at stå på egne ben i egen food truck, og hun glæder sig meget til at tage imod de første kunder den 9. september, hvor hun byder på smagsprøver på, hvad hun tilbyder fra sin vogn.

- Det bliver nogle forårsruller og nogle nudler, og så byder jeg på nogle lidt andre traditionelle thai-retter, fortæller hun.

En ret kommer til at koste omkring 65 kroner, og det er både muligt at bestille ved vognen og over telefonen. Der bliver dog ikke tale om nogen former for udbringning.

Den eneste udbringning, som Wassana Madyadam håber, bliver aktuel, er, at folk vil booke hendes vogn til arrangementer. Hun vil gerne trille ud til firma - og familiefester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Kerteminde Ugeavis

Sensommerjazz på Anexet

Annonce