Annonce
Erhverv

Fayard tror på, at skibsbyggeri i en eller anden form vender tilbage til det gamle Lindø-område

I 2020 og 2021 begav Fayard sig ud i et af sine største projekter i flere år, da værftet byggede den færøske færge Norrøna om. Færgen fik blandt andet et helt nyt dæk med kahytter og en ny skybar. Her er det stålsektionerne til kahytterne, der er ved at blive svejset sammen. Arkivfoto: Michael Bager
Danmarks største reparationsværft glæder sig over perspektiverne i det nye robotcenter på havnen og bakker op med mandskab og sparring

Kan skibsbyggeriet vende tilbage til det gamle Lindø-område?

Det er et af de tilbagevendende spørgsmål i debatten om, hvad det nye robotcenter på Odense Havn vil kunne åbne af muligheder for de virksomheder, der vil gøre brug af det.

Centeret skal udvikle ny teknologi til brug i fremstilling af store konstruktioner, og et af de firmaer, der har meldt sin støtte til centeret, er Fayard, Danmarks største reparationsværft.

Annonce

Fayard har hidtil bevidst været forsigtig med at udtale sig om sin involvering i Large Structure Production Center, men nu får centeret snart fast bopæl på havnen, og derfor kan Kristian Andersen, udviklingschef og medejer af Fayard, tale mere håndfast om perspektiverne set med værftsøjne.

- Der er ingen tvivl om, at det maritime ben på havnen bliver styrket af at få centeret. Det er supergod branding, og der er også store perspektiver i det for den maritime verden, lyder det fra Kristian Andersen.

Norrønas skybar

Fayard var den første virksomhed, der lejede sig ind på Lindø Industripark, som området hed, da Lindøværftet lukkede, og Kristian Andersen ser muligheder for, at skibsbyggeri genopstår i en eller anden form.

Kristian Andersen (tv) er udviklingschef på Fayard og medejer af værftet, der flyttede ind på Lindø-området som den første virksomhed, efter at værftet var lukket. Her er han i samtale med Johan av Reyni, maritim direktør på Smyril Line, da færgen Norrøna var ved at blive ombygget. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Vi taler jo ikke om at nybygge store containerskibe igen, men det kan måske komme på tale at lave nogle skibskonstruktioner, siger han og nævner den færøske færge Norrøna, som Fayard for nylig har bygget om.

-  På Norrøna lavede vi f.eks en skybar, og det kunne være en konstruktion af den type, vi med fordel kunne få lavet af en robot. Det kan også være nogle sektioner af en anden type, og det kan bestemt give mening for os, hvis vi kan få robotteknologi til at hjælpe med den del. Det er et spændende perspektiv, lyder det fra Kristian Andersen.

Fayards bidrag under etableringen af centeret vil bestå af mandskabstimer, viden og sparring.

Norrøna lå på værft i flere måneder i 2020 og 2021 for at blive opgraderet for sammenlagt 100 millioner - det var dog ikke alle 100 millioner, der stod Fayard på. Færgen er i dag atter i fast fart mellem Færøerne, Island og Danmark. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ladbykongen sætter alle sejl

Annonce
Kerteminde Ugeavis

Forårskoncert med Danmarks Underholdningsorkester

Annonce
Kerteminde Ugeavis

Seebach Band i Munkebo

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Fra Nørrebro til det enkle liv på landet: Familie dyrker giftfrie grøntsager til hele lokalområdet på genboens eng

Kerteminde Ugeavis

Kerteminde Apotek tester hørelsen gratis

Kerteminde Ugeavis

Vellyd på Munkebo Bibliotek

ERHVERV

Bladt-chef om nyt center på Odense Havn: - Man skal være varsom med at kalde noget historisk, men

Kerteminde Ugeavis

Mød Sigurd Barrett ved Torvet i Kerteminde

Kerteminde Ugeavis

Autocamperne kan roligt køre til Kerteminde: Der er intet ulovligt i kommunens udlejning af pladser

Kerteminde Ugeavis

Dorthe og Anne Grete holder fanen højt i Galleri KiK

Kerteminde Ugeavis

Strandfitness på Nordstranden i Kerteminde

Kerteminde Ugeavis

Pelle blev født i Kerteminde

Kerteminde Ugeavis

Great Northern er i centrum for stort show: 800 kan være med til at hylde Dronning Margrethe

Kerteminde Ugeavis

Hvorfor springer direktøren altid i vandet?

Kerteminde Ugeavis

Se video - Lou danser sig ind på særlig uddannelse: Det har kostet adskillige afslag til fester

Annonce