Annonce
Kerteminde Ugeavis

Trods rygproblemer kæmpede Marianne sig op ad Tour-bjerg: Hun og de andre havde 5,9 millioner gode grunde

Marianne Eriksen døjer lidt med rygproblemer. Derfor var hun udfordret på nogle af stigningerne. Foto: Jakob Helbig
Sammen med 249 andre cykelentusiaster er direktør for NEF i Kerteminde, Marianne Eriksen, netop kommet hjem fra Pyrenæerne, hvor hun har været til tops for at samle penge ind til kampen mod Sclerose.

Kerteminde: Tour de France 2021 er efterhånden et overstået kapitel, men ikke for 250 ryttere på Cykelnerven, der netop har kæmpet sig til tops på blandt andet Tourmalet, Col de Portet og Luz Ardiden. For disse 250 ryttere er de afgørende Tour-bjerge ikke bare cyklet for sjovt, men for at samle penge ind til forskningen i sclerose.

En af disse ryttere er Marianne Eriksen, der er direktør for NEF i Kerteminde. Sammen med de andre ryttere er det lykkes hende at samle 5.9 millioner kroner ind til Scleroseforeningens arbejde for en verden uden sclerose.

- Jeg har en niece, der er ramt af sclerose. Og jeg har også en medarbejder, der har fået diagnosen i en ung alder. Jeg har set, hvad det gør ved deres hverdag, deres liv, deres fremtidsudsigter og drømme.

Annonce

Sådan sagde Marianne Eriksen til avisen tidligere på året, da hun fortalte om, hvad der motiverer hende til at cykle til tops i Pyrenæerne.

Jeg synes, det har været godt, hårdt og en kæmpe forløsning. Man har altid lidt sommerfugle i maven over, om det hele mon spiller, og om cyklen fungerer, men det har været så fedt og dejligt vejr.

Cykelnerven er Scleroseforeningens cykelevent, der tager udgangspunkt i årets Tour de France-etaper. Det årlige cykelevent har de sidste otte år sendt hundredvis af engagerede cykelryttere fra hele landet afsted mod de franske bjerge som finalen på et års træning og indsamling for en verden uden sclerose. I år skulle turen gå til de franske Pyrenæer, og denne gang var noget ganske, ganske særligt for de 250 ryttere.

Marianne Eriksen havde tid til smil til fotografen, når der blev holdt hvil. Privatfoto

Kæmpe forløsning

Sidste år måtte Cykelnerven nemlig se sig slået af coronaens restriktioner, hvorfor de dedikerede Cykelnerven-ryttere måtte vinke farvel til turen op ad de franske bjergtinder, men den 15. til 19. september i år kunne de så endelig komme afsted.

Kertemindes Marianne Eriksen cyklede på Team Fyn.

- Jeg synes, det har været godt, hårdt og en kæmpe forløsning. Man har altid lidt sommerfugle i maven over, om det hele mon spiller, og om cyklen fungerer, men det har været så fedt og dejligt vejr, fortæller hun i en pressemeddelelse fra Scleroseforeningen.

I Pyrenærerne var især vejret en joker. Cykelrytteren fra Kerteminde var lidt udfordret på de lange stigninger, da hun har rygproblemer.

- Så jeg skal lige kunne komme af min cykel igen, forklarer hun.

Marianne Eriksen fortæller, at alle fandt deres eget tempo, og rytterne fik indbyrdes tingene til at hænge sammen. Hun blev meget udfordret på den sidste stigning, som var Col du Portet. Her holdt vejret ikke, så hun disponerede sine kræfter ved blot at tage de seks første kilometer op ad vanvidsbjerget.

- Da det begyndte at øsregne, kørte jeg ned.

Annonce

Unik oplevelse

Marianne Eriksen og resten af Cykelnerven har kæmpet sig op ad bjerge som Tourmalet, Col du Portet, Hautacam, Col du Peyresourde - også kendt som det eftertragtede Pandekagebjerg, og sidst, -men ikke mindst, sluttede de på den vaskeægte Tour-top. Nemlig på Luz Ardiden, hvor årets Tour de France-felt selv sluttede Touren 2021.

For rytterne er det altid en hel unik oplevelse at være en del af Cykelnervens trænings- og fundraising-fællesskab. De mange ryttere har landet over været inddelt i flere forskellige hold, herunder Team Fyn, som Marianne Eriksen har trænet og indsamlet penge sammen med, siden de tilmeldte sig den aflyste 2020-tur tilbage i 2019. Det er altså knapt to års hårdt arbejde til ære for alle dem, der har sclerose tæt inde på livet, og derfor gør årets indsamlede beløb en verden til forskel for rigtig mange mennesker.

