Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding er med på delebolig-bølgen

Direktør for Scandic i Kolding, Michael Thomsen, ser ikke airbnb som en konkurrent til sit hotel, der har travlt med at servicere turister lige nu. Alene i juli har hotellet 12.500 overnattende gæster.

: 45 private boliger i Kolding Kommune lejes ud til en eller flere overnatninger via airbnb. Cirka halvdelen af boligerne ligger i centrum af Kolding. Formanden for turistforeningen opfordrer til, at endnu flere koldingensere lejer ud til turister.

Annonce

: Når man søger efter overnatningsmuligheder i Kolding på airbnb.dk, får man umiddelbart en liste på 249 boliger. En nærmere gennemgang viser, at kun de 22 ligger i Kolding centrum, mens andre 16 boliger ligger syd for Kolding spredt ud over området der strækker sig fra Bjert og Sdr. Stenderup i nord over Grønninghoved til Hejls og Hejlsminde i syd. I alt udbydes der cirka 45 værelser eller boliger i Kolding Kommune via airbnb.dk. De dyreste boliger koster over 1.000 kr. pr. nat, men så får man også et helt hus i Strandhuse stillet tilrådighed, mens den billigste overnatning kan klares for 198 kr. for et værelse i Seest.

Koldings største hotel er Scandic, der råder over 186 værelser. Her frygter man ikke airbnb.

- Vi ser ikke airbnb som en konkurrent. Vi er i en anden kategori, for langt størstedelen af vores gæster er business, og vi ligger jo ikke i centrum. Det er kun i weekender og sommerperioden fra slutningen af juni til starten af august, at vi har fritids-gæster på hotellet ,og 90 pct. af dem skal i Legoland, fortæller hoteldirektør for Scandic Kolding Michael Thomsen.

Men han erkender, at airbnb er en konkurrent til de helt centralt placerede hoteller.

- For nogen i vores branche er det her selvfølgelig konkurrerende virksomhed. Hvis udlejer gør det på helt lovlig vis og betaler den skat, de skal, af deres lejeindtægt, så kan vi ikke gøre noget ved det. Så kan vi bare håbe, at det er en berigelse af byen, fordi der kommer ekstra gæster hertil, siger Michael Thomsen.

Vi skal omfavne det

Netop den tilgangsvinkel deler formand for turistforeningen Søren Madsen:

- Det er en meget interessant udvikling, der er i gang, og jeg har fulgt airbnb, som er stor i udlandet. Vi bliver nødt til at omfavne de her nye platforme og dele-økonomier. Som område skal vi bare håbe på, at rigtig mange koldingensere stiller deres bolig tilrådighed, så vi får mange flere turister til Kolding, siger Søren Madsen.

Han understreger dog samtidig, at det ikke er udbuddet af overnatninger, men antallet af oplevelser i et område, som tiltrækker turisterne.

- For os i turistforeningen udgør det her selvfølgelig også en udfordring. Vi har noteret, at der dukker mange nye små bed and breakfast's op her i vores område, og det er da en udfordring for os at få kommunikeret områdets mange gode tilbud til alle de her turister, som kommer til byen ad mange forskellige veje. Der er hotellerne jo en dejlig central indgang, men det er ikke alle, vi rammer her, siger turistformanden.

Han mødes med Koldings hoteller i slutningen af august, og her vil udfordringen fra airbnb blive drøftet med de lokale hoteller.

Airbnb i Kolding

I Kolding centrum er der i øjeblikket 22 boliger til udlejning via airbnb.dk.

Man finder 45 boliger til udlejning, hvis man søger i hele Kolding Kommune.

I Vejle by er der 33 boliger til udlening via airbnb.

Frederecia har ni boliger på airbnb, i Haderslev er det syv, mens kun en bolig i Vejen kan lejes via airbnb.dk.

Airbnb blev grundlagt i 2008 og har base i San Fransisco i USA.

Airbnb beskriver sig selv som en netværks-markedsplads, hvor folk kan udleje og booke unikke boliger i hele verden.

Hos Airbnb kan man finde overnatning i alle prisklasser i mere end 34.000 byer og 190 lande.

Se mere på airbnb.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce