Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding skal dufte af friskristet kaffe

De seneste tre år har Anne Dorthe Pipenbring arbejdet hos Tobbers Kaffebar. Om et par måneder åbner hun Kolding Kafferisteri, hvor hun vil riste kaffe til Tobbers, private kunder og andre caféer. Foto: Steffen Nielsen

Om et par måneder starter Kolding Kafferisteri produktionen. Bag virksomheden står Anne Dorthe Pipenbring, som vil drive risteriet ved siden af sit arbejde på Tobbers Kaffebar.

Annonce

Kolding: Et lille stykke koldinghistorie genopstår.

I sin tid kunne man opfange duften af friskristet kaffe flere steder i Kolding. Hele syv kafferisterier holdt til i byen, da der var flest, men da Merrild forlod Kolding i 2011, var der ikke flere tilbage. Indtil nu.

Om et par måneder begynder 28-årige Anne Dorthe Pipenbring nemlig at riste sin egen kaffe i et lille lokale i Gråbrødregade under navnet Kolding Kafferisteri. Den store ristemaskine, en kæmpe kaffekværn og hvad der ellers skal til af udstyr er bestilt hjem, og i øjeblikket er hun ved at undersøge, hvilke bønner der skal ristes, blandt andet ved at rejse til Thailand for at undersøge markedet der.

Til dagligt arbejder Anne Dorthe i sin storesøsters kaffebar Tobbers, hvor hun har været med stort set siden begyndelsen i 2016. Og der er netop arbejdet bag baren, der har givet hende idéen til et kafferisteri.

- Vi laver jo alle vores ting selv, så jeg fik idéen, om vi ikke skulle lave kaffen selv også, forklarer hun, som vil sælge den nye koldingkaffe til både private og andre caféer.

Kolding Kafferisteri

Åbner til foråret i Gråbrødregade 13.Navnet er en reference til et af de mest kendte kafferisterier i byen, som lukkede i 1993.

Bag risteriet står Anne Dorthe Pipenbring, som ved siden af risteriet fortsætter sit daglige arbejde på Tobbers Kaffebar.

Anne Dorthe er 28 år og bor i Kolding. Hun er uddannet blomsterdekoratør.

Kafferisteriets tilblivelse kan følges på facebook.com/koldingkafferisteri.

Det er her i den tidligere Tobbers Madbar i Gråbrødegade, Kolding Kafferisteri vil have hjemme. Foto: Steffen Nielsen
Annonce

Fandt kærligheden

At det lige er kaffe, der har fanget Anne Dorthes interesse, er lidt en tilfældighed. Hun er uddannet blomsterdekoratør, har været juicer og arbejdet med gartneri, men da søsteren Charlotte Pipenbring åbnede Tobbers, fandt hun for alvor ud af, at det er spændende at arbejde med de ristede bønner.

- Det var der, jeg fandt kærligheden til kaffe. Det giver mig virkelig meget hygge.

Det er dog alligevel første gang, hun for alvor skal prøve kræfter med kafferistningens kunst, hvis man ser bort fra en række forsøg hjemme i ovnen.

- Men jeg har et mantra, der hedder "det har jeg aldrig prøvet før, så det er jeg sikkert god til", griner hun og tilføjer, at hun også skal på et ristekursus med en kollega.

Annonce

Holder fast i Tobbers

I første omgang vil Anne Dorthe bruge to dage om ugen på at riste kaffe, mens hun fortsætter sit arbejde på Tobbers Kaffebar resten af ugen. Og skulle risteriet blive en succes, så vil hun alligevel gerne blive ved med at have tilknytning til kaffebaren.

- Jeg elsker det arbejde, jeg har her, og så kan jeg samtidig holde fingeren på pulsen og høre, hvad folk synes om kaffen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Planer om privat nødherberg i Gråbrødregade: Karina vil hjælpe andre hjemløse til et bedre liv

Annonce