Annonce
Kerteminde Ugeavis

Schur vokser igen: Overtager dansk emballage-firma

Hans Schur, administrerende direktør for Schur International A/S, giver Asger Grønkjær, den tidligere indehaver af Alpap A/S, hånd på en lukket handel. Privatfoto
Emballage-virksomheden Alpap, der i dag har til huse i Kerteminde, har fået nye ejere. Køber er Schur fra Horsens, og det betyder, at produktion rykker fra udlandet til Horsens og Vejle.
Annonce

Horsens: Emballage-virksomheden Schur fra Horsens har igen været på opkøb.

Koncern-direktør Hans Schur bekræfter, at Schur International A/S har købt Kerteminde-virksomheden Alpap A/S. Han fortæller, at Schur i forsommeren blev kontaktet af Alpaps indehaver, Asger Grønkjær, som overvejede at trække sig tilbage og derfor overvejede at finde en køber til firmaet.

Handlen faldt på plads hen over sommeren, og Schur har nu overtaget firmaet, oplyser Hans Schur, som øjnede et godt match.

Alpap handler især med emballage af karton - eller kartonage, som det kaldes i fagsprog. Dette er også et stort forretninsområde for Schur, som producerer det flere steder i verden, herunder i Horsens og Vejle.

- Alpap har tidligere købt produktionen i Østeuropa, men nu vil vi få kartonageproduktionen hjem til Danmark, siger Hans Schur.

Annonce

40 millioner i omsætning

Sælger Asger Grønkjær bliver i en periode i virksomheden, hvor han vil medvirke til, at overførslen af kunder og opstarten af produktion på Schurs virksomheder går så gnidningsfrit som muligt. Det glæder Hans Christian Schur, søn af Hans Schur og administrerende direktør for Schur Pack Denmark.

- Det vigtigste for os i overgangsfasen er, at både kunder og medarbejdere føler sig trygge og godt informeret undervejs i processen. Vi ved, at det kan opleves som en omvæltning for alle - også for vores egne folk - så det er vigtigt, at vi går struktureret til værks, siger han i en pressemeddelelse.

Alpap har ifølge Hans Schur en årsomsætning på omkring 40 millioner kroner. Kundebasen tæller både store danske såvel som tyske kunder.

- Vi er selvfølgelig ikke garanteret, at samtlige kunder ønsker at fortsætte samarbejdet under vores ledelse, men vi vil gøre vores til, at de bliver, siger Hans Christian Schur.

Annonce

Flere spændende produkter

Cirka 90 proncent af Alpaps omsætning er kartonage, men virksomheden har desuden handel af forskellige andre produkter, som er uden for Schurs program, men som Hans Schur ser potentiale i:

- Der er flere spændende produkter, som vi vil føre videre. I første omgang som handelsprodukter, siger han.

Det gælder blandt andet en vandopløselig plast-pose, der er tiltænkt til vasketøj på plejehjem og hospitaler. Når tøjet er fyldt i posen, kan hele posen puttes i vaskemaskinen, hvor den går i opløsning i vaskeprocessen, forklarer Hans Schur.

Annonce

Generationsskifte på vej

Han er selv femte generation i den familieejede virksomhed, og han er i dag koncerndirektør, mens sønnerne Hans Christian og Johan er administrerende direktør for henholdsvis Schur Pack Denmark og Schur Technology. Planen er, at sønnerne overtager det fulde ansvar for koncernen næste år - samme år, som virksomheden kan fejre 175 års jubilæum.

- Overtagelsen af Alpap A/S bliver endnu en spændende udfordring for Schur, og vi glæder os til at løse den på en smidig måde i samarbejde med Asger Grønkjær, siger Hans Christian Schur.

- Et opkøb som dette samt en hurtig og effektiv overtagelse understreger for mig, at vi har masser af agilitet og forandringsparathed i vores organisation, siger han.

Schur International A/S er moderselskab for en række tilknyttede datterselskaber, der laver emballage i både karton og plastic samt maskiner og systemer til bl.a. pakning og distribution.

Koncernen omsatte sidste år for godt halvanden milliard kroner og landede et overskud før skat på cirka 91 millioner kroner.

Schur beskæftiger i alt cirka 800 medarbejdere på virksomheder i Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrig, Australien og USA. Cirka 300 medarbejdere er ansat i Horsens på adresserne J.W. Schurs Vej 1, Fuglevangsvej 41 og Norgesvej 5.

Schur driver også konferencenter i Borre Knob ved Juelsminde.

Virksomheden blev grundlagt i Horsens i 1846 af Johan Wilhelm Schur, og den har i alle 174 år været ejet og ledet af familien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

En provokatør siger farvel: - Jeg ville være en stupid idiot, hvis ikke jeg sagde, at jeg fortryder det Facebook-opslag

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Lyt til foredrag om tang

Kerteminde Ugeavis

Hicham vil sælge hummus og arabiske retter i lille landsby: Folk vil gerne købe noget, de ikke er vant til at spise

Kerteminde Ugeavis

Madklubben samles i Kino

Annonce