Der ligger måneders træning bag, inden Marianne Eriksen tog til det franske for at cykle. Privatfoto

- Trods helt særlige tider har vores fantastiske ryttere igen i år - og endda også sidste år, udvist kæmpe engagement og viljestyrke. Vi er så stolte og ydmyge over den opbakning, vi har fået fra hver eneste rytter på holdet og de mange lokale sponsorer, der trofast har støttet op og været tålmodige i forhold til, hvornår vi endelig kunne komme afsted – og om vi overhovedet kunne. siger Scleroseforeningens Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth, der er løbsansvarlig for Cykelnerven.

- De skal alle sammen vide, at de gør en kæmpe forskel for alle dem, som lever med sclerose hver eneste dag, tilføjer hun.

Også direktør for Scleroseforeningen, Klaus Høm, er tilfreds:

- Det er et fantastisk flot resultat, som er virkelig vigtig for forskningen i bedre behandling og et godt liv med sclerose. Jeg er dybt taknemmelig over indsatsen fra rytterne samt deres sponsorer og støtter, siger han.

Cykelnerven finder normalt sted hvert år i juni, men på grund af Corona blev løbet i år rykket til september. Mange af rytterne har allerede meldt sig klar til Cykelnerven 2022, der igen  finder sted til juni, inden Tour de France-feltet få uger efter tordner op ad bjergene.

Ruten planlægges nemlig altid efter årets officielle Tour de France-rute, når denne offentliggøres i oktober, men der er allerede nu mulighed for at tilmelde sig Cykelnerven 2022.

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Debat: Flere pædagoger er vejen til kvalitet

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Christina blev træt af lang transport og udfordrende arbejdstider: Nu åbner hun sin egen frisørsalon

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Gys i Gravhøjen: (U)hyggelige efterårsferie på Vikingemuseet Ladby

Kerteminde Ugeavis

Debat: Vi skal få bremset mistrivsel hos børn

Kerteminde Ugeavis

Lær at tegne drager med forfatter Jan Kjær

Kerteminde Ugeavis

Debat: Bæredygtighedskonsulent ønskes for vores fremtid

Kerteminde Ugeavis

Foredrag for hele familien: Hvad skal du gøre, hvis du møder en drage?

Kerteminde Ugeavis

Debat: Hurtig responstid og akut hjælp er de vigtigste elementer for at skabe tryghed lokalt

Kerteminde Ugeavis

Gør et bogkup: Så er der atter bogsalg i Mødestedet

Kerteminde Ugeavis

Azur Azur fylder kirkerummet med musik

Kerteminde Ugeavis

Willy står bag byens samlingsted: - Jeg er sådan indstillet, at jeg vil reparere, ikke kaste bort

Kerteminde Ugeavis

Miljøsnakken fyrer op under salget af brændeovne: - Folk går mere op i hus og indretning

Kerteminde Ugeavis

Debat: Pleje af grønne arealer og biodiversitet er ikke hinandens modsætninger

Kerteminde Ugeavis

For 100. gang skal hendes løbetur vise 42,195 kilometer: - Trine, det er jo ikke normalt

Kerteminde Ugeavis

Debat: Debatten om biodiversitet er gået langt over stregen

Kerteminde Ugeavis

Trods rygproblemer kæmpede Marianne sig op ad Tour-bjerg: Hun og de andre havde 5,9 millioner gode grunde

Kerteminde Ugeavis

Foredrag med Bente Klarlund: Sådan bliver du yngre med årene

Kerteminde Ugeavis

Debat: Rapport om parkering er på vej: Tør politikerne tage konsekvensen af konklusionen?

Kerteminde Ugeavis

Hjælp din lokale fodboldklub: Munkebo Boldklub arrangerer sponsorløb

Kerteminde Ugeavis

Debat: Konservative hilser nyt iværksætterhus et stort og varmt velkommen

Kerteminde Ugeavis

Debat: Er det vigtigt for Venstre, få det da indskrevet i valgprogrammet

Kerteminde Ugeavis

Pop Up Familieværksted sætter fokus på gips

Kerteminde Ugeavis

Fynsk gårdbutik bankede Mammen Ost ud af banen som danskernes favorit

Annonce