Annonce
Kerteminde Ugeavis

Nu har Tommy sin egen cykelbiks: Begyndte med en seddel på opslagstavlen i brugsen

Tommy Rasmussen er 61 år. Han synes selv, at han er for gammel til at vælge at leve af at ordne cykler nu, men han drømmer stadig om at prøve det. Foto: Mette Louise Fasdal
I år bliver flere danskere hjemme i Danmark for at holde ferie, og de vil gerne have deres cykler med. Derfor er der travlhed hos Tommy Rasmussens cykelbix.dk. Hans biks begyndte i 2009 med en seddel på en opslagstavle i Superbrugsen.
Annonce

Langeskov: - Det kan jeg jo egentlig godt finde ud, konstaterede Tommy Rasmussen for nogle år siden, da han havde samlet stumperne til en racercykel til sin hustru, Birte.

Bagefter tog han mod til sig og satte en seddel op i Superbrugsen i Langeskov, hvor han tilbød sin hjælp med at ordne andre folks cykler, når de går i stykker eller trænger til service. Året var 2009, og mange bed på tilbuddet. Tommy Rasmussen har tilset mange cykler i sit cykelværksted, Cykelbix.dk, de seneste år.

Derfor er Cykelbix.dk nu ikke længere kun en hobbybeskæftigelse, for den 61-årige autodidakte cykelsmed har det seneste år, skruet lidt ned på arbejdstimerne hos Ib Andresen Industri A/S, hvor han netop har fejret sit 25 års jubilæum. Nu går han en time tidligere hjem mandag til torsdag for at passe sit cykelværksted fra klokken 14 til 18.

Annonce

Selv glad for sin racer

Tidligere cyklede han meget selv. Han begyndte at cykle, da han var omkring 36 år og har været rundt i Europa for at deltage i forskellige cykelløb. Nu hvor der er godt gang i cykelbiksen, bliver det ikke til så mange timer på raceren mere.

- Jeg snupper en tur alene på cykel ind i mellem, når jeg finder tiden, fortæller han og tilføjer, at det netop var interessen for at cykle, der også satte gang i, at han begyndte at ordne cykler.

- Da jeg først begyndte at rode med det, fandt jeg ud af, at det kunne jeg godt selv lave.

Annonce

Sælger cykler

I Cykelbix.dk nøjes han hellere ikke længere kun med at give nyt liv til punkterede dæk og give cykler et serviceeftersyn. Han sælger også cykler. Nogle af cyklerne køber han hjem fra Ebsen i Vojens og Hartje i Tyskland. Cyklerne kommer hjem i samlesæt. Tommy Rasmussen har kataloger, hvor folk selv kan pege på den cykel, de gerne vil have, og så bestiller han den hjem.

- Og det er der faktisk mange, der gør. Hartje-cyklerne har det her retro-look, som gør dem ret særprægede, og det er særlig en del unge piger, der gerne vil have, fortæller han.


Jeg snupper en tur alene på cykel ind i mellem, når jeg finder tiden.

Tommy Rasmussen, indehaver af cykelbix.dk i Langeskov


Han tager også gerne på politiets cykelauktioner for at købe cykler, som han sætter i stand til salg.

De grå efterårs- og vintermåneder, hvor lyset forsvinder, kan han godt mærke, at folk tramper lidt mindre i pedalerne. Så er der færre cykelreparationer i værkstedet og få, der ønsker at få en ny jernhest.

Men når solen først brænder skyerne væk, og foråret indtræffer, begynder der at komme travlhed i værkstedet.

Her i år, hvor Danmark lukkede ned, og folk var nødsaget til at blive mere hjemme, mærkede cykelsmeden i Langeskov også en stigning i salget af cykler. For i takt med, at folk helst skulle undgå at ses med en masse, steg også behovet for at komme ud under åben himmel og væk fra hjemmematriklen.

Annonce

Drømmen om fuld tid med cykler

Tommy Rasmussen mærker også, at mange i år har valgt en sommerferie hjemme i Danmark, hvor de gerne vil have deres cykler med.

- Lige nu har jeg nok gennemsnitligt tre arbejdstimer i cykelværkstedet hver dag, fortæller han.

Det nyder han. Faktisk kunne han godt tænke sig, at der kom mere. Lige her på falderebet, inden han stopper på arbejdsmarkedet, har han en drøm om at leve af sit cykelværksted, men han mangler modet til at tage springet.

- Jeg er jo nok blevet for gammel, funderer han, selv om han har på fornemmelse, at der vil være et marked for det i Langeskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